Blog
Top 10 Spaanse Cannabis Club Soorten
5 min

Top 10 Spaanse Cannabis Club Soorten

5 min

De cannabiscultuur floreert in de Spaanse cannabis clubs. Private clubs zijn legaal in Spanje en nemen er rap in aantal toe. Dit zijn de top 10 cannabis soorten om in een Spaanse cannabis club van te genieten. Geef je de voorkeur aan indica? Aan sativa? Of toch aan hybride marihuana? Het staat allemaal op het menu!

In heel Spanje duiken cannabis clubs op. Leden zijn er van harte welkom om van marihuana te genieten. Sinds kort verplichten sommige clubs in de provincie Girona zelfs je sinsemilla op hun terrein te roken.

In de grote stadsclubs met duizenden leden en muren vol kunstwerken betaal je zomaar de hoofdprijs voor cannabis. Zit je krap bij kas? Neem dan de bus of trein naar een nabijgelegen kleinere club. Bijvoorbeeld in de buitenwijken of in een kleinere stad. Check daar of op het menu een van de volgende 10 wietsoorten staat. Deze soorten zijn namelijk de crème de la crème van de cannabissoorten in Spaanse cannabis clubs.

AMNESIA HAZE (ZAMNESIA SEEDS): DE TROPISCHE CEREBRALE TRIP

AMNESIA HAZE (ZAMNESIA SEEDS): DE TROPISCHE CEREBRALE TRIP

Amnesia Haze is de eersteklas 20%+ THC sativa die bij het merendeel van de Spaanse cannabisclubs op het menu staat. Ze is een tropische, citrusachtige explosie van Zuid-Aziatische en Jamaicaanse genetica. Daarmee is ze simpelweg te verleidelijk om te weerstaan. Haar met oranje haartjes bedekte toppen zien er bovendien geweldig uit. Daarmee is ze inmiddels dan ook de standaard voor de sativa-dominante hybriden van tegenwoordig.

Zelf kweken: met haar lange bloeiperiode van 12+ weken stelt Amnesia Haze je geduld op de proef. Heb je echter genoeg tijd en ben je bereid om flink te snoeien en te trainen? Dan is deze Haze voor jou de ideale hoogvlieger. Als je haar goed behandelt, kan ze bij zowel binnen- als buitenkweek gigantische oogsten produceren.

BLUE DREAM (HUMBOLDT SEEDS): DE ZOETSTE SINSEMILLA DROOM

BLUE DREAM (HUMBOLDT SEEDS): DE ZOETSTE SINSEMILLA DROOM

Blue Dream heeft een cultstatus in de Spaanse cannabis clubs. Ze is een verfijnde mix van Blueberry en Haze uit Californië. Daarmee levert ze een heerlijke, tweefasige mentale en lichamelijke high. Al na een paar hijsjes merk je haar impact in de vorm van een cerebrale golf van creativiteit.

Naarmate de sessie langer duurt, kom je in de tweede fase terecht. Tijd om je over te geven aan een kalmerende, lichamelijke ontspanning. Je wordt helemaal kalm en rustig. Dit alles gaat gepaard met een sappig, zoet bosbessen-achtig feestje in je mond. Met 18% THC sla je van Blue Dream echter niet stijl achterover. Ze brengt je vooral in een heerlijke staat van ontspanning.

Zelf kweken: deze sativa dominante hybride heeft een relatief korte bloeitijd van 9-10 weken. Ze is voor zowel beginnende als ervaren kwekers dan ook zeker de moeite van het kweken waard.

CHOCOLOPE (DNA GENETICS): DE KLASSIEKER ONDER DE KENNERS

CHOCOLOPE (DNA GENETICS): DE KLASSIEKER ONDER DE KENNERS

Chocolope is een old-school kwaliteitssoort. Haar heerlijke toppen worden geroemd om hun unieke, aardse, zoete koffiesmaken. Chocolope geeft daarbij een krachtige, opbeurende high. Dit maakt haar dan ook een ideale keuze voor sessies overdag en sociale evenementen. Al na een paar hijsjes voel je volledige euforie. Chocolopes THC-gehalte van 20%+ stijgt direct naar je hoofd. Tegelijkertijd creëert ze een vrij kortdurende high die niet te heftig is.

Zelf kweken: deze originele ’80 mix van OG Thai en Cannalope Haze is een uitgestrekte sativa. Ze moet dan ook getemd worden met snoei- en trainingstechnieken. Dankzij haar hybride kracht is ze na een bloeitijd van 8-10 weken klaar voor de oogst.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Van Kannabia Seeds

CREAM CARAMEL (SWEET SEEDS): DE DRIEDUBBELE HYBRIDE

CREAM CARAMEL (SWEET SEEDS): DE DRIEDUBBELE HYBRIDE

BlueBlack, Maple Leaf Indica en White Rhino vormen samen het trio van indica legendes die hun krachten hebben gebundeld. Het resultaat? Cream Caramel! Deze zware indica hybride neemt je mee op een smakelijke reis naar dromenland. Haar suikerzoete toppen met verleidelijke, aardse en zoete aroma’s kunnen wel 20% THC bevatten. Let op: houd rekening met een couchlock.

Zelf kweken: Cream Caramel heeft inmiddels in heel Zuid-Spanje bewezen dat ze bij buitenkweek geweldig presteert. Ook bij binnenkweek is ze echter een betrouwbare producent. De gedrongen plant is daarbij flink vertakt en heeft een hoge top tot bladverhouding. Onder optimale omstandigheden doorloopt ze de bloeifase binnen slechts 8 weken. Cream Caramel is lonend voor kwekers van alle niveaus.

CRITICAL+ (DINAFEM): DE SUPERPRODUCENT

CRITICAL+ (DINAFEM): DE SUPERPRODUCENT

Oh wee als een cannabis club geen Critical+ meer op voorraad heeft. Dit is namelijk verreweg de meest gewilde soort en een nationale favoriet. Als je goed gecurede Critical+ in handen hebt, heb je te maken met serieuze wiet! De pittige skunk geuren van haar enorme toppen verraden daarbij hoe geweldig ze is. De wietsoort heeft op zich een vrij bescheiden achtergrond. Toch is deze specifieke kruising tussen Afghan en Skunk dé hybride voor veel bezoekers van cannabis clubs.

Zelf kweken: Critical+ maakt haar naam helemaal waar. Onder een lamp van 600W kan ze binnen zomaar consistente oogsten van 500-700g/m² produceren. Als je buiten kweekt, kun je in oktober wietbomen van maar liefst 2m+ met een opbrengst van soms wel 1kg verwachten! Professionele kwekers kunnen bovendien feno’s met 20% THC spotten!

CRITICAL KUSH (ROYAL QUEEN SEEDS): TITANENSTRIJD

CRITICAL KUSH (ROYAL QUEEN SEEDS): TITANENSTRIJD

In de geweldige hybride Critical Kush strijden de meest felbegeerde cannabissoorten van twee continenten om dominantie. Dankzij OG Kush en een enorme Critical+ bevat deze krachtpatser 20%+ THC. Bovendien heeft ze alles waar de eigentijdse cannabisliefhebber van droomt.

Deze Kush hybride is misschien wel nog indrukwekkender dan haar ouders. Ze stelt dan ook zelfs de meest veeleisende stoner niet teleur. De dikke, harsrijke cola’s van Critical Kush verspreiden daarbij een sterk skunk- en kushachtig parfum. Je lichaam en geest raken bijna direct in de ban van de te gekke kracht.

Zelf kweken: Critical Kush is ideaal voor de SOG methode. Daarbij kan ze na 8 weken standaard 12-12 bloei tot wel 550g/m² produceren.

DOUBLE GLOCK (RIPPER SEEDS): EEN DUBBELE DOSIS AFGHAN

DOUBLE GLOCK (RIPPER SEEDS): EEN DUBBELE DOSIS AFGHAN

Double Glock is een pure indica die geroemd wordt om haar Afghaanse ouders. Deze sterke cultivar heeft serieus veel kracht. Zo heeft ze een THC-gehalte van 20%+ en een bijna narcotisch effect. Hiermee stelt ze echt de tolerantie van doorgewinterde stoners op de proef. Ze heeft bovendien pittige, aardse benzinearoma’s. Ook heeft ze de smaak uit de Hindu Kush overgenomen. De hybride onderscheidt zich dan ook sterk van de gemiddelde indica.

Zelf kweken: Double Glock is een stevige, makkelijk te kweken soort. Ze bloeit daarbij zo'n 9 weken en wordt een compacte, lage plant. Bovendien biedt ze je zeer kleverige toppen. Een must voor microkwekers!

LA RICA CLASSIC THC (ELITE SEEDS): DE IBERISCHE INDICA

LA RICA CLASSIC THC (ELITE SEEDS): DE IBERISCHE INDICA

Eureka! Je hebt zojuist de meloenachtige marihuana met 20% THC uit Spanje ontdekt. La Rica Classic THC is een indica dominante hybride. Het is niet bekend van wat voor genetica ze afstamt. Bij zo’n overheerlijke soort kan een beetje geheimzinnigheid echter geen kwaad. De dikke toppen van La Rica hebben een paarse tint en een dikke harslaag. Alleen al wanneer je ernaar kijkt, loopt het water je spontaan in de mond.

In eerste instantie ruik je een bekende, aardse muskusgeur. Steek je een jointje op? Dan ervaar je een nog aangenamere verrassing. Zo geniet je van een explosie van fruitige meloen. Tegelijkertijd houdt de ontspannende lichamelijke high je in de ban.

Zelf kweken: La Rica Classic THC is na 8-9 weken bloei klaar voor de oogst. Zeer aan te raden als je op zoek bent naar een plant met minder doorsnee eigenschappen.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

SUPER LEMON HAZE (GREENHOUSE SEEDS): HET SINSEMILLA RUIMTESCHIP

SUPER LEMON HAZE (GREENHOUSE SEEDS): HET SINSEMILLA RUIMTESCHIP

Super Lemon Haze is een hoge, citroenachtige plant die echte feelgood ganja produceert. Deze specialiteit is een kruising tussen Super Silver Haze en Lemon Skunk. Ze combineert de stemmingsverhogende, energetische high en pittige citroensmaak van haar ouders. Het resultaat is een hybride die alle concurrentie omver blaast. Voor de perfecte Super Lemon Haze ervaring, rook je haar overdag. Ze is daarbij de perfecte plantaardige inspiratie voor creatieve plannen.

Zelf kweken: de meeste kwekers geven de voorkeur aan de ScrOG methode. Dit draagt namelijk bij aan maximale oogsten en gaat overmatige uitstrekking tijdens de bloei tegen. Super Lemon Hazes uitstrekkende groei heeft bovendien baat bij vroege snoei en training. Binnen 10 weken is ze uitgebloeid. Super Lemon Haze is de perfecte cerebrale stash voor ervaren kwekers.

ZOMBIE KUSH (RIPPER SEEDS): THE WALKING DANK

ZOMBIE KUSH (RIPPER SEEDS): THE WALKING DANK

Zombie Kush is het Frankenstein-achtige nageslacht van Sideral (Lavender Kush X Amnesia Haze) en Bubba Kush. Deze wiet neemt met elk hijsje een flinke hap uit je brein. Maak je echter geen zorgen, dat groeit waarschijnlijk wel weer terug.

Als je Zombie Kush rookt, word je waarschijnlijk bezeten door de drang om vanwege de munchies naar de koelkast te wandelen. Tegelijkertijd verlies je je motorische vaardigheden om van de bank op te staan. De initiële vlaag van euforie maakt daarbij algauw plaats voor een super-relaxte stone.

Zelf kweken: in de kweekruimte is Zombie Kush een beginnersvriendelijke, indica dominante soort. Ga voor een SOG en binnen 8 weken word je zonder gedoe getrakteerd op dikke cola’s. Deze flink presterende hybride vereist bovendien weinig onderhoud. Daarbij brengt ze zelfs de meest ervaren stoners in zo’n diepe slaap dat het lijkt alsof ze nooit meer wakker worden.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken