Blog
Vaporshop
4 min

De 3 Beste Conductie- En Convectie-Vaporizers

4 min
Producten Vaporshop

Zowel conductie- als convectie-vaporizers hebben voor- en nadelen. Wat je voorkeur ook heeft, wij hebben voor jou een compact overzicht van de beste draagbare convectie- en conductie-vaporizers die momenteel verkrijgbaar zijn.

Bij conductie-vaporizers verhit je plantmateriaal, e-liquids of dabs door rechtstreeks contact met een verwarmingselement. Bij convectie-vaporizers zorgt hete lucht er echter voor dat het materiaal op temperatuur komt. Daarbij verspreidt de warmte zich gelijkmatiger.

Beide varianten hebben voor- en nadelen. Je keuze voor conductie of convectie is daarbij vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In dit artikel belichten we drie van onze favoriete draagbare convectie- en conductie-vaporizers.

Gerelateerd artikel

Hoe Werken Vaporizers Nu Echt?

Conductie VS Convectie

ONZE TOP 3 CONDUCTIE-VAPORIZERS

Conductie-vaporizers verhitten cannabis direct. Hierdoor verloopt de verhitting erg snel en ontstaat er gauw damp. Ideaal voor mensen die rap willen vapen. Onze top drie conductie-vaporizers hebben diverse prijskaartjes en functies. Er zit vast wel eentje bij die bij je past. Meer lezen over conductie-vaporizers en de voor- en nadelen daarvan? Ga dan naar ons artikel over conductie versus convectie.

DAVINCI IQ

DAVINCI IQ

De DaVinci IQ is een supermooie, draagbare conductie-vaporizer. De gepatenteerde Smart Path-technologie van DaVinci maakt gebruik van een 100% zirkonen luchtpad. Daarmee haal je de beste smaak uit het plantenmateriaal.

De DaVinci IQ heeft ook vier temperatuurinstellingen, variërend van 120–220°C, voor een gepersonaliseerde ervaring. Je kunt hem bovendien bedienen met een app. Hiermee heb je meer controle over je vape-ervaring. Het kost het apparaat slechts 16 seconden om de laagste temperatuur te bereiken. Daarmee is het een van de snelste draagbare vaporizers op de markt.

Deze vaporizer biedt daarbij een mooi design (verkrijgbaar in zwart, grijs en blauw), een verlicht display en exacte temperatuurbeheersing. Dankzij het ergonomische mondstuk is de smaak van de damp bovendien zeer puur en smaakvol. Zoek je een draagbare vaporizer van hoge kwaliteit om plantmateriaal mee te vapen? Dan is dit een uitstekende keus.

Bekijk DaVinci IQ

MAGIC FLIGHT LAUNCH BOX

MAGIC FLIGHT LAUNCH BOX

De Launch Box is het vlaggenschip van Magic Flight. Deze vaporizer heeft een uniek houten design (verkrijgbaar in kers, walnoot en esdoorn). Het is daarbij het gebruiksvriendelijkste model dat momenteel verkrijgbaar is. Je verkruimelt gewoon wat toppen in de kamer van de Launch Box, schuift het doorzichtige dekseltje erop en doet de herlaadbare AA-batterij erin. Klaar is kees!

In tegenstelling tot een aantal andere vaporizers op deze lijst, biedt de Launch Box geen temperatuurbeheersing. Je neemt gewoon langzame, stevige trekken van ongeveer 12–14 seconden. Daarna verwijder je de batterij om te voorkomen dat het plantmateriaal verbrandt. Schud de Box tussen de trekken door voor gelijkmatige verdamping. Neem daarbij altijd lange, langzame trekjes, zodat de temperatuur consistent blijft.

Misschien heb je nog niet eerder gevapet en wil je graag een simpele, maar effectieve draagbare vaporizer voor kruiden. Dan is de Launch Box een prima keuze. Wat ontbreekt qua aanpassingsmogelijkheden wordt gecompenseerd met gebruiksgemak en een uniek design. Bovendien kost de Launch Box minder dan € 100,-. Daarmee is het een van de toegankelijkste vaporizers die momenteel verkrijgbaar zijn.

Bekijk magic flight-launch box

ARIZER SOLO 2

ARIZER SOLO 2

De Solo 2 is de laatste vernieuwing van de originele Solo-vaporizer van Arizer. Deze vaporizer beschikt over een vernieuwd, volledig glazen luchtpad. Daarmee zorgt de Solo 2 voor een optimale smaak. Bovendien is deze vaporizer uitgerust met diverse functies om de vape-ervaring zo persoonlijk mogelijk te maken.

De Solo 2 onderscheidt zich van de andere conductie-vaporizers van deze lijst, doordat hij uitgebreide temperatuurinstellingen biedt. Bij dit apparaat kun je de temperatuur instellen tussen de 50 en 220°C. Bovendien is deze instelbaar met stapjes van 1 tot 10 graden. Dat is echt zeldzaam bij draagbare vaporizers van dit prijsniveau.

De Arizer Solo 2 onderscheidt zich ook met andere functies. Zo biedt hij een splinternieuw led-scherm en een geluidsmelding als de juiste temperatuur is bereikt. De temperatuur kun je daarbij zowel op Celsius als Fahrenheit instellen. Ben je op zoek naar een geavanceerde draagbare vaporizer zonder al je spaargeld te investeren? Dan is de Arizer Solo 2 een uitstekende optie.

bekijk Arizer Solo 2

ONZE TOP 3 CONVECTIE-VAPORIZERS

Convectie-vaporizers verhitten lucht rondom de cannabis, zonder directe verhitting. Hierdoor is het risico op verbranding kleiner en is het veel makkelijker om de temperatuur van de damp te beheersen. Hieronder noemen we drie van onze favorieten. Ze zijn voorzien van de laatste technologische snufjes en hebben verschillende stijlen en functies. Er zit dus vast wel eentje bij die bij jou past.

PLENTY

PLENTY

De Plenty van Storz & Bickel maakt alle beloften waar: meer dan genoeg dikke, milde en smakelijke damp en eenvoudig draagbaar. De prijs is iets hoger dan de andere modellen die we tot dusver hebben besproken, maar hij is elke cent echt meer dan waard.

Een van de eerste dingen die opvalt aan de Plenty, is het unieke design. Het apparaat is duurzaam gebouwd. Daardoor lijkt deze sterke vaporizer wel op iets uit je vaders gereedschapskist. Toch weegt de Plenty slechts 680 gram. Daarmee is het apparaat zeer draagbaar.

De Plenty maakt gebruik van een dubbele helix-warmtewisselaar en een direct applicatiesysteem. Het is daarbij mogelijk temperaturen in te stellen tussen de 130 en 202°C. De roestvrijstalen warmtewisselaar zorgt elke keer voor milde, koele en smakelijke trekken. Van alle vaporizers in dit artikel, is dit een van de meest geavanceerde.

Bekijk plenty

G PEN ELITE

G PEN ELITE

De G Pen Elite ziet er misschien eenvoudig uit, maar laat je niet bedotten door het simpele design. Dit is echt een geavanceerde convectie-vaporizer. Deze vaporizer werkt op smartchiptechnologie van Grenco Science en een uniek 360 keramisch verwarmingselement. De G Pen Elite verdampt gedroogd plantmateriaal daarmee gelijkmatig. Daarbij gaat geen enkele natuurlijke smaak verloren.

Het design van de G Pen Elite is strak en lichtgewicht. Toch heeft deze vaporizer een volledig instelbaar verwarmingselement dat je kunt instellen van 93 tot 220°C. Van het huidige aanbod heeft dit apparaat ook een van de grootste kamers voor plantmateriaal. Er past ongeveer 0,75g in.

De G Pen Elite is in slechts 30 seconden op temperatuur. Eenmaal klaar voor gebruik, neem je een lange en langzame trek van het ergonomische mondstuk. Daarna geniet je van zeer smaakvolle trekken. Deze vaporizer kost iets minder dan € 90,- en biedt daarmee veel waar voor je geld.

bekijk G pen elite

BOUNDLESS CFV V2

BOUNDLESS CFV V2

Deze nieuwe versie van de beroemde Boundless heeft alles wat je zoekt: exacte temperatuurbeheersing, een roestvrijstalen convectie-verwarmingssysteem en een mooi design. Zoek je een draagbare convectie-vaporizer die niet al je spaargeld opmaakt? Dan is dit een goede optie.

In tegenstelling tot andere modellen op deze lijst, heeft de Boundless CFV V2 een convectie-verwarmingssysteem van roestvrij staal dat het plantmateriaal vanaf de buitenkant van de kamer verhit. Zo beperk je het risico op verbranding. De temperatuur van deze vaporizer is heel flexibel instelbaar tussen de 60 en 230°C. Daarmee is het ook mogelijk te experimenteren met lagere temperaturen om te ontdekken wat het best bij je past.

bekijk Boundless CFv V2

ONTDEK DE BESTE VAPORIZERS VOOR DE BESTE PRIJZEN

Draagbare vaporizers bieden een nieuwe, goede manier om van cannabis te genieten. Of je nu kiest voor convectie of conductie, de hierboven genoemde modellen garanderen een geweldige vape-ervaring voor een prima prijs.

Voor onze volledige collectie vaporizers, ga je naar de Vaporshop van Zamnesia. Bestel jouw vaporizer vandaag nog!

Vaporshop

bekijk Vaporshop

Steven Voser

Geschreven door: Steven Voser
Steven Voser is een Emmy genomineerde freelance journalist die een hoop ervaring heeft opgedaan in de loop van de tijd. Mede door zijn passie voor alles wat met cannabis te maken heeft, spendeert hij nou veel tijd aan het ontdekken van de wereld van wiet.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken