Blog
De Perfecte Cannabis Road Trip Door Europa
5 min

De Perfecte Cannabis Road Trip Door Europa

5 min

Bon Voyage! Dit zijn de beste wietbestemmingen voor de perfecte road trip door Europa.

Heb je plannen om een avontuurlijke wietvriendelijke rondreis door Europa te maken, dan ben je hier op de juiste plek. Het is nooit te laat om je koffers te pakken en op pad te gaan. En van alle werelddelen is Europa misschien wel het mooiste. Je vindt er de meest adembenemende historische monumenten. Maar ook veel ongelofelijke landschappen. Verder vind je er overal lekker eten en nog belangrijker, bergen wiet.

Hoewel cannabis bijna nergens in Europa legaal is, zijn er toch een paar landen waar je zonder veel gedoe wiet van goede kwaliteit kunt kopen. Je moet alleen wel weten waar. Om je in de goede richting te sturen, hebben we een kleine gids voor je samengesteld. Lees hem als wegwijzer voor een leuke cannabis road trip dwars door Europa.

Gerelateerd artikel

Beste Psytrance Festivals Van 2024 In Europa

BEGIN JE ROAD TRIP IN PORTUGAL

BEGIN JE ROAD TRIP IN PORTUGAL

Portugal is de beste startplaats voor je perfecte cannabis road trip door Europa. Hier een joint opsteken, levert je gegarandeerd geen problemen op. Wiet en alle andere drugs zijn gedecriminaliseerd in Portugal. Mensen genieten de vrijheid om high te worden zonder repercussies. Daardoor heeft er in Portugal een spectaculaire daling plaatsgevonden van harddrugsgebruik. Ook het aantal overdoses is enorm afgenomen.

Gerelateerd artikel

Wat Is Het Verschil Tussen Hard- En Softdrugs?

Veruit de meest populaire vorm van cannabis die je in Portugal vindt, is hasj. Maar als je liever toppen rookt, is dat geen enkel probleem, ook die zijn ruimschoots voorradig. Wat de beste bezienswaardigheden betreft, moet je echt even langs gaan bij Livraria Lello. Dit is een boekenwinkel in Porto. Daar vind je een trippy houten trap. Het gerucht gaat dat deze boekenzaak J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter reeks, heeft geïnspireerd om te gaan schrijven.

Als je liever niet helemaal op wilt gaan in een paar romans is er ook nog de Vasco da Gamabrug, een ruim 17km lange (gedeeltelijke) tuibrug. Je kunt met je vrienden een jointje roken terwijl jullie er overheen rijden. Of stap even uit de auto om van het adembenemende uitzicht over de rivier de Taag te genieten. Pas alleen wel op dat je niet wandelend gesnapt wordt terwijl je rookt. De Portugese politie knijpt vaak een oogje dicht wanneer toeristen cannabis roken. Maar niet wanneer er publiekelijk eentje wordt opgestoken.

VOLGENDE PLEISTERPLAATS VAN DE CANNABIS TOUR: SPANJE!

VOLGENDE PLEISTERPLAATS VAN DE CANNABIS TOUR: SPANJE!

Na Portugal is de volgende pleisterplaats Spanje. In Spanje is het geen enkel probleem om te roken, maar dan wel in de privé-sfeer. Reden te meer om Barcelona aan te doen. Daar vind je talloze cannabisclubs. Je hebt er wel een referentie van een lid nodig, omdat ze echt privé zijn. Je kunt zelf ook lid worden. Tenminste, als je er geen probleem mee hebt om de lidmaatschapskosten voor een heel jaar neer te tellen. De clubs zelf verkopen geen cannabis. Maar als je eenmaal binnen bent, is er vast wel iemand die heeft waar je naar op zoek bent. Je hoeft het alleen maar te "verkrijgen."

Barcelona is een reusachtige Spaanse stad. Maar als je alle bezienswaardigheden en attracties wilt bezoeken zonder iets te missen, kun je dat toch het beste te voet doen. Auto parkeren en wandelen maar. Barcelona is werkelijk een adembenemend mooie stad. Neem bijvoorbeeld het Park Güell. Dat is een uitgestrekt stadspark waar je tuinen, gedetailleerd mozaïekwerk en nog veel meer adembenemende architectonische elementen vindt.

Als jij en je vrienden een vreetkick krijgen, doe dan net als de plaatselijke bevolking en bestel een warme chocolademelk met gebak in een van de nabijgelegen patisserieën. Dit is de ultieme zoete combinatie om je eetlust te stillen. Wil je een beetje van alles, of beter gezegd, veel? Ga dan naar La Boqueria, een enorme markt in Barcelona. Je vindt er allerlei heerlijkheden, van snoepgoed en wijn tot vers fruit. Veel succes met het kiezen van iets lekkers als je high bent.

CANNABISGEBRUIK IN ITALIË

CANNABISGEBRUIK IN ITALIË

Zo, je hebt Barcelona achter je gelaten. Waar moet je vervolgens heen? Noord-Italië natuurlijk! Tegenwoordig is alleen medicinale cannabis legaal in dit land. Maar zolang je de rook niet uitblaast in het gezicht van een agent, kun je er naar hartenlust blowen.

Gerelateerd artikel

Wat Is De Beste Manier Om Medicinale Cannabis Te Gebruiken?

Als je zonder komt te zitten in Italië is de kans groot dat dat geen probleem oplevert. Er zijn altijd wel mensen te vinden die je verder willen helpen met wat puike hasj, met name in Milaan. Turijn is ook een "sweet spot" voor ganja. Ga echter niet op straat vragen naar wiet. Je kunt er vast wel wat scoren, maar de kwaliteit is vaak allerbelabberdst. Wil je goeie shit kopen? Ga dan ergens heen waar de jeugd ook komt, met name muziekevenementen, clubs, enzovoort.

Als je Turijn aandoet, bezoek dan het Piazza Castello, waar je omgeven bent door artistieke musea, cafés en theaters. Als je in Milaan bent beland, vergeet dan niet naar de Santa Maria Nascente te gaan. Dit is de meest magnifieke kathedraal van de hele wereld. Bekijk al deze bezienswaardigheden terwijl je zo stoned als een dubbele cappuccino bent. Dan wordt alles een onvergetelijke ervaring.

EENTJE OPSTEKEN IN ZWITSERLAND

EENTJE OPSTEKEN IN ZWITSERLAND

Zwitserland, het land van de allerbeste chocolade ter wereld. Iedereen weet dat chocola en wiet een hemelse combinatie zijn. Dus waar kun je nu beter heengaan na Italië dan naar Zwitserland? Wiet roken in Zwitserland wordt veelal getolereerd, maar dan wel in kleine hoeveelheden. Interessant genoeg zijn bepaalde cannabissoorten 100% legaal. Maar er zit wel een addertje onder het gras; ze mogen maar 1% THC bevatten.

In de Zwitsere buitenlucht kun je veel leuke dingen beleven. Zo is de Rheinfall de grootste waterval van het land. Het ziet er prachtig uit. En wie kent de Kapelbrug niet? Dit is een houten overdekte loopbrug die er zowel schitterend uitziet als een magisch gevoel opwekt. Alsof je in een sprookje bent beland. Ook zijn er tal van eetgelegenheden en winkels als je even iets anders wilt doen.

ONTSPANNEN MET WIET IN TSJECHIË

ONTSPANNEN MET WIET IN TSJECHIË

In Tsjechië kun je legaal medicinale cannabis roken. In feite ligt het cannabisgebruik in Tsjechië hoger dan in andere Europese landen. Het nadeel is dat het nog steeds verboden is om er cannabis te kweken en te verkopen. Maar je weet wat vaak gezegd wordt: "waar een wil is, is een weg."

Er is een vette cannabiscultuur in de hoofdstad Praag. Wip een van de talloze cafés binnen, of bezoek een concert. Hier vind je zonder problemen uitstekende wiet. Wees voorzichtig met aankopen op straat, straathandelaren gaan er vaak met je centen vandoor. Dat geeft een nare nasmaak aan je Europese roap trip.

Nu we het toch over Praag hebben, een bezoek aan de Praagse Burcht wordt van harte aangeraden. Volgens het Guinness World Records is dit het "grootste omsloten burchtgebied ter wereld." Nadat je daar geweest bent, moet je beslist naar Da Tarquinio, ook in Praag. Je kunt daar genezen van de munchies. Eet er een van de heerlijke pizza's. Mensen die het kunnen weten, zeggen dat ze er de smakelijkste pizza's van de hoofdstad serveren.

GANJATOERISME IN DUITSLAND

GANJATOERISME IN DUITSLAND

Je bent de Tsjechische grens overgekomen en rijdt nu in Duitsland. Met name Berlijn is in meerdere opzichten een wietvriendelijke stad. Om te beginnen, vind je er het Görlitzer Park. En het klinkt ongeloofwaardig, maar in dit park wordt cannabis getolereerd. Drugshandelaren zijn de plaatselijke bevolking en toeristen al geruime tijd van dienst. Maar het is pas sinds kort dat de Duitse coalitieregering er het verbod op cannabisbezit heeft opgeheven. Dus als jij en je vrienden je voorraad weer op peil willen brengen, of een probleemloze plek zoeken om te roken, dan moet je in dit park zijn.

Wat zijn nu de beste bezienswaardigheden om in Berlijn te bezoeken, vraag je je misschien af? Dat zijn er duizenden, maar de Brandenburger Tor is de meest beroemde van de stad. En het is meer dan slechts een historische plek, het staat symbool voor vrede en eenheid. Zorg ervoor dat je genoeg foto's maakt. Dan kun je er later nog eens van nagenieten.

Als je van comedy houdt, moet je beslist het Friedrichstadt-Palast bezoeken. Dit theater biedt plaats aan voorstellingen met fantasierijke kostuums, indrukwekkende effecten en fantastische optredens. Bovendien zijn het design en de architectuur van het theatergebouw absoluut goddelijk. Rook wat wiet voordat je erheen gaat en laat je verrassen.

CANNABISHOOFDSTAD VAN DE WERELD: NEDERLAND

CANNABISHOOFDSTAD VAN DE WERELD: NEDERLAND

En tot slot: ga naar onze hoofdstad Amsterdam. Een Europese cannabis road trip zonder de wiethoofdstad van de wereld te bezoeken, is onbestaanbaar. In de Amsterdamse coffeeshops kun je een kop koffie drinken en tegelijkertijd een joint (zonder tabak) roken. En daarvoor hoef je niet eens uit Amsterdam zelf te komen. Je kunt er zelfs gewoon buiten roken als je dat zou willen. Niemand houdt je tegen, tenzij je in de buurt van een schoolgebouw, of een zwerm kinderen in een nabijgelegen stadspark rookt.

Wil je meer weten over de geschiedenis van marihuana? Zo ja, in het Hash, Marihuana & Hemp Museum kun je een hoop opsteken. Van de anatomie van de plant tot de vele toepassingen ervan. En mocht het zo zijn dat je een overnachtingsplek zoekt, is er ook nog het Hemp Hotel. Daar ondergaan de gasten een volledige cannabis-belevenis met onder meer beddengoed en cosmetica vervaardigd van hennep. En met edibles, niet te vergeten.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Reizen
Zoeken in categorieën
of
Zoeken