Blog
De Beste Nederlandse Coffeeshops In Grensgebieden
5 min

De Beste Nederlandse Coffeeshops In Grensgebieden

5 min

Wiet kopen in Amsterdam is eenvoudig, maar andere steden voeren een ander beleid. In sommige coffeeshops kun je alleen als Nederlander terecht. Als je van over de grens komt of buitenlandse vrienden mee wilt nemen naar de coffeeshop, bekijk dan deze shops om teleurstellingen te voorkomen.

Amsterdam is het wietwalhalla van Europa. Kruidenliefhebbers reizen de hele wereld over om hier de beste coffeeshops en inspirerende musea te bezoeken. Maar het is natuurlijk niet de enige Nederlandse stad waar je toppen en drankjes kunt krijgen.

Verschillende andere steden bieden deze zeldzame ervaring ook. Veel van deze locaties zijn gevestigd in de grensstreek. Daarmee zijn ze makkelijk te bereiken voor rokers uit België en Duitsland die op zoek zijn naar legale wiet. Laten we eens zien welke andere goede coffeeshopsteden Nederland te bieden heeft.

Gerelateerd artikel

Top 15 Coffeeshops In Amsterdam

IS HET VOOR BUITENLANDERS MOGELIJK OM IN ALLE NEDERLANDSE STEDEN CANNABIS TE KOPEN?

Alvorens je je buitenlandse vrienden meeneemt naar de coffeeshop, is het belangrijk dat je weet waar ze welkom zijn en waar niet. Jammer genoeg is het voor hen niet in alle Nederlandse coffeeshops mogelijk legaal wiet te kopen. Onze wetgevers hebben het zogenaamde i-criterium opgesteld, een voorstel dat alleen staatsburgers toestaat in bepaalde steden cannabis aan te schaffen.

WAAROM HET I-CRITERIUM IS INGEVOERD EN WAT DAT BETEKENT VOOR HET CANNABISTOERISME

WAAROM HET I-CRITERIUM IS INGEVOERD EN WAT DAT BETEKENT VOOR HET CANNABISTOERISME

De coalitieovereenkomst van 2012 introduceerde het i-criterium, een stukje wetgeving dat alleen Nederlanders toestaat cannabis op een bepaalde locatie te kopen. Het is in principe een afgezwakte versie van de inmiddels afschafte wietpas - een systeem dat bedoeld was om de gegevens van coffeeshopbezoekers te registreren.

Zowel Amsterdam, de Nederlandse Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer als de beide Kamers stemden echter tegen het plan. Ze verklaarden dat het de illegale cannabishandel zou aanwakkeren en toeristen ervan zou weerhouden de stad te bezoeken.

Gerelateerd artikel

Waar Kun Je Legaal Cannabis Roken In Europa?

Toeristen kunnen bijna elke Amsterdamse coffeeshop binnenwippen om hoogwaardige cannabis te kopen. Een bewijs van staatsburgerschap is echter vereist om veel coffeeshops buiten de hoofdstad te bezoeken.

De soepelheid van het i-criterium maakt het voor gemeenten mogelijk zelf te beslissen of ze toeristen willen toestaan een coffeeshop te betreden. Arnhem, Eindhoven, Venlo en Tilburg zijn bijvoorbeeld makkelijk toegankelijk voor toeristen uit België en Duitsland. Steden als Sittard, Maastricht en Breda vereisen echter dat je Nederlands staatsburger bent om binnen te kunnen komen.

IN WELKE GOEDE COFFEESHOPS IN DE GRENSSTREEK ZIJN BUITENLANDERS WELKOM?

IN WELKE GOEDE COFFEESHOPS IN DE GRENSSTREEK ZIJN BUITENLANDERS WELKOM?

Als je in België of Duitsland woont of je buitenlandse vrienden mee wilt nemen naar de coffeeshop, zijn er genoeg uitmuntende opties. Hieronder een lijst met steden waar dit toegestaan is en een aantal goede coffeeshops die je er kunt vinden.

ARNHEM

Coffeeshops In Arnhem

Arnhem is een stad en gemeente in het oosten van Nederland. Ze staat bekend om haar rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur. Nadat je de coffeeshops hebt bezocht, is het aan te raden de omliggende natuur te bekijken.

COFFEESHOP UPSTAIRS

Coffeeshop Upstairs is een Arnhemse gelegenheid waar iedereen boven de 18 jaar wiet kan kopen. Het is een vermakelijke locatie waar je kunt blowen met vrienden en je kunt vermaken met voetbalspelletjes, schaken of een flipperkast. Bij gelegenheid kunnen bezoekers ook genieten van livemuziek van zowel nationale als internationale artiesten.

Upstairs stelt zich ten doel klanten tevreden te stellen en te voorzien van een ontspannen sfeer. Als je er voor het eerst komt, krijg je het advies rustig aan te doen.

Gerelateerd artikel

Top 10 Dingen Om Te Doen Als Je High Bent

EINDHOVEN

Coffeeshops In EINDHOVEN

Eindhoven is de vijfde grootste stad van Nederland en gesitueerd in het zuiden van ons land. Het is een industriestad bestaande uit vijf aparte dorpen en biedt diverse interessante en vermakelijke activiteiten. Na het bezoek aan een van de onderstaande coffeeshops is het aan te raden het Van Abbemuseum te bezoeken. Als je je hersenen wilt testen, ga dan met je buitenlandse vrienden naar een van de Escape Rooms.

DE PINK

De Pink is een van de beste coffeeshops om te bezoeken als je in het centrum van Eindhoven rondstruint. De coffeeshop heeft een klein, maar gezellig interieur, bekleed met rabatdelen en gedecoreerd met funky verlichting. Je vindt er een menu met een uitgebreid assortiment, waaronder Sunset Sherbet en Candyman. Als je van een diepe duik houdt, eet dan de met cannabis verrijkte koekjes of chocolade.

COFFEESHOP HIGH TIMES

Coffeeshop High Times staat te boek als "de vrolijkste plek in Nederland". Je vindt er goede mensen, je hoort excellente muziek en je koopt er superieure wiet en hasj. De tent heeft een klassieke uitstraling met grote ramen, opwindende kunst en een pooltafel voor vermaak als je high bent.

ENSCHEDE

Coffeeshops In ENSCHEDE

Enschede is een stad in oostelijk Nederland. Na het genieten van lokale cannabis, is het aan te raden de parken, meren en fantastische restaurants te bezoeken.

DE GRASSHOPPER

De Grasshopper in Enschede heeft een ongelofelijk ontspannende rooklounge, compleet met neonverlichting, leren banken en houten tafels. Het getemperde licht draagt bij aan een prettige en ontspannende ambiance. Je buitenlandse vrienden zijn welkom, maar neem wel je identiteitskaart mee.

Wiet en hasj koop je beneden, maar neem het gerust mee naar boven naar de lounge waar je een waterpijp kunt gebruiken. Ontspan en kijk naar de mooie afbeeldingen van planten aan de muur of speel een spelletje tafelvoetbal of darts. Als de munchies je overvallen, vind je er ook heerlijk voedsel.

NIJMEGEN

Coffeeshops In NIJMEGEN

Nijmegen ligt in de provincie Gelderland, dicht bij de grens met Duitsland. Als je net over de grens woont of eens een weekendje weg wilt, is dit een ideale stad om te bezoeken. Het is echter meer dan een drive-through voor cannabis. Nijmegen is namelijk ook de oudste stad van Nederland. Als je er dus toch eenmaal bent, breng dan ook een bezoek aan de historische bezienswaardigheden.

COFFEESHOP DREADLOCK & JETSET

Coffeeshop Dreadlock & Jetset is een lichte en gezellige zaak. Het houten meubilair en het rustieke metselwerk zorgen voor een huiselijke uitstraling. Je hebt veel keuze op het menu, waaronder strains als Jack Herer en Dread Haze. Je vindt er ook voorgerolde joints en edibles in de aanbieding.

Als je je tegoed hebt gedaan aan cannabinoïden, is er een groot aantal bordspelletjes om je te vermaken. Bovendien kun je naar de grote kast staren die vol staat met indrukwekkend glaswerk, waaronder bongs en pijpjes. Coffeeshop Dreadlock & Jetset accepteert alleen cashgeld, dus neem wat flappen mee!

COFFEESHOP KRONKEL

Coffeeshop Kronkel serveert al sinds 1986 heerlijk eten en puike wiet in het hart van Nijmegen. De coffeeshop is opgericht om een plek van rust en ontspanning te bieden in een drukke en hectische wereld. Bezoekers kunnen er chillen en praten bij de open haard, live naar DJ's luisteren of een potje poolen.

Het interieur bestaat uit een moderne gebogen bar met gezellige en rustieke houten muren. Ook zijn er genoeg zitplekken en comfortabele zitgelegenheden. Betalen is heel makkelijk in de Kronkel en kan gewoon contactloos. Bovendien zit de coffeeshop in dezelfde straat als Dreadlock & Jetset; zo sla je twee vliegen in één klap!

TILBURG

Coffeeshops In TILBURG

Tilburg is de zesde grote stad van Nederland en ligt in de provincie Noord-Brabant. De stad is volgeplempt met kunst en er zijn het hele jaar door verschillende muziekfestivals. Tilburg is tevens de thuisplaats van museum De Pont en Natuurmuseum Brabant.

THE GRASS COMPANY

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, verkopen ze hier bijzonder goede cannabis. Omdat de zaak in Tilburg zit, heb je alleen een geldig identiteitsbewijs nodig, maar je moet wel 18+ zijn.

De eigenaren hebben veel moeite gedaan om de coffeeshop een ontspannen en zorgeloze uitstraling te geven. Zowel de sfeer als het vriendelijke personeel dragen bij aan de chille vibes. Geniet van de lichte, open ruimte met Hindu Kush en Haze. Als je niet in de stemming bent om er eentje te rollen, geniet dan van voorgerolde joints met Northern Lights.

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Een Gedraaide Joint Vers Te Houden En Te Bewaren

TOERMALIJN

Toermalijn is een levendige coffeeshop in Tilburg waar je allerlei soorten lange vloei, pijpen en aanstekers vindt. Het interieur is bijzonder chill, met houten tafels en een grote bank. Psychedelische kunstwerken fleuren de muren op en de flipperkast in de hoek biedt uren vermaak.

Deze coffeeshop heeft een uitgebreid menu met wiet en hasj, waaronder veel indica- en sativa-variëteiten. Als je in de stemming bent voor een hasj-high, kies dan uit Afghaanse, Indiase, Libanese, Marokkaanse en Nepalese variëteiten.

VENLO

Coffeeshops In VENLO

Venlo ligt in zuidoost Nederland en is tevens een toegankelijke coffeeshopstad voor Duitsers. De stad is middels autosnelwegen verbonden met Düsseldorf en Keulen en via het spoor met Kaldenkirchen.

COFFEESHOP NOBODY'S PLACE

Nobody's Place is een unieke coffeeshop, in die zin dat een lidmaatschap vereist is. Buitenlanders die ouder zijn dan 18 jaar mogen hier ook roken, maar moeten wel eerst voor vijf euro een Nobocard kopen en die elk bezoek meenemen. Het is een chique tent waar de prijzen ietwat hoger zijn dan in andere coffeeshops. De aangename ambiance en het uitgebreide aanbod van indica- en sativa-strains zijn die extra centen echter best waard. Het donkere houten meubilair en de hangende planten maken het een aangename locatie om high te worden.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken