Blog
Bernie Sanders Roept Op Het Verbod Op Cannabis Te Beëindigen
1 min

Bernie Sanders Roept Op Het Verbod Op Cannabis Te Beëindigen

1 min
Nieuws Wetgeving

Bernie Sanders, een Democratische koploper in de race om het Amerikaanse presidentschap, heeft gezegd dat het verbod op cannabis volledig moet worden afgeschaft, waarmee hij de eerste en enige presidentskandidaat is die zich uitspreekt.

Als het gaat om cannabis, is de huidige Amerikaanse strijd voor de presidentsverkiezingen nogal lauw geweest. Natuurlijk zeggen veel kandidaten wel dat het een onderwerp is waar naar gekeken moet worden, of dat ze de huidige trend steunen waarin staten zelf mogen beslissen, maar er zijn er maar weinig die legalisatie volledig en openlijk ondersteunen, wat waarschijnlijk een politieke zet is om zichzelf in te dekken. Tot nu dan. Bernie Sanders, een van de Democraat presidentskandidaten, wil dat het verbod op cannabis wordt opgeheven.

Sanders onderbouwde zijn mening recentelijk in een toespraak op de George Mason University in North Virginia:

"In mijn optiek is de tijd allang gekomen om het federale verbod op marihuana op te heffen," zei Sanders tegen een juichende menigte. "Volgens mij moeten staten het recht hebben om marihuana op dezelfde manier te reguleren als de verkoop van alcohol en tabak, die nu door staats- en lokale wetgeving wordt gereguleerd."

Hij zei ook nog dat cannabis niet langer moet worden geclassificeerd. Dit is behoorlijk belangrijk. En als dit een federaal standpunt is voor het nationale cannabis beleid, moet dit ook hun standpunt zijn voor het internationale beleid, waarmee het idee wordt ondersteund dat elk land voor zichzelf moet beslissen. Wat dit voor ons betekent, is dat de VS niet langer in de weg zal staan van het beëindigen van het verbod bij de VN, wat ze decennia lang wel deden en wat de VS de belangrijkste druk uitoefenende groep maakte in de strijd om het verbod te behouden. Als de VS niet langer in de weg staat, zal onze strijd een stuk eenvoudiger worden.

Toen hij zijn redenering achter zijn verlangen om cannabis te declassificeren uitlegde (cannabis staat momenteel in de VS op een lijst met de meest schadelijke drugs), zei hij dat de zaak samenhangt met raciale en burgerrechten.

"De levens van teveel Amerikanen zijn geruïneerd omdat ze een strafblad hebben door marihuana gebruik. Dit is fout en dit moet veranderen," zei hij. "We spenderen $80 biljoen per jaar op kosten van de belastingbetaler en de staat om mensen op te sluiten. $80 biljoen per jaar!"

Tussen 2001 en 2010 werden 8 miljoen mensen gearresteerd voor marihuana gerelateerde overtredingen in de VS. 9 van de 10 werden gearresteerd voor klein bezit. Het toont het anti-drugs standpunt van de wet aan, terwijl eigenlijk de bedoeling is dealers te vangen en de mensen te beschermen. In plaats daarvan ligt de nadruk op gebruikers en worden de levens van de gewone burgers verwoest.

Veel Amerikanen, en mensen over de hele wereld, delen dit gevoel. De opheffing van het verbod op cannabis wordt door steeds meer mensen ondersteund en we kunnen nu zien dat de politici hier eindelijk aandacht aan besteden.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken