Blog
Eerste Keer Dabben
3 min

5 Tips Voor First Time Dabbers

3 min
Headshop Producten

Wil je dabs proberen, maar je bent een beetje bang dat het niet lukt? Met deze tips slepen we je erdoorheen.

Wanneer je weinig ervaring hebt met concentraten kan de gedachte aan dabbing je een zenuwachtig gevoel geven. Het kopen van wax, alle onderdelen van een rig ... een torch? Gelukkig is dabbing helemaal niet zo moeilijk, en deze tips zullen je helpen alles soepel te laten verlopen.

Er zijn veel mensen die de voorkeur geven aan dabbing gewend waren, omdat het volgens hen een meer helderde en euforische high geeft. Vanwege de kracht van concentraten kan het in sommige situaties ook snel verlichting bieden.

1. KEN JE RIG

Dit zijn de zaken die je voor dabbing nodig hebt:

  • Een rig
  • Een nail - gemaakt voor in de glazen fitting van je rig te passen. In principe een pijpje met een smal randje om je concentraat op te verdampen.
  • Een 'dab tool' - een soort lepeltje om je concentraat mee op te pakken en tegen de rand van de nail te drukken.
  • Een torch - een gasbrander/aansteker

Gerelateerd artikel

6 Essentiële Dabbing Tools En Accessoires

Als je je rig nog niet eerder hebt gebruikt, zorg er dan voor dat je de nail eerst voorbereidt. Dit voorkomt een nare smaak bij het inhaleren, en maakt de ervaring een stuk aangenamer. Het valt te vergelijken met een koekenpan. Verhit de nail tot ongeveer 260°C (550°F) en bestrijk deze met het concentraat of met cannabisolie en laat alles vervolgens afkoelen. Herhaal dit een stuk of 2-3 keer. Er zijn mensen die de nail na het verhitten met een tang onder water dompelen, en dat een paar maal herhalen.

Nail rn dome

Nu je nail is voorbereid, plaats je hem in je rig en verhit je hem met een torch. 'Dab' het concentraat vervolgens met de dab tool op de nail met de wand terwijl je inhaleert. Pak de nail niet beet, zoals de kop ven een waterpijp. Je zult je vingers branden. Sommige nails maken gebruik van wat men een 'dome' (koepel) noemt, die precies rond de nail past en helpt de damp op te vangen. Deze onderdelen kunnen er behoorlijk ingewikkeld uitzien en er zijn rigs die ware kunststukjes zijn.

Andere soorten rigs werken met een 'skillet' Daarbij verhit je de skillet met de brander, waarna je hem op zijn plaatst draait. Je moet inhaleren op hetzelfde moment als dat je het concentraat op de skillet plaatst, zo inhaleer je namelijk de meeste damp.

Vuur kan helemaal achterwege worden gelaten als je een vape pen of een elektronische nail gebruikt, die de temperatuur bereikt waarbij je concentraat verdampt.

2. BEGIN VOORZICHTIG

SAFE DABBING

Concentraten zijn sterker dan gewone toppen. Als je toppen rookt verbrand je ook de natuurlijke delen van de plant die minder THC bevatten - doorgaans rond de 20%. Concentraat wordt van het deel van de toppen met het hoogste THC-gehalte verkregen. Dat gehalte kan wel zo'n 60-99% zijn, afhankelijk van de extractiemethode. Voor degenen met weinig ervaring met concentraten is het dan ook belangrijk om met een kleine dosis te beginnen. Begin met precies genoeg voor het bedekken van het uiteinde van je dab tool te bedekken en bouw het daarna geleidelijk op.

3. TIJD OM TE RELAXEN

Omdat concentraten een grotere hoeveelheid THC bevatten, bestaat de kans dat mensen angstig worden wanneer ze roken. Het kan wat tijd kosten om eraan gewend te raken, en door er van tevoren rekening mee te houden dat je er angstig van kunt worden, lukt het je beter rustig te blijven, terwijl je tolerantie opbouwt.

De sterkte kan er ook voor zorgen dat je high een paar uur duurt. Plan dus geen afspraken. Als je eenmaal weet wat voor jou de goede dosis is , kun je in het vervolg beter inschatten wanneer je weer wat kunt ondernemen. Bij de eerste paar keer kun je er beter voor kiezen om eerst een paar uur thuis door te brengen.

Gerelateerd artikel

Fouten Bij Het Dabben Die Iedere Beginner Maakt

4. ZORG VOOR JEZELF

MOVING TOO SLOWLY

Je wilt natuurlijk graag dat de eerste keer dat je gaat dabben aangenaam is. Neem dus goede voorzorgsmaatregelen om van je high te kunnen genieten. Omdat de nail tot wel 480*C (900*F) verhit wordt, kan het wat scherp voor je keel zijn. Zorg dus dat je wat water voorhanden hebt. Houd ook snacks bij de hand. Sommige mensen worden namelijk een beetje duizelig als ze voor het eerst een dab hebben gerookt. Neem dan wat te knabbelen om dat te verhelpen.

5. GA NETJES TE WERK

Je wilt niet dat je rig al te smerig wordt. Neem daarom de tijd om hem na elk gebruik grondig schoon te maken. Verhit je nail en veeg hem met een lapje of alcoholdoekje netjes schoon. Je kunt ook de nail verhitten met de torch om het kleverige residu eraf te branden. Krab de nail nooit af, want dit kan er uiteindelijk toe leiden dat er metaalschraapsel (hangt van je nail af) in het concentraat komt.

Als alles schoon is en je de rest van je concentraat wilt opbergen, gebruik dan bakpapier om het te verpakken, en geen vetvrij papier. Vetvrij papier heeft een waslaagje, en dat kan samensmelten met het concentraat, waardoor het later lastiger is om het eraf te halen. Dit probleem heb je niet met bakpapier.

Raw parchment paper

Bekijk RAW Bakpapier

Het is niet nodig om bang te zijn voor dabbing; het kan een plezierige ervaring zijn, terwijl het in bepaalde situaties ook snel verlichting kan geven. Zorg goed voor je rig en jezelf, en voor je het weet, ben je een meester in het dabben. Ontspan en geniet!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken