Blog
7 Redenen waarom steden en lokale overheiden wiet moeten leg
3 min

7 Redenen waarom steden en lokale overheiden wiet moeten leg

3 min
Nieuws Wetgeving
De legalisatiebeweging blijft maar vooruitgang boeken. Het zijn echter niet gehele naties, die deze veranderingen aanmoedigen, maar individuele staten,...

 ...regio's en steden. En hier zijn wat goede redenen waarom anderen zouden moeten volgen.

In recente artikelen hebben we al besproken waarom cannabis in zijn geheel zou moeten worden gelegaliseerd, maar er zijn voordelen die kunnen worden behaald als steden en lokale autoriteiten de kweek en het gebruik van deze plant legaliseren en reguleren. Om verandering te bereiken, hoeven zaken niet op nationaal niveau te gebeuren. Het tegenovergestelde is waar: Nationale veranderingen worden vaak veroorzaakt door een toename van kleinere, uitgesproken bewegingen. Je hoeft maar naar de VS te kijken, waar de legalisatie door individuele staten en districten de druk voor de federale overheid opvoert om het verbod te beëindigen.

Met dit in gedachte, vonden we het zinvol om een Top 7 samen te stellen met voordelen die steden en districten kunnen behalen uit een lokaal gecontroleerde marihuana markt.

7. DE CREATIE VAN INDUSTRIE

De legale marihuana industrie is erg lucratief en kan zowel banen creëren als rijkdom, waarvan de lokale industrie en individuele personen kunnen profiteren. En we hebben het niet over kleine bedragen. Kijk bijvoorbeeld even naar Colorado, waar de lokale cannabis industrie miljoenen, zo niet biljoenen, waard is. De creatie van een marihuana industrie is zo succesvol geweest in Colorado, dat het nu op de eerste plaats staat qua groei, vergeleken met de rest van de Amerikaanse staten.

Als het om banen gaat, profiteren niet alleen de personen die direct werken met marihuana. Natuurlijk zullen duizenden in staat zijn direct in de industrie te werken, zoals kwekers, laboratoriumwerkers, verkoopmedewerkers, etc. (wat fantastisch is), maar ondersteunende industrieën zullen ook profiteren. Denk aan bezorgers, accountants, marketingorganisaties, leveranciers van apparatuur en zelfs advocaten. Er zijn er maar weinig die er niet op de een of andere manier van profiteren.

Het is ook belangrijk dat je weet dat cannabis legaal EN gereguleerd moet zijn, als een industrie er echt van moet opbloeien. Als dit niet het geval is, eindig je zoals Amsterdam, waar een gedeeltelijke zwarte markt nog steeds het grote geld binnenhaalt, waardoor niet alle voordelen van een legale cannabis industrie kunnen worden behaald.

6. HOGERE BELASTINGOPBRENGSTEN

Zoals hierboven al even aangestipt, kan een legale en gereguleerde cannabis markt miljoenen Euro's belastingopbrengsten in het laatje brengen. Dit geld wordt weer geïnvesteerd in het lokale gebied, waardoor de infrastructuur wordt versterkt en groei wordt aangemoedigd. We hebben het hier over verbeterd onderwijs, betere gezondheidszorg en een politiedienst die meer fondsen heeft, om er maar een paar te noemen. Zolang het geld opnieuw wordt geïnvesteerd in het volk, kan de maatschappij er alleen maar baat bij hebben. De belasting op cannabis heeft in Colorado zoveel geld opgeleverd dat de staat overweegt wat terug te betalen!

5. ER IS GEEN NOODZAAK MEER VOOR EEN ZWARTE MARKT

Of cannabis nu legaal is of niet, mensen zullen altijd kopen. Ondanks de inspanningen van de politie, wordt er meer cannabis gebruikt dan ooit tevoren en de illegale drugshandel blijft maar groeien. Dit kan worden gezegd voor alles wat illegaal is: Als er vraag is, zal iemand het winstgevend vinden om het aanbod te bieden. Een mooi voorbeeld is het alcoholverbod in de VS. Toen alcohol illegaal was, regeerden bootleggers met geweld en terreur, terwijl ze ambtenaren omkochten, geweld gebruikten tegen tegenstanders en handelden in extreem giftige alcohol (giftiger dan normaal). Toch hoor je nooit meer wat over bootleggers. Dit komt omdat alcohol gelegaliseerd werd en de zwarte markt eromheen ophield te bestaan. Hetzelfde gebeurt als cannabis wordt gelegaliseerd, waardoor geweld, corruptie en zwaarder drugsgebruik zal afnemen.

4. LEGALISATIE GEEFT POLITIE TIJD EN GELD VOOR ANDERE ZAKEN

De politie maakt er op dit moment een gewoonte van om marihuana gebruikers op te pakken. Marihuana is de allerbelangrijkste reden van de politie in de VS om mensen te fouilleren en de geldstroom is vaak afhankelijk van het behalen van quota's voor drugsarrestaties. Dit systeem is fundamenteel gebrekkig en het irriteert de politie net zoveel als de burger. Veel politiemachten zullen hun tijd veel liever besteden aan het bestrijden van serieuze misdaad en het helpen van slachtoffers. Het beschermen en dienen van hun lokale gemeenschap, en er dichterbij komen, is een reden waardoor veel agenten voor de politie hebben gekozen. Het verbod op marihuana staat op dit moment in de weg en het legaliseren ervan zal de politie in staat stellen daadwerkelijk hun taak te verrichten.

3. DIT RESULTEERT IN EEN AFNAME VAN MISDAAD

Je kan je wellicht voorstellen dat de politie goed werk kan verrichten bij het bestrijden van de misdaad, als ze daar meer tijd voor hadden. Het gevolg is dus dat het lokale gebied veel veiliger wordt, waardoor misdaadcijfers landelijk zullen dalen.

2. WIET TOERISME

Dut punt spreekt voor zich, maar is extreem belangrijk. Toeristen, op zoek naar een plek om te chillen met een beetje wiet, kunnen veel geld pompen in een lokale economie, waardoor meer banen kunnen worden gecreëerd, wat weer aansluit bij een aantal van onze eerdere punten. Het is nog beter als je weet dat wiet toeristen over het algemeen vredige, gelukkige mensen zijn, die alleen maar willen ontspannen en genieten. Hetzelfde kan niet worden gezegd van bijvoorbeeld voetbaltoeristen of "dranktoeristen".

1. MINDER ONOPZETTELIJKE OVERDOSERINGEN EN ZELFMOORD

Onderzoek heeft aangetoond dat, wanneer marihuana legaal is, onopzettelijke overdoseringen van opiaten met ongeveer 25% afnemen. Dit is aannemelijk om diverse redenen. Allereerst kunnen medicijnen, gebaseerd op opiaten, extreem verslavend zijn, op dezelfde manier als heroïne. Daarom wordt het steeds gemakkelijker een overdosis te nemen omdat de gebruiker de neiging voelt steeds meer te gebruiken. Dan is er nog het feit dat opiaten gevaarlijk zijn. Cannabis is niet lichamelijk verslavend of dodelijk, dus is het onmogelijk een overdosis te nemen. Omdat het vaak wordt gebruikt als alternatief voor receptgeneesmiddelen, redt cannabis de levens die anders verloren zouden gaan.

En als het gaat om zelfmoord, heeft onderzoek ook aangetoond dat de legalisatie van marihuana ervoor zorgt dat het aantal zelfmoorden dramatisch afneemt, zeker onder mannen. Joost mag weten wat de reden hierachter is, maar we zouden kunnen gokken dat mensen in cannabis troost vinden van de stress van het leven, zonder verslaafd te raken of zichzelf helemaal te verliezen. Het kan de buffer zijn die iemand nodig heeft om weer op het juiste pad te geraken. Hoe dan ook, het feit dat is aangetoond dat cannabis levens redt, in termen van overdosering of zelfmoord is een van de belangrijkste redenen waarom lokale autoriteiten legalisering moeten overwegen. Boven alles heeft cannabis de kracht om levens te redden waar de maatschappij zou falen. Dat zou al reden genoeg moeten zijn.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken