Blog
2400 Jaar Oude, Massief Gouden Bongs Ontdekt
1 min

2400 Jaar Oude, Massief Gouden Bongs Ontdekt

1 min
Facts Nieuws

Twee oude, massief gouden 'bongs' zijn recent opgegraven in Rusland.

Hoewel ze er compleet anders uitzien dan de bongs van nu, werden deze twee massief gouden toestellen gebruikt als onderdeel van ceremoniële rituelen, waarbij cannabis en opium betrokken waren.

Gedacht wordt dat deze bongs werden gebruikt door de stamhoofden van de Scythen, een groep nomadische krijgers die meer dan duizend jaar de scepter zwaaiden over Europa en Azië en helemaal terug dateren tot de 9de eeuw voor Christus. Dat zou deze bongs meer dan 2400 jaar oud maken, de oudste tot nu toe. Wat dit nog indrukwekkender maakt, is dat ze van massief goud gemaakt zijn. Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar een massief gouden bong is behoorlijk stoer! (Hoewel misschien niet zo praktisch).

Elke bong werd gevonden met een dikke laag, zwart residu erin, waarvan de archeologen later bepaalden dat het gebruiksresten waren. De Scythen stonden historisch bekend om hun liefde voor cannabis en opium. Ze rookten het en brouwden er krachtige brouwsels van, voordat ze ten strijde trokken. Dit werd gedocumenteerd door de oude Griekse historicus, Herodotus, die schreef: "Scythen gebruikten een plant, die zoveel rook produceerde, die door geen enkel Grieks stoombad kon worden overtroffen" en: "Gedreven door de damp, schreeuwden zij."

Hoewel het idee om een cannabis-opium brouwsel te maken raar klinkt, bestaat er volgens Anton Gass van de Prussian Cultural Heritage geen twijfel over het feit dat: "Beide drugs samen werden gebruikt."

De bongs zelf vertellen ook een interessant verhaal, want elke beeldt een scène af in sierlijk vakmanschap. Een heeft een afbeelding van een oude, bebaarde man, die jonge krijgers vermoordt. Gedacht wordt dat hier de "bastard wars" wordt afgebeeld, waar krijgers huiswaarts keerden om de geheime liefdesbaby's van hun vrouwen te vermoorden en waar Herodotus over schreef. Op de andere staat een meer mystieke afbeelding, waar griffioen-achtige wezens paarden en herten uit elkaar rukken. Best zware kost voor op een bong!

De oude bongs werden ontdekt door bouwvakkers, die in Rusland elektriciteitsleidingen aan het leggen waren. Het gebied werd later nog grondiger uitgekamd door archeologen, die nog gouden halsringen en kommen vonden.

Deze geweldige voorbeelden van cannabis geschiedenis zijn nu te zien in een museum in Rusland, samen met andere vondsten uit het gebied. Het lijkt er in elk geval op dat de Scythen wisten hoe ze high moesten worden in stijl!


Read more about
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken