Blog
Dab Rigs
3 min

5 Tips Voor First Time Dabbers

3 min

Wil je dabs proberen, maar je bent een beetje bang? Met deze tips slepen we je er doorheen.

Wanneer je weinig ervaring hebt met concentraten kan de gedachte aan dabbing je een zenuwachtig gevoel geven. Het kopen van wax, alle onderdelen van je rig ... een torch? Gelukkig is dabbing helemaal niet zo moeilijk, en deze tips zullen je helpen een soepele overgang te maken.

Er zijn veel mensen die beweren dat ze, toen ze eenmaal aan dabbing gewend waren, de smaak prefereren omdat het volgens hen een meer helderde, en euforische high geeft. Vanwege de kracht van concentraten kan het ook snel verlichting bieden voor medicinale doeleinden.

1. Ken je rig

Ken je rig

Dit zijn de zaken die je voor dabbing nodig hebt:

  • Een rig/waterpijp
  • Een nail - Gemaakt om over, of in de glazen fitting van je waterpijp te passen. In principe een pijpje met een smal randje om je concentraat op te verdampen.
  • Een "Wand" - Een lepeltje om je concentraat mee op te pikken en tegen de rand van de nail te drukken.
  • Een Torch - gasbrander/aansteker

Als je de set nog niet eerder hebt gebruikt, zorg er dan voor dat je de nail op smaak brengt. Dit voorkomt een nare smaak bij het inhaleren, en maakt de ervaring een stuk aangenamer. Het valt te vergelijken met een koekenpan. Verhit de nail tot ongeveer 260*C (550*F) en bestrijk de nail met het concentraat of met cannabis olie, laat het vervolgens afkoelen. Herhaal dit een stuk of 2-3 keer voor een goede smaak. Er zijn mensen die de hete nail met een tang onder water dompelen, en dat een paar maal herhalen.

Nu je nail op smaak is gebracht plaats je hem in je rig en verhit hem met een torch. Dab het concentraat nu op de nail met de wand terwijl je inhaleert. Probeer alsjeblieft niet de nail beet te pakken om de kamer vrij te maken, zoals de kop ven een waterpijp. Je zult je vingers branden. Sommige nails maken gebruik van wat men een "dome" (koepel) noemt, die past precies rond de nail en helpt de damp op te vangen. Deze onderdelen kunnen er behoorlijk ingewikkeld uitzien, er zijn rigs die ware kunststukjes zijn.

Andere soorten rigs werken met een skillet, daarbij verhit je de skillet met de brander en draait hem op z'n plaats. Je moet inhaleren op het zelfde moment dat je het concentraat op de pad plaatst, zo inhaleer je de meeste damp.

Vuur kan helemaal achterwege blijven door een vape pen aan te schaffen, of een elektronische nail die de temperatuur bereikt waarbij je concentraat verdampt.

Gerelateerd artikel

De Ultieme Gids Voor Dabben: Alles Wat Je Zou Moeten Weten

2. Begin klein

Begin Klein

Concentraten zijn sterker dan gewone toppen. Als je toppen rookt verbrand je ook het natuurlijke deel van de plant, dat minder THC bevat - doorgaans ~20%. Concentraat wordt verkregen uit het deel van de toppen die het meeste THC bevatten, dat kan wel z'n 60-99% THC zijn, afhankelijk van de extractie methode. Daarom is het belangrijk voor diegenen die weinig ervaring met concentraten hebben om met een kleine dosis te beginnen. Begin met juist genoeg om het uiteinde van je dabber te bedekken, en bouw het daarna verder op.

3. Tijd om te relaxen

TIJD OM TE RELAXEN

Omdat concentraten een grotere hoeveelheid THC bevatten, bestaat de kans dat mensen angstig worden wanneer ze roken. Het kan wat tijd kosten om er aan gewend te raken, en door er van te voren rekening mee te houden dat je er angstig van kunt worden, stelt het je gerust, terwijl je tolerantie opbouwt.

De sterkte kan er ook voor zorgen dat je high een paar uur kan duren. Bereid je erop voor dat je voorlopig nergens heen gaat, voordat je activiteiten plant. Nadat je weet wat voor jou de goede dosis is , kun je in het vervolg plannen wanneer je weer een beetje actief wordt. Bij de eerste paar keer kun je beter plannen om een paar uur thuis door te brengen.

Gerelateerd artikel

Fouten Bij Het Dabben Die Iedere Beginner Maakt

4. Zorg voor jezelf

Zorg voor jezelf

Je wilt natuurlijk graag dat de eerste keer dat je gaat dabben aangenaam is, neem dus goede voorzorgsmaatregelen om van je high te genieten. Omdat de nail tot wel 480*C (900*F) verhit wordt, kan het wat rauw voor je strot zijn. Zorg dat je wat water voorhanden hebt om te blussen. Zorg er bovendien voor dat er wat snacks voorhanden zijn. Sommige mensen krijgen een beetje last van de duizeligheid als ze voor het eerst een dab hebben gerookt, neem dan wat te knabbelen om dat te verhelpen.

Gerelateerd artikel

10 Gezonde Tussendoortjes Voor Wanneer De Munchies Toeslaan

5. Wees netjes

Wees netjes

Niemand wil dat de rig smerig wordt, neem er daarom de tijd voor om hem na elk gebruik grondig schoon te maken. Verhit je nail en veeg hem met een lapje, of een alcoholdoekje netjes schoon. Je kunt ook de nail verhitten met de torch om het kleverige residu eraf te branden. Krab de nail nooit af want dit kan er uiteindelijk toe leiden dat er metaalschraapsel (hangt van je nail af) in het concentraat kan komen.

Bovendien, als alles schoon is en je wilt de rest van je concentraat opbergen, gebruik dan bakpapier om het te verpakken, en geen vetvrij papier. Vetvrij papier heeft een waslaagje, en dat kan samensmelten met de olie, waardoor ze het later lastig is de dabs te verwijderen: bakpapier verzamelt de olie en je kunt het eraf schrapen zonder dat het was bevat.

Ontspan jezelf en geniet

Het is niet nodig om bang te zijn voor dabbing; het kan een plezierige ervaring zijn, terwijl het ook snelle verlichting geeft voor je medische conditie. Zorg goed voor je rig en jezelf, en voor je het weet ben je een meester in het dabben. Ontspan jezelf en geniet.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken