Product toegevoegd aan winkelwagen
Afrekenen

Serious SeedsEr zijn 16 cannabis strains

Serious Seeds werd opgericht door Simon, een voormalig biologieleraar. Zijn interesse voor cannabis ontstond halverwege de jaren '80 na een reis naar Afrika. Hij begon zelf zaden te verzamelen, maar het duurde niet lang tot hij zaadjes ging veredelen zodat er nieuwe kruisingen ontstonden.

Na enige tijd voor Sensi Seeds gewerkt te hebben, besloot Simon zelf een bedrijf op te richten om de wereld te voorzien van nieuwe cannabis genetica. Voorbeelden van dit soort klassiekers zijn Double Dutch en Warlock, die je echt eens zou moeten proberen! Een ding is zeker: Serious Seeds maakt haar naam waar. Deze inmiddels legendarische zadenbank gaat liefdevol en nauwgezet te werk.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Vind Wietzaden
Serious Seeds - Klik hier voor meer info

INFORMATIE OVER SERIOUS SEEDS

Serious Seeds LogoSerious Seeds is beroemd vanwege de hoogwaardige cannabiszaden die ze leveren. We zetten ze vandaag daarom in het zonnetje voor je.

We hadden het al even over Simon, meesterveredelaar en oprichter van Serious Seeds. In de tijd dat hij biologie studeerde in Amsterdam, legde hij de basis voor zijn carrière als meesterkweker. Hij blowde destijds niet omdat hij geen tabak wilde roken. In die tijd was het normaal om wiet met tabak te mengen. In 1986 kwam hij er pas achter dat je cannabis ook puur kunt roken. Dat was een magisch keerpunt in zijn leven.

Simon kwam op het illustere idee om een persoonlijke collectie cannabiszaden te verzamelen. Omdat hij steeds meer contacten opbouwde, was hij in staat uiterst zeldzame en interessante variëteiten bijeen te brengen. Destijds was het geen makkie om de genetische achtergrond te bepalen. Het internet moest nog geboren worden en de basiskennis verspreidde zich maar mondjesmaat. Er werd dan ook een hoop geëxperimenteerd. De beste exemplaren die deze zaden voortbrachten, werden gekruist en gingen in de eigen voorraadpot.

Hoewel Simon docent was op een middelbare school kwam hij dankzij zijn veredelen in contact met Alan Dronkers van Sensi Seeds. Die vroeg Simon om als veredelaar bij hem te komen werken. Na een tijdje vond Simon het tijd om weer zijn eigen weg te gaan. Er werd een coöperatief project gestart met andere veredelaars. Dit resulteerde in de wereldberoemde cultivars AK-47 en Chronic.

Uiteindelijke richtte Simon in 1995 zijn eigen zadenbank op en was Serious Seeds ontkiemd. Serious Seeds was eigenlijk al direct een waanzinnig succes. Er werd prijzen in de wacht gesleept met variëteiten als Kali Mist en de eerdergenoemde AK-47 en Chronic. De wiet werd aan diverse coffeeshops aangeboden en klanten vroegen al snel om meer.

Tot op de dag van vandaag heeft Serious Seeds kwaliteit hoog in het vaandel staan. Ze kiezen er daarom voor kleinschalig en toegewijd te blijven. Bovendien vinden ze het niet nodig om een grote commerciële speler te worden en elk jaar een nieuwe soort te ontwikkelen. Ook hoeven ze niet aan elke wedstrijd mee te doen. In plaats daarvan bijten ze zich vast in zaken die werkelijk van belang zijn. Oftewel, het veredelen en produceren van hoogwaardige cannabiszaden.

SERIOUS SEEDS: DE VERPAKKING

Verpakking van Serious Seeds

Behalve aan de zaden besteedt Serious Seeds ook serieuze aandacht aan de klant. Zo hebben ze met zorg de verpakkingen uitgekozen. Je zaden zitten in een afgesloten kunststof buisje zodat ze heel bij je aankomen. Vervolgens komt dit in een lichtdichte kartonnen omverpakking, waarop de info over de soort te vinden is.

De cannabiszaden van Serious Seeds zijn verkrijgbaar in zowel regular als feminized variëteiten, waarbij er 6 feminized en 11 regular zaden in een verpakking gaan.

SERIOUS SEEDS: DE PRIJZENKAST

Awards Serious Seeds

Ook de prijzenkast van Serious Seeds is inmiddels goed gevuld. Ze zijn er echt niet op gebrand om awards te winnen; het overkomt ze gewoon. Kijk maar even mee in de prijzenkast en welke prijzen de diverse cultivars gewonnen hebben.


AwardAK-47

   

Awards:

• 1999 High Times Cannabis Cup, 2de plaats Sativa Cup
• 2003 High Times Cannabis Cup, 2de plaats Indica Cup
• 2010 Treating Yourself Expo, 2de plaats Best Sativa
• 2011 High Times Cannabis Cup, 3de plaats Hybrid Cup
• 2014 Highlife Cup, 2de plaats Medical Cannabis Cup
• 2013 Highlife Cup, 2de plaats Best Bio Grow

De klassieker AK-47 van Serious Seeds is waarschijnlijk de allerbekendste en meest gewaardeerde cannabisvariëteit van Serious Seeds. Ze heeft niet voor niets de bijnaam "sloopkogel" gekregen. AK-47 is een relatief laagblijvende plant, bloeit binnen 53-63 dagen en kan een oogstgewicht bereiken van 350-500g/m². Wees gewaarschuwd, ze verspreidt een zeer sterke geur!

Koop AK-47

 

 

 

AK-47


AwardChronic

   

Awards:

• 1994 High Times Cannabis Cup, 3de plaats Best Overall Strain
• 2003 La Bella Flor Cup, 1ste plaats Best Overall Strain
• 2004 Highlife Cup, 1ste plaats Best Overall Strain
• 2004 Highlife Cup, 2de plaats Best Hydro Grow
• 2005 El Punto Cup, 2de plaats Best Outdoor Strain

Chronic wordt als een ijzersterke plant beschouwd en is bijzonder geliefd bij connaisseurs vanwege de hoogwaardige kwaliteit en de stabiele genetica. Tijdens het roken, ruikt ze heerlijk zoet en ervaar je een vrolijke en ontspannende high. Chronic produceert veel zijtakken, bloeit binnen 53-63 dagen en je kunt rekenen op een oogstgewicht van 600g/m². Deze old-school klassieker moet elke kweker zichzelf eens gunnen.

Koop Chronic

 

 

Chronic feminized Serious Seeds


AwardKali Mist

   

Awards:

• 1995 High Times Cannabis Cup, 1ste plaats Hydro Cup
• 1997 Copa de la Marihuana, 2de plaats Best Overall Strain
• 2000 High Times Cannabis Cup, 1ste plaats Sativa Cup
• 2002 High Times Cannabis Cup, 3de plaats Sativa Cup
• 2006 La Bella Flor, 3de plaats Best Indoor Strain
• 2009 Kent Guerrilla Cannabis Cup, 3de plaats Best Overall Strain
• 2012 Cannabis Champions Cup, 1ste plaats Best Hash

Ook Kali Mist behoort tot de legendarische klassiekers van Serious Seeds en is een echt blijvertje. Ze is gebruikt voor het veredelen van talloze kruisingen en connaisseurs zijn er gek op. Kali Mist is een echte harsfabriek en dat is goed te zien aan de toppen die er overvloedig bedekt mee raken. Ze ruikt heerlijk naar specerijen en als je haar rookt, kun je rekenen op een krachtige, spirituele high. De grote plant trakteert je na een bloeiperiode van 70-90 dagen op een indrukwekkend oogstgewicht.

Koop Kali Mist

 

 

 

Kalimist feminized Serious Seeds


Award Biddy Early

   

Awards:

• 2003 High Times Cannabis Cup, 2de plaats Sativa Cup
• 2010 Highlife Hemp Fair, 2de plaats Best Outdoor Strain

Deze fantastisch veredelde outdoor cannabisvariëteit is geschikt voor de koudere, vochtige windstreken van Noord-Europa, waaronder Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Biddy Early is bovendien uitstekend voor onervaren kwekers. Deze dame heeft een goede weerstand, presteert snel en is wat ons betreft een ideale kandidaat voor mensen die eens een buitenkweek willen opzetten. Tijdens je rooksessie smaakt ze naar zoete snoepjes en produceert ze een aangenaam krachtige buzz. Als je haar buiten kweekt, is ze meestal eind september klaar voor de oogst.

Koop Biddy Early

  Biddy Early Serious Seeds

AwardSerious 6

   

Awards:

• 2013 Expogrow Cup, 3de plaats Best Sativa
• 2013 Highlife Cup, 2de plaats Best Bio Strain

Ook Serious 6 is zeer geschikt voor buitenkweek. Haar korte bloeiperiode en veerkrachtige combinatie van Canadese en Afrikaanse genetica maken haar een genot om te kweken. Haar aroma is een melange van citroen en specerijen; de high beleef je vrolijk en creatief. Dat komt omdat ze een bijna pure sativa is. Ze is supersnel klaar en Noord-Europese buitenkwekers kunnen eind september de snoeischaar opzoeken.

Koop Serious 6

  Serious 6 Serious Seeds

Award Warlock

   

Awards:

• 1997 High Times Cannabis Cup, 3de plaats Best Bio Strain
• 2015 Dab a Doo, 3de plaats Best Solventless Extract
• 2016 Dab a Doo, 2de plaats Best Rosin

Warlock is een legende waarin de beste eigenschappen van sativa's en indica's de boventoon voeren. Ze blijft laag en gedrongen, maar tijdens de bloeiperiode knallen er reusachtige toppen uit. Haar smaak kun je het best omschrijven als zoet en aardachtig tegelijk. De high is inspirerend en ontspannend - met spirituele hoogtepunten. Warlock heeft een bloeiperiode van 55-60 dagen en levert zo'n 500g/m² op.

Koop Warlock

  Warlock Serious Seeds

Award Bubble Gum

   

Awards:

• 1995 High Times Cannabis Cup, 2de plaats Best Overall Strain
• 1995 Hydro Cup, 2de plaats Best Overall Strain
• 2006 Soft Secrets Magazine, “Plant of the Year”

Bubble Gum wordt vaak ingezet als ouderplant voor fruitige cultivars. Dat komt natuurlijk omdat ze een van de zoetste strains is die er bestaan. Met een zoet fruitaroma en hyper euforische high is het eenvoudig te begrijpen waarom ze zo populair is. Bubble Gum is na 56-63 dagen aan het eind van haar bloeiperiode en levert 450g/m² puike toppen op.

Koop Bubble Gum

  Bubble Gum Serious Seeds

AwardWhite Russian

   

Awards:

• 1996 High Times Cannabis Cup, 1ste plaats Best Bio Strain
• 1997 High Times Cannabis Cup, 2de plaats Best Hydro Strain
• 2005 El Punto Cup, 1ste plaats Best Indoor Strain
• 2013 Highlife Cup, 2de plaats Best Extract

White Russian is een indica-dominante variëteit en iedereen geniet van haar krachtige en ontspannende effecten. Als je van haar compacte en harsrijke toppen een rokertje opsteekt, ervaar je een evenwichtige euforische high, in combinatie met ontspannende fysieke effecten. De bloeiperiode van White Russian duurt 56-63 dagen; het oogstgewicht bedraagt zo'n 500g/m².

Koop White Russian

  White Russian Serious Seeds