Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Serious SeedsEr zijn 15 cannabis strains

Serious Seeds werd opgericht door Simon, een voormalig biologieleraar die na een trip door Afrika begin jaren 80 gebiologeerd raakte door cannabis. Hij begon puur uit interesse en als hobby zaden te verzamelen en ging toen al gauw zeer fanatiek hoogwaardige rassen met elkaar kruisen om nieuwe soorten te creëren. Nadat hij enige tijd bij Sensi Seeds had gewerkt, besloot hij zijn eigen bedrijf op te richten en de cannabiswereld te verrijken met nieuwe genetische inzichten die nieuwe deuren zouden openen. Wij bieden je nu 10 zeer kwalitatieve cannabissoorten aan, waaronder Famous Double Dutch en Warlock, allemaal rassen van de bovenste plank die je echt niet wilt missen!

Vind Wietzaden
Serious Seeds - Klik hier voor meer info

Informatie Serious Seeds

Serious Seeds LogoSerious Seeds staat bekend om cannabis zaden van topkwaliteit, dus laten we eens wat tijd investeren om meer te ontdekken over deze zadenbank.

De oorsprong van Serious kan worden herleid naar een man: Simon, kweker en oprichter van de zadenbank. Simon zat op de universiteit in Amsterdam, waar de eerste stappen werden gezet om uit te groeien tot een meesterkweker. Hij studeerde biologie en had nog nooit cannabis gerookt, omdat hij een afkeer had van tabak, wat in Nederland de standaard is in een joint. In 1986 ontdekte hij echter de wonderen van het roken van cannabis in haar zuivere vorm, waarna zijn leven voorgoed veranderde.

Vanaf dit moment maakte Simon het zijn missie om een persoonlijke bibliotheek aan te leggen met cannabis zaden, waarbij hij een groeiend aantal contacten gebruikte om zeldzame en interessante variëteiten te verkrijgen. Toentertijd was het niet zo gemakkelijk de genetische achtergrond te bepalen, want er was geen internet waardoor algemene kennis eenvoudig kon worden verspreid. Dit leidde dus tot vele experimenten, zodat de beste exemplaren uit deze zaden konden worden gekruist en gebruikt om een persoonlijke voorraad aan te leggen.

Hoewel hij toentertijd als leraar werkte op een middelbare school, zorgde zijn reputatie ervoor dat Alan Dronkers van Sensi Seeds contact opnam, om te vragen of Simon bij hen wilde komen werken als kweker. Na een tijdje te hebben gewerkt voor Sensi Seeds, besloot Simon zijn eigen pad te kiezen, waarbij hij een aantal gezamenlijke projecten deed met andere kwekers, die resulteerden in de beroemde klassiekers AK-47 en Chronic.

Uiteindelijk richtte hij in 1995 zijn eigen zadenbank op en Serious Seeds was geboren. De zadenbank werd een directe hit en won meerdere prijzen voor klassiekers als Kali Mist en de eerder genoemde AK-47 en Chronic. Hun cannabis was in alle coffeeshops van Amsterdam verkrijgbaar en was favoriet bij veel klanten.

De focus van Serious Seeds heeft altijd op de kwaliteit gelegen. Ondanks hun populariteit heeft Serious Seeds zich altijd ingespannen klein en toegewijd te blijven, zonder de nadruk te leggen op grote commercialisering, het jaarlijks produceren van nieuwe soorten of deelnemen aan elke wedstrijd. In plaats daarvan hebben zij hun tijd besteed aan zaken die ertoe doen: Het produceren en verfijnen van hun selectie met een aantal van de beste cannabis zaden op de markt.

Verpakking van Serious Seeds

Verpakking van Serious Seeds

Serious Seeds neemt niet alleen hun cannabis zaden serieus. Ook hun klantenservice vinden ze enorm belangrijk. Daarom kan je erop vertrouwen dat de verpakkingen voor hun zaden zorgvuldig zijn samengesteld. Elke set zaden is verzegeld in een hard plastic buisje om de veiligheid te garanderen. Dit buisje wordt vervolgens verpakt in een harde verpakking die de zaden in het donker houdt en waarop ook de informatie over de soort te vinden is.

Serious Seeds' cannabis zaden zijn verkrijgbaar in zowel regular als feminized varianten, in hoeveelheden van 6 voor feminized en 11 voor regular.

Awards van Serious Seeds

Awards Serious Seeds

Als het gaat om bekroonde cannabis zaden, komt Serious Seeds niet tekort. En ondanks het feit dat ze niet belust zijn op overwinningen, vallen ze voortdurend in de prijzen. Hier zijn een aantal van hun meest beroemde prijswinnaars en de prijzen die daadwerkelijk gewonnen zijn.


AwardAK-47

   

Awards:

AK-47 heeft door de jaren heen 22 prijzen gewonnen, maar dit zijn de meest opvallende:

• 1999 High Times Cannabis Cup, 2de plaats in de Sativa Cup
• 2003 High Times Cannabis Cup, 2de plaats in de Indica Cup
• 2010 Treating Yourself Expo, 2de plaats voor Best Sativa
• 2011 High Times Cannabis Cup, 3de plaats in de Hybrid Cup
• 2014 Highlife Cup, 2de plaats in de Medical Cannabis Cup
• 2013 Highlife Cup, 2de plaats voor Best Bio Grow

AK-47 wordt waarschijnlijk door velen beschouwd als een van de meest beroemde soorten aller tijden en is een tijdloze klassieker uit het aanbod van Serious Seeds. Deze soort is ook wel bekend als het "one hit wonder" en slaat stevig in, maar werkt ontspannend. Ze wordt gemiddeld hoog, bloeit in 53-63 dagen en beloont de kweker voor de tijd en moeite met ongeveer 350g-500g/m². Wees gewaarschuwd, want ze is een extreem geurige soort!

Koop AK-47

 

 

 

AK-47


AwardChronic

   

Awards:

1994 High Times Cannabis Cup, 3de plaats voor Best Overall Strain
2003 La Bella Flor Cup, 1ste plaats voor Best Overall Strain
2004 Highlife Cup, 1ste plaats voor Best Overall Strain
2004 Highlife Cup, 2de plaats voor Best Hydro Grow
2005 El Punto Cup, 2de plaats voor Best Outdoor Strain

Chronic wordt gerekend tot een van hun sterkst groeiende planten en heeft een reputatie opgebouwd als hoogwaardige go-to soort voor connaisseurs die een constante en betrouwbare persoonlijke voorraad willen. Ze produceert een zeer zoete smaak, die leidt tot een vrolijke en relaxte high. Chronic ontwikkelt veel zijtakken, bloeit in 53-63 dagen en produceert tot 600g/m². Ze is een old-school klassieker die de aandacht van elke kweker waard is.

Koop Chronic

 

 

Chronic feminized Serious Seeds


AwardKali Mist

   

Awards:

Kali Mist heeft tot op heden 11 prijzen gewonnen. Dit zijn een aantal van de meest opvallende:

• 1995 High Times Cannabis Cup, 1ste plaats in de Hydro Cup
• 1997 Copa de la Marihuana, 2de plaats voor Best Overall Strain
• 2000 High Times Cannabis Cup, 1ste plaats in de Sativa Cup
• 2002 High Times Cannabis Cup, 3de plaats in de Sativa Cup
• 2006 La Bella Flor, 3de plaats voor Best Indoor Strain
• 2009 Kent Guerrilla Cannabis Cup, 3de plaats voor Best Overall Strain
• 2012 Cannabis Champions Cup, 1ste plaats voor Best Hash

Kali Mist wordt regelmatig de "Queen of Sativa's" genoemd en is een andere old-school klassieker van Serious Seeds die de tand des tijds heeft doorstaan. Ze is gebruikt in ontelbare hybriden en is nog steeds een favoriet bij connaisseurs. Kali Mist is een echte harsproducent, want haar toppen raken er helemaal mee bedekt. Ze ontwikkelt een ietwat pittige smaak die na gebruik wordt omgezet in een krachtige, cerebrale high. Verwacht zeer grote opbrengsten van deze enorme plant na 70-90 dagen bloeien.

Koop Kali Mist

 

 

 

Kalimist feminized Serious Seeds


Award Biddy Early

   

Awards:

• 2003 High Times Cannabis Cup, 2de plaats in de Sativa Cup
• 2010 Highlife Hemp Fair, 2de plaats voor Best Outdoor Strain

Biddy Early is een outdoor variant die speciaal ontwikkeld is voor koudere, maar ietwat vochtige klimaten in Noord-Europa (zoals Nederland en het Verenigd Koninkrijk) en ze is helemaal geweldig voor beginners. Met haar hoge weerstand en snelle doorlooptijd, is ze ideaal voor diegenen die hun vaardigheden aan willen scherpen of voor het eerst buiten willen kweken. Bij gebruik, produceert ze een zoete, snoepachtige smaak en wekt een lekkere en sterke buzz op. Als ze buiten wordt gekweekt, kan ze meestal aan het einde van september worden geoogst.

Koop Biddy Early

  Biddy Early Serious Seeds

AwardSerious 6

   

Awards:

• 2013 Expogrow Cup, 3de plaats voor Best Sativa
• 2013 Highlife Cup, 2de plaats voor Best Bio Strain

Ook Serious 6 is gericht op de buitenkweker en combineert korte bloeiperioden, een hoge weerstand en Canadese en Afrikaanse genen in een goed afgeronde soort. Het geproduceerde aroma doet denken aan pittige citrusvruchten en wekt een creatieve en vrolijke high op, dankzij het feit dat Serious 6 bijna geheel uit sativa genen bestaat. Ze kan enorm vroeg geoogst, namelijk tegen het einde van september, wat ideaal is voor het klimaat in Noord-Europa.

Koop Serious 6

  Serious 6 Serious Seeds

Award Warlock

   

Awards:

• 1997 High Times Cannabis Cup, 3de plaats voor Best Bio Strain
• 2015 Dab a Doo, 3de plaats voor Best Solventless Extract
• 2016 Dab a Doo, 2de plaats voor Best Resin

Warlock is een ware legende die de beste eigenschappen van sativa en indica soorten samenbrengt. Deze soort blijft kort en struikachtig tijdens de vegetatieve fase, maar produceert gigantische toppen in de bloei. Haar smaak wordt vaak beschreven als uniek, zoet en aards tegelijk. De opgewekte high is ontspannend, maar stijgend en legt de nadruk op cerebrale effecten. De bloeiperiode van Warlock is 55-60 dagen met een productie van max. 500g/m²

Koop Warlock

  Warlock Serious Seeds

Award Bubble Gum

   

Awards:

Bubble Gum heeft door de jaren heen 10 prijzen gewonnen. Hier zijn er een aantal:


• 1995 High Times Cannabis Cup, 2de plaats voor best Overall Strain
• 1995 Hydro Cup, 2de plaats voor Best Overall Strain
• 2006 Soft Secrets Magazine, “Plant of the Year”

Bubble Gum wordt vaak gebruik als ouderplant voor fruitige hybriden en staat bekend als een van de zoetste soorten op de markt. Als je rekening houdt met de combinatie van haar fruitig-zoete aroma en de torenhoge, euforische high, is het niet moeilijk te begrijpen waarom ze zo populair is. Bubble Gum bloeit in 56-63 dagen en levert tot 450g/m² eersteklas cannabis.

Koop Bubble Gum

  Bubble Gum Serious Seeds

AwardWhite Russian

   

Awards:

• 1996 High Times Cannabis Cup, 1ste plaats voor Best Bio Strain
• 1997 High Times Cannabis Cup, 2de plaats voor Best Hydro Strain
• 2005 El Punto Cup, 1ste plaats voor Best Indoor Strain
• 2013 Highlife Cup, 2de plaats voor Best Extract

Deze voornamelijk indica variant is ontzettend bekend geworden om haar krachtige en ontspannende effecten. White Russian produceert zeer dichte, harsachtige toppen die na gebruik een gebalanceerde high opwekken en de geest lanceren in euforie, terwijl het lichaam zachtjes wegsmelt. White Russian bloeit in 56-63 dagen en produceert tot 500g/m².

Koop White Russian

  White Russian Serious Seeds