Blog
Vaporshop
4 min

De 3 Beste Conductie- En Convectie-Vaporizers

4 min

Zowel conductie- als convectie-vaporizers hebben voor- en nadelen. Wat je voorkeur ook heeft, wij hebben voor jou een compact overzicht van de beste draagbare convectie- en conductie-vaporizers die momenteel verkrijgbaar zijn.

Bij conductie-vaporizers verhit je plantmateriaal, e-liquids of dabs door rechtstreeks contact met een verwarmingselement. Bij convectie-vaporizers zorgt hete lucht er echter voor dat het materiaal op temperatuur komt. Daarbij verspreidt de warmte zich gelijkmatiger.

Beide varianten hebben voor- en nadelen. Je keuze voor conductie of convectie is daarbij vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In dit artikel belichten we drie van onze favoriete draagbare convectie- en conductie-vaporizers.

Gerelateerd artikel

Hoe Werken Vaporizers Nu Echt?

Conductie VS Convectie

ONZE TOP 3 CONDUCTIE-VAPORIZERS

Conductie-vaporizers verhitten cannabis direct. Hierdoor verloopt de verhitting erg snel en ontstaat er gauw damp. Ideaal voor mensen die rap willen vapen. Onze top drie conductie-vaporizers hebben diverse prijskaartjes en functies. Er zit vast wel eentje bij die bij je past. 

DAVINCI IQ 2

DavVnci IQ 2

Bij DaVinci hebben ze zichzelf weer overtroffen met de nieuwste versie van de IQ, een super strakke, super portable vaporizer. Hij kan zowel droge kruiden als extracten aan en is dan ook eentje voor de ware kenner! De IQ2 is uitgerust met gepatenteerde SmartPath-technologie en een 100% zirkonium luchtpad dat niet alleen zorgt voor een zachte en smaakvolle trek, maar ook voor rook die 50% koeler is dan bij andere modellen.

Met de nauwkeurige en makkelijk te bedienen temperatuurregelaar is het simpel om een instelling naar keuze te selecteren. Het led display houdt je ondertussen op de hoogte. Het apparaat warmt daarbij snel op, namelijk in minder dan een minuut. Zo geniet je voor je het weet van een geweldige vape-ervaring. De IQ2 is verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat je makkelijk een apparaat kunt vinden dat bij je stijl past. Met een behuizing van geborsteld aluminium is deze robuuste vaporizer klaar voor een leven onderweg vapen! 

Pax 3

PAX 3

Deze oude bekende uit de wereld van de portable vaporizers werd oorspronkelijk uitgebracht in 2012. De PAX staat daarbij bekend als een betrouwbare manier om te genieten van droge kruiden en extracten onderweg. De PAX 3 zet deze trend voort met zijn probleemloze, gebruiksvriendelijke bediening. 'Onopvallend' en 'strak' zijn slechts twee termen die de PAX 3 omschrijven. Dit compacte apparaat kun je dan ook makkelijk in je tas of broekzak opbergen totdat je hem nodig hebt.

Met de eenknopsbediening ga je makkelijk door de verschillende warmtestanden, mede dankzij de RGB ledlampjes aan de voorkant. Als je de optimale temperatuur hebt gekozen, doet de PAX er maar vijftien seconden over om op te warmen. En dat is nog niet alles, want de PAX 3 beschikt ook over een 'party modus' en een aantal lichteffecten. De PAX 3 is daarbij stevig en geschikt om overal mee naartoe te nemen. Het is een waar meesterwerk onder de portable vaporizers! Als je de geweldige looks en nog betere functionaliteit nog niet zelf hebt ervaren, dan mis je zeker wat!

ARIZER SOLO 2

Arizer Solo 2

De Solo 2 is de laatste vernieuwing van de originele Solo-vaporizer van Arizer. Deze vaporizer beschikt over een vernieuwd, volledig glazen luchtpad. Daarmee zorgt de Solo 2 voor een optimale smaak. Bovendien is deze vaporizer uitgerust met diverse functies om de vape-ervaring zo persoonlijk mogelijk te maken.

De Solo 2 onderscheidt zich van de andere conductie-vaporizers van deze lijst, doordat hij uitgebreide temperatuurinstellingen biedt. Bij dit apparaat kun je de temperatuur instellen tussen de 50 en 220°C. Bovendien is deze instelbaar met stapjes van 1 tot 10 graden. Dat is echt zeldzaam bij draagbare vaporizers van dit prijsniveau.

De Arizer Solo 2 onderscheidt zich ook met andere functies. Zo biedt hij een splinternieuw led-scherm en een geluidsmelding als de juiste temperatuur is bereikt. De temperatuur kun je daarbij zowel op Celsius als Fahrenheit instellen. Ben je op zoek naar een geavanceerde draagbare vaporizer zonder al je spaargeld te investeren? Dan is de Arizer Solo 2 een uitstekende optie.

ONZE TOP 3 CONVECTIE-VAPORIZERS

Convectie-vaporizers verhitten lucht rondom de cannabis, zonder directe verhitting. Hierdoor is het risico op verbranding kleiner en is het veel makkelijker om de temperatuur van de damp te beheersen. Hieronder noemen we drie van onze favorieten. Ze zijn voorzien van de laatste technologische snufjes en hebben verschillende stijlen en functies. Er zit dus vast wel eentje bij die bij jou past.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Jouw Vaporizer Schoonmaakt

PLENTY

Plenty

De Plenty van Storz & Bickel maakt alle beloften waar: meer dan genoeg dikke, milde en smakelijke damp en eenvoudig draagbaar. De prijs is iets hoger dan de andere modellen die we tot dusver hebben besproken, maar hij is elke cent echt meer dan waard.

Een van de eerste dingen die opvalt aan de Plenty, is het unieke design. Het apparaat is duurzaam gebouwd. Daardoor lijkt deze sterke vaporizer wel op iets uit je vaders gereedschapskist. Toch weegt de Plenty slechts 680 gram. Daarmee is het apparaat zeer draagbaar.

De Plenty maakt gebruik van een dubbele helix-warmtewisselaar en een direct applicatiesysteem. Het is daarbij mogelijk temperaturen in te stellen tussen de 130 en 202°C. De roestvrijstalen warmtewisselaar zorgt elke keer voor milde, koele en smakelijke trekken. Van alle vaporizers in dit artikel, is dit een van de meest geavanceerde.

G Pen Elite II

G Pen Elite

De G Pen Elite II bouwt voort op wat de originele Elite zo speciaal maakt. Deze vaporizer is een echte hybride, uitgerust met een 360 graden keramisch verwarmingselement, onderdeel van het convectie/geleidingssysteem. Je kunt de temperatuur daarbij instellen tussen de 93 en 221°C, zodat je de beste smaken en effecten uit je rookwaar kunt halen. 

Het design van de Elite II is strak en onopvallend, wat geweldig is als je onderweg bent. Bovendien is de vaporizer uitgerust met wifi, zodat je je gebruik kunt bijhouden en het apparaat naar de nieuwste firmware van G Pen kunt updaten. De oplaadbare lithium-ionbatterij van 2100mAh gaat lang mee; nog een geweldige plus van dit hybride toestel. 

De Elite II is ongelooflijk snel op temperatuur, waarna je wel een uur lang onafgebroken van zuivere damp kunt genieten. Het ergonomische mondstuk biedt tot slot langzame trekken; wat een verrukkelijke ervaring!

Firefly 2+

Firefly 2 Plus

Met een futuristisch uiterlijk en een werkelijk geweldige functionaliteit is de Firefly 2+ een genot om te gebruiken. Dat geldt voor mensen die nieuw zijn in de wereld van het vapen, maar ook voor gebruikers die hun oude apparaat willen vervangen. De Firefly 2+ kan zowel droge kruiden als extracten aan en heeft genoeg warmtestanden om het beste uit je product te halen. Je stelt hem makkelijk tussen de 93 en 260°C in, waarmee je de kans krijgt om elke terpeen te proeven. Bovendien kun je de Firefly 2+ ook gebruiken in combinatie met de bijbehorende app, waarmee je temperaturen en andere instellingen op je smartphone kunt selecteren. 

En de vaporizer is ook nog eens makkelijk te vullen! Stop gewoon je kruid of extract in de bowl van borosilicaatglas en je bent klaar voor een smaakvolle trek! Deze metgezel in zakformaat is perfect als je onderweg wilt vapen, maar ook even waardevol wanneer hij op je salontafel staat, wachtend tot jij een sterke hijs neemt.

ONTDEK DE BESTE VAPORIZERS VOOR DE BESTE PRIJZEN

Draagbare vaporizers bieden een nieuwe, goede manier om van cannabis te genieten. Of je nu kiest voor convectie of conductie, de hierboven genoemde modellen garanderen een geweldige vape-ervaring voor een prima prijs.

Voor onze volledige collectie vaporizers, ga je naar de Vaporshop van Zamnesia. Bestel jouw vaporizer vandaag nog!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken