Blog
Top 10 Spaanse Cannabis Club Soorten
5 min

Top 10 Spaanse Cannabis Club Soorten

5 min

De cannabiscultuur floreert in de Spaanse cannabis clubs. Private clubs zijn legaal in Spanje en nemen er rap in aantal toe. Dit zijn de top 10 cannabis soorten om in een Spaanse cannabis club van te genieten. Geef je de voorkeur aan indica? Aan sativa? Of toch aan hybride marihuana? Het staat allemaal op het menu!

In heel Spanje duiken cannabis clubs op. Leden zijn er van harte welkom om van marihuana te genieten. Sinds kort verplichten sommige clubs in de provincie Girona zelfs je sinsemilla op hun terrein te roken.

In de grote stadsclubs met duizenden leden en muren vol kunstwerken betaal je zomaar de hoofdprijs voor cannabis. Zit je krap bij kas? Neem dan de bus of trein naar een nabijgelegen kleinere club. Bijvoorbeeld in de buitenwijken of in een kleinere stad. Check daar of op het menu een van de volgende 10 wietsoorten staat. Deze soorten zijn namelijk de crème de la crème van de cannabissoorten in Spaanse cannabis clubs.

SeedfinderKlik hier

AMNESIA HAZE (ZAMNESIA SEEDS): DE TROPISCHE CEREBRALE TRIP

AMNESIA HAZE (ZAMNESIA SEEDS): DE TROPISCHE CEREBRALE TRIP

Amnesia Haze is de eersteklas 20%+ THC sativa die bij het merendeel van de Spaanse cannabisclubs op het menu staat. Ze is een tropische, citrusachtige explosie van Zuid-Aziatische en Jamaicaanse genetica. Daarmee is ze simpelweg te verleidelijk om te weerstaan. Haar met oranje haartjes bedekte toppen zien er bovendien geweldig uit. Daarmee is ze inmiddels dan ook de standaard voor de sativa-dominante hybriden van tegenwoordig.

Zelf kweken: met haar lange bloeiperiode van 12+ weken stelt Amnesia Haze je geduld op de proef. Heb je echter genoeg tijd en ben je bereid om flink te snoeien en te trainen? Dan is deze Haze voor jou de ideale hoogvlieger. Als je haar goed behandelt, kan ze bij zowel binnen- als buitenkweek gigantische oogsten produceren.

GORILLA GLUE 4 AUTO (ORIGINAL SENSIBLE): GORILLA POWERRR!

Gorilla Glue 4 Auto (Original Sensible): Gorilla Powerrr!

Gorilla Glue 4 Auto is ontstaan uit de kruising van Gorilla Glue #4 met Critical Diesel Auto. GG4 Auto is gemakkelijk onder controle te houden en dit maakt haar uitstekend voor binnen- en buitenkwekers die zonder al te veel gedoe een succesvolle oogst willen binnenhalen. Deze soort heeft daarbij slechts 10-11 weken nodig om te volgroeien. De enorme kracht van de originele Gorilla Glue 4, vind je ook terug bij de autoflowering versie. Het THC-gehalte schommelt rond de 20%, wat zorgt voor een opbeurende en creatieve stone, met daarnaast een wietachtige, aardse, fruitige en kruidige geur.

Met opbrengsten in de buurt van de 450–500g/m² binnen en ongeveer 50–100g/plant buiten, biedt deze kleine plant een aanzienlijke hoeveelheid smaakvolle wiet.

BLUE DREAM  (ZAMNESIA SEEDS): DE ZOETSTE SINSEMILLA DROOM

Blue Dream  (Zamnesia Seeds): De Zoetste Sinsemilla Droom

Blue Dream heeft een cultstatus in de Spaanse cannabis clubs. Ze is een verfijnde mix van Blueberry en Haze uit Californië. Daarmee levert ze een heerlijke, tweefasige mentale en lichamelijke high. Al na een paar hijsjes merk je haar impact in de vorm van een cerebrale golf van creativiteit.

Naarmate de sessie langer duurt, kom je in de tweede fase terecht. Tijd om je over te geven aan een kalmerende, lichamelijke ontspanning. Je wordt helemaal kalm en rustig. Dit alles gaat gepaard met een sappig, zoet bosbessen-achtig feestje in je mond. Met 18% THC sla je van Blue Dream echter niet stijl achterover. Ze brengt je vooral in een heerlijke staat van ontspanning.

Zelf kweken: deze sativa dominante hybride heeft een relatief korte bloeitijd van 9-10 weken. Ze is voor zowel beginnende als ervaren kwekers dan ook zeker de moeite van het kweken waard.

Gerelateerd artikel

Blueberry: Cannabis Strain Review & Informatie

CREAM CARAMEL (SWEET SEEDS): DE DRIEDUBBELE HYBRIDE

Cream Caramel (Sweet Seeds): De Driedubbele Hybride

BlueBlack, Maple Leaf Indica en White Rhino vormen samen het trio van indica legendes die hun krachten hebben gebundeld. Het resultaat? Cream Caramel! Deze zware indica hybride neemt je mee op een smakelijke reis naar dromenland. Haar suikerzoete toppen met verleidelijke, aardse en zoete aroma’s kunnen wel 20% THC bevatten. Let op: houd rekening met een couchlock.

Zelf kweken: Cream Caramel heeft inmiddels in heel Zuid-Spanje bewezen dat ze bij buitenkweek geweldig presteert. Ook bij binnenkweek is ze echter een betrouwbare producent. De gedrongen plant is daarbij flink vertakt en heeft een hoge top tot bladverhouding. Onder optimale omstandigheden doorloopt ze de bloeifase binnen slechts 8 weken. Cream Caramel is lonend voor kwekers van alle niveaus.

Cream Caramel (Sweet Seeds) feminized

(12)
Ouders: BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
Genetica: 90% Indica / 10% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 20%
CBD: 2%
Bloei soort: Fotoperiode

CRITICAL+ 2.0 AUTOFLOWERING (SILENT SEEDS): BOORDEVOL DIKKE TOPPEN

Critical+ 2.0 Autoflowering (Silent Seeds): Boordevol Dikke Toppen

Veel cannabiskenners zijn onder de indruk van de productie en kracht van deze prijswinnende autoflower, wat het een veelgevraagde cultivar maakt. Ontstaan uit het combineren van Critical+ en Critical+ Auto, heeft de plant slechts 11-12 weken nodig, van zaadje tot oogst. Uiteindelijk word je beloond met prachtige, skunkachtige en compacte toppen met wel 21% THC!

Gezien de plant zelden hoger wordt dan 130cm, zijn de oogsten van 450–500g/m² binnen en tot 250–300g/plant buiten zeer netjes. Dit is zeker meer dan genoeg prijswinnende wiet voor een stash pot of twee!

CRITICAL KUSH (ROYAL QUEEN SEEDS): TITANENSTRIJD

CRITICAL KUSH (ROYAL QUEEN SEEDS): TITANENSTRIJD

In de geweldige hybride Critical Kush strijden de meest felbegeerde cannabissoorten van twee continenten om dominantie. Dankzij OG Kush en een enorme Critical+ bevat deze krachtpatser 20%+ THC. Bovendien heeft ze alles waar de eigentijdse cannabisliefhebber van droomt.

Deze Kush hybride is misschien wel nog indrukwekkender dan haar ouders. Ze stelt dan ook zelfs de meest veeleisende stoner niet teleur. De dikke, harsrijke cola’s van Critical Kush verspreiden daarbij een sterk skunk- en kushachtig parfum. Je lichaam en geest raken bijna direct in de ban van de te gekke kracht.

Zelf kweken: Critical Kush is ideaal voor de SOG methode. Daarbij kan ze na 8 weken standaard 12-12 bloei tot wel 550g/m² produceren.

Gerelateerd artikel

Top 10 Meest Populaire Soorten Van Zamnesia Seeds (2024)

AK-47 (SERIOUS SEEDS): AWARD-WINNING FEMINIZED FIREPOWER

Ak-47 (Serious Seeds): Award-winning Feminized Firepower

Known as the “one-hit wonder”, AK-47 doesn't play around when it comes to delivering a knockout cerebral high. As the winner of over 16 prizes, including several High Times Cannabis Cups, this strain is high on many connoisseurs' list of classic cultivars. AK-47 is extremely aromatic, and is thus perfect for smoking, vaping, or making concentrates.

Taking just 8–9 weeks to flower, and thriving in both indoor and outdoor setups, AK-47 delivers a large harvest of dense, fruity–floral buds—around 550–600g/m² worth indoors. Plenty for the beginner and seasoned stoner to enjoy.

AK-47 (Serious Seeds)

(12)
Ouders: AK-47
Genetica: Sativa-dominant
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

LA RICA CLASSIC THC (ELITE SEEDS): DE IBERISCHE INDICA

LA RICA CLASSIC THC (ELITE SEEDS): DE IBERISCHE INDICA

Eureka! Je hebt zojuist de meloenachtige marihuana met 20% THC uit Spanje ontdekt. La Rica Classic THC is een indica dominante hybride. Het is niet bekend van wat voor genetica ze afstamt. Bij zo’n overheerlijke soort kan een beetje geheimzinnigheid echter geen kwaad. De dikke toppen van La Rica hebben een paarse tint en een dikke harslaag. Alleen al wanneer je ernaar kijkt, loopt het water je spontaan in de mond.

In eerste instantie ruik je een bekende, aardse muskusgeur. Steek je een jointje op? Dan ervaar je een nog aangenamere verrassing. Zo geniet je van een explosie van fruitige meloen. Tegelijkertijd houdt de ontspannende lichamelijke high je in de ban.

Zelf kweken: La Rica Classic THC is na 8-9 weken bloei klaar voor de oogst. Zeer aan te raden als je op zoek bent naar een plant met minder doorsnee eigenschappen.

SUPER LEMON HAZE (GREENHOUSE SEEDS): HET SINSEMILLA RUIMTESCHIP

SUPER LEMON HAZE (GREENHOUSE SEEDS): HET SINSEMILLA RUIMTESCHIP

Super Lemon Haze is een hoge, citroenachtige plant die echte feelgood ganja produceert. Deze specialiteit is een kruising tussen Super Silver Haze en Lemon Skunk. Ze combineert de stemmingsverhogende, energetische high en pittige citroensmaak van haar ouders. Het resultaat is een hybride die alle concurrentie omver blaast. Voor de perfecte Super Lemon Haze ervaring, rook je haar overdag. Ze is daarbij de perfecte plantaardige inspiratie voor creatieve plannen.

Zelf kweken: de meeste kwekers geven de voorkeur aan de ScrOG methode. Dit draagt namelijk bij aan maximale oogsten en gaat overmatige uitstrekking tijdens de bloei tegen. Super Lemon Hazes uitstrekkende groei heeft bovendien baat bij vroege snoei en training. Binnen 10 weken is ze uitgebloeid. Super Lemon Haze is de perfecte cerebrale stash voor ervaren kwekers.

ZOMBIE KUSH (RIPPER SEEDS): THE WALKING DANK

ZOMBIE KUSH (RIPPER SEEDS): THE WALKING DANK

Zombie Kush is het Frankenstein-achtige nageslacht van Sideral (Lavender Kush X Amnesia Haze) en Bubba Kush. Deze wiet neemt met elk hijsje een flinke hap uit je brein. Maak je echter geen zorgen, dat groeit waarschijnlijk wel weer terug.

Als je Zombie Kush rookt, word je waarschijnlijk bezeten door de drang om vanwege de munchies naar de koelkast te wandelen. Tegelijkertijd verlies je je motorische vaardigheden om van de bank op te staan. De initiële vlaag van euforie maakt daarbij algauw plaats voor een super-relaxte stone.

Zelf kweken: in de kweekruimte is Zombie Kush een beginnersvriendelijke, indica dominante soort. Ga voor een SOG en binnen 8 weken word je zonder gedoe getrakteerd op dikke cola’s. Deze flink presterende hybride vereist bovendien weinig onderhoud. Daarbij brengt ze zelfs de meest ervaren stoners in zo’n diepe slaap dat het lijkt alsof ze nooit meer wakker worden.

Zombie Kush (Ripper Seeds) feminized

(7)
Ouders: Sideral x Bubba Kush
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Onbekend
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

DE SPAANSE CANNABISCLUB-CULTUUR: BEKEND OM BEKROONDE SOORTEN

De Spaanse Cannabisclub-cultuur: Bekend Om Bekroonde Soorten

Zoals je kunt zien, hebben de Spaanse cannabisclubs de neiging om voor klassieke, prijswinnende soorten en krachtige autoflowers te kiezen. Ze geven echter ook prioriteit aan productie en snelheid en strains waarvan bekend is dat ze het goed doen onder de Spaanse zon. Ten slotte lijken cannabisclubleden een zwak te hebben voor 'new school' variëteiten die iets speciaals bieden op het gebied van smaak en THC. Dus als je het geluk hebt lid te mogen worden van een Spaanse cannabisclub, dan kom je vast een of meer van de bovenstaande soorten tegen!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken