Blog
Draagbare Vaporizers
3 min

Beste Cannabis Vape-Pennen Voor Alledaags Gebruik

3 min

Vape-pennen zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor rokers van sigaretten. Daarmee konden ze van nicotine genieten, maar niet gehinderd door de onprettige hulpstoffen uit een sigaret. Het duurde echter niet lang totdat slimme stoners bedachten dat zo'n pen ook prima werkt voor THC en CBD. Dit zijn onze favoriete vape-pennen voor alledaags gebruik.

Er zijn gezondheidsproblemen ontstaan als gevolg van onbetrouwbare, ongereguleerde e-liquids. We adviseren je dus om die niet te gebruiken. In het geval van toppen en concentraten, is het met een vape-pen echter mogelijk de temperatuur van je marihuana te beheersen. Daardoor zorg je voor een krachtige en prettige ervaring. Hoe dat zit? De effecten, smaak en kwaliteit zijn het gevolg van de hoeveelheid terpenen en cannabinoïden, die stuk voor stuk een ander verdampingspunt hebben. De actieve stofjes in een joint breken over het algemeen vanaf 232°C af.

Een vape-pen produceert echter damp in plaats van rook. Daarbij is het mogelijk de temperatuur waaraan je de wiet of het concentraat blootstelt, makkelijker te beheersen. Dat betekent dat je geen kostbare cannabinoïden en terpenen verspilt met nutteloze rook. Bovendien zijn vape-pennen ook nog eens draagbaar en stijlvol. En je hebt niet veel extra accessoires nodig. Het enige wat vereist is, is een pen, een warmtebron en wiet of concentraat.

DE BESTE VAPE-PENNEN VOOR ALLEDAAGS GEBRUIK

Overtuigd? Dit zijn onze favoriete vape-pennen voor alledaags gebruik. Van elke keus weten we dat de pen bestand is tegen alledaagse bezigheden. Stuk voor stuk zijn het daarbij pennen van goede kwaliteit.

VAPONIC

VAPONIC

  • Geschikt voor: plantmateriaal, concentraten en hars

De Vaponic toont de ongelooflijke veelzijdigheid van een vape-pen. Deze pen is slank, onopvallend en zit in een markeerstift, zodat hij niet beschadigd raakt. Dit is ook handig als je onopvallend je wiet mee wilt nemen.

De Vaponic bestaat uit een binnenste glazen buis waarin je het plantmateriaal, concentraat of hars doet. Dan is er nog een buitenste buis die aansluit op het mondstuk. Het grote voordeel is dat je het plantmateriaal ziet terwijl je het verhit. Zo ben je in staat met je ogen te beoordelen of je toppen klaar zijn om te vapen. Bovendien hoef je nooit bang te zijn dat dit apparaat een lege batterij heeft. Het is een ‘analoge’ vaporizer waarbij je de kruidenkamer ongeveer 10 seconden verhit met een aansteker. Daardoor ontstaat er een milde en stabiele dampstroom. Dat betekent dat het altijd mogelijk is snel en discreet te vapen, waar je ook bent.

bekijk product

DYNAVAP VAPCAP M

Dynavap Vapcap M

  • Geschikt voor: plantmateriaal en concentraten

De DynaVap "M" is perfect voor fans van de show Doctor Who. Het is een efficiënte vaporizer die smaakvolle damp produceert en die je met een vlam verhit. Het laatste model van DynaVap uit 2019 lijkt op de beroemde 'sonische schroevendraaier'. Hij biedt daarbij een aantal verbeteringen ten opzichte van eerdere ontwerpen. We vinden het vooral fijn dat de bimetalen thermostaat binnenin de vaporizer een hoorbare klik geeft als de juiste temperatuur is bereikt. Hij klikt opnieuw als de temperatuur te veel is gedaald.

Net zoals de Vaponic ligt de magie van de DynaVap M in zijn eenvoud. Geen elektrische onderdelen en je hoeft niet op te laden. Daarmee is het de perfecte draagbare vape-pen. Je hoeft alleen maar je concentraat of wiet en aansteker mee te nemen. Bovendien heeft de M een slank en geavanceerd design. Daardoor ligt hij prettig in de hand en weegt hij precies genoeg om duurzaam aan te voelen. Dat is te danken aan een roestvrijstalen middendeel dat is verbonden aan de kamer en het mondstuk.

bekijk product

FLOWERMATE SLICK

Flowermate Slick

  • Geschikt voor: plantmateriaal en concentraten

Flowermate kent een indrukwekkende geschiedenis wat betreft het maken van betrouwbare vape-pennen. De Flowermate Slick is daarvan een perfect voorbeeld. Dit is een sterke, stevige en stijlvolle vaporizer. En bovendien zitten er wat leuke extraatjes bij.

De minimalistische cilinder heeft een geweldige finish van carbonvezel. Perfect voor zo'n draagbaar apparaat! Daarmee is de pen beschermd tegen krassen, deuken en beschadigingen. Zowel het batterijdeksel als de dop bevatten daarbij een magneet. Daardoor schieten ze er niet vanaf in je zak, maar is het apparaat wel makkelijk schoon te maken en op te laden. Volledig opgeladen, is het mogelijk ongeveer een uur ongestoord te vapen (zo’n 10-12 sessies). Ideaal voor als je onderweg bent.

Onze favoriete kenmerken van de Slick zijn echter het mondstuk en de keuzemogelijkheid uit drie temperaturen. Het mondstuk is namelijk gemaakt van borosilicaatglas; dat verstoort de smaak van je wiet of concentraat veel minder. De temperatuur is daarbij makkelijk in te stellen. Je drukt simpelweg op de aan/uit-knop en kiest voor 196°C, 205°C of 215°C.

bekijk product

STORM VAPORIZER

Storm Vaporizer

  • Geschikt voor: plantmateriaal en concentraten

In het oog van de Storm is het leven alleen genot. Deze kleine, maar formidabele vape-pen is eenvoudig. Dat gaat echter niet ten koste van de kwaliteit. De Storm is daarbij geschikt voor zowel plantmateriaal als concentraten. Met één klik op de knop kies je uit vijf fabrieksmatige temperatuurinstellingen (180–220°C).

In feite is het mogelijk met die ene knop alle functies van de Storm uit te voeren. Daarmee is het supersimpel om hem aan te doen, te laten verwarmen, ervan te genieten en weer uit te doen. De batterij van de Storm is respectabel en hij gaat uit na vijf minuten inactiviteit. Daardoor gaat de batterij nog langer mee. Bovendien is de batterij oplaadbaar en te verwijderen, waardoor het apparaat altijd goed werkt.

Qua ontwerp heeft de Storm een charmante look en werking. Dat is te danken aan de keramische kamer, het geïsoleerde luchtpad en de aluminium behuizing. De Storm is betaalbaarder dan sommige andere vaporizers, maar levert toch kwaliteit op punten die er echt toe doen. Daarmee is dit een vaporizer waar je op kunt rekenen. Of je nu onderweg bent of thuis.

bekijk product

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken