Blog
Hoe Bewaar Je Cannabis Veilig Voor Kinderen?
3 min

Hoe Bewaar Je Cannabis Veilig Voor Kinderen?

3 min

Cannabislegalisering verovert de wereld. Veel ouders beginnen dan ook thuis wiet te gebruiken. Dat heeft mogelijk tot gevolg dat kids hun stash vinden. Een combinatie van veilige opslag en cannabiseducatie is de sleutel voor het veiligstellen van je cannabis.

Veel competente ouders roken wiet. Bijvoorbeeld om te relaxen als de kids na een enerverende dag in hun bedje liggen. Maar het is ook mogelijk dat ze er klachten van een ziekte mee behandelen. In het kielzog van de legaliseringen van cannabis zijn er steeds meer ouders die cannabis thuis bewaren en consumeren. En daar is helemaal niets mis mee. Het is echter wel cruciaal dat je je toppen veilig bewaart.

In tegenstelling tot de tijd zonder de kleintjes, toen je je joints en toppen nog op de koffietafel kon laten liggen, is het nu tijd je aan te passen. Zorg dat er nul kans bestaat dat je kinderen je stash vinden en zichzelf blootstellen aan een mogelijk gevaarlijke situatie.

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Je Wiet Te Bewaren En Vers Te Houden

JE WIET STASH VEILIG BEWAREN GAAT NIET ALLEEN OVER DE VERSTOPPLAATS

JE WIET STASH VEILIG BEWAREN

Je stash verbergen voor je kinderen is niet zo simpel als het in zakjes doen van je toppen en die op een hoge plek verstoppen. Kids zijn nieuwsgierige wezentjes. En ze hebben de indrukwekkende gave bij koekjestrommels te komen op de meest discrete locaties. Hetzelfde geldt voor je wietzakje.

Wellicht heeft het woord "verbergen" negatieve connotaties. Behalve je wiet uit het zicht houden, is het ook belangrijk je kinderen te onderwijzen. Voorbij zijn de dagen van taboes en buitensporige propaganda; cannabis is onderzocht door de wetenschap. En zelfs kinderen is in simpele bewoordingen uit te leggen wat pappa en mamma af en toe consumeren. Eerlijk en open zijn met je kind over wiet en waarom het soms gevaarlijk is, vestigt de aandacht op je bezorgdheid. Bovendien creëer je niet het sinistere beeld dat het alleen maar verstopt en begraven moet worden.

Ongeacht je opvoeding; kinderen kunnen veel dingen leren. Hun nieuwsgierigheid krijgt soms echter de overhand. Daarom doe je er verstandig aan je wiet zowel veilig te verstoppen als voorlichting te geven. Hieronder bespreken we de tactieken waarmee je cannabis op een veilige manier uit het zicht van je kinderen houdt.

Stash Producten

Bekijk Stash Producten

HET HANDHAVEN VAN GOEDE GEWOONTEN IS DE EERSTE REGEL VOOR PREVENTIE

Rook cannabis nooit in aanwezigheid van je kinderen

Alvorens we in de bewaarmethoden voor je stash duiken, leggen we de basis door het even over goede preventiepraktijken te hebben. Ten eerste: rook cannabis nooit in aanwezigheid van je kinderen. High zijn als ze erbij zijn, is je eigen keuze. Maar kinderen bootsen mensen na. En wiet roken als de kids erbij zijn, is iets waar ze niet aan blootgesteld zouden moeten worden als ze zelf nog niet in staat zijn keuzes te maken.

Netjes opruimen na een rooksessie is ook een belangrijke preventiemaatregel. Ook als de slaperigheid toeslaat na de laatste joint, is het verstandig de vloeitjes, pijpjes en toppen niet te laten liggen. Dat voorkomt dat je kids ze gaan onderwerpen aan een grondige inspectie.

WEES OP HET ERGSTE VOORBEREID EN WEET WIE JE MOET BELLEN

WEES OP HET ERGSTE VOORBEREID EN WEET WIE JE MOET BELLEN

Als je thuis je stash bewaart, wees dan op het ergste voorbereid. Zelfs al is het onwaarschijnlijk, de mogelijkheid blijft bestaan. Krijgen je kinderen het voor elkaar je stash te lokaliseren en te consumeren? Bel dan direct 112.

BEWAAR CANNABIS ALS EEN GENEESMIDDEL

BEWAAR CANNABIS ALS EEN GENEESMIDDEL

Je stash zou je moeten bewaren en labelen als een geneesmiddel. Op dezelfde wijze waarop pijnstillers en andere medicijnen verpakt zijn in kindveilige verpakkingen met waarschuwingslabels. De kleur van de doosjes en het feit dat ze moeilijk te openen zijn, moet voldoende zijn om kinderen te weren. Edibles zou je ook duidelijk zichtbaar moeten labelen en in hun originele verpakking moeten bewaren om verwarring te voorkomen.

BEWAAR DE BOEL ACHTER SLOT EN GRENDEL

BEWAAR DE BOEL ACHTER SLOT EN GRENDEL

Kinderen zijn niet zo sterk en kunnen geen betonschaar hanteren. Eenmaal correct gelabeld, doe je de stash in een doos of trommel die op slot kan. Kies voor een hangslot of een ander slot met een sleutel. Houd de sleutel bij je of bewaar deze op een kindonvriendelijke plek. Het gebruik van sloten met een code of pin is een slecht idee. Kinderen zien dat als een puzzel die ze willen oplossen.

De meest solide en veilige oplossing is een kluis. Dit kost wel wat meer, maar kluizen zijn speciaal ontworpen om dure eigendommen te beschermen tegen brute kracht. Daar beschikken kinderen niet over.

GEBRUIK EEN KINDERSLOT

GEBRUIK EEN KINDERSLOT

Behalve je stash achter slot en grendel bewaren, is het ook mogelijk te kiezen voor dingen die eerst van het kinderslot moeten voor gebruik. Innovatie op het gebied van cannabis is steeds geavanceerder. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld vaporizers die je aan een smartphone via een bluetooth-verbinding moet koppelen. Hiermee ben je onder andere in staat de temperatuurinstelling te veranderen, maar je kunt er ook het apparaat mee unlocken.

GEBRUIK MODERNE TECHNIEKEN OM JE STASH TE BEVEILIGEN

GEBRUIK MODERNE TECHNIEKEN OM JE STASH TE BEVEILIGEN

De moderne technologie bereikt momenteel een punt waarop alles met elkaar verbonden is. Alles is daarbij op te sporen of te volgen. Plaats bijvoorbeeld draadloze sensoren, die een seintje geven als je kinderen de ruimte betreden waarin je stash ligt. Of zelfs wanneer je kids de stashbox geopend hebben. Bewegingssensoren zijn aan het internet te koppelen met een IOT-systeem, zoals Google Home en Nest.

EEN GOEDE VOORBEREIDING NEEMT JE ZORGEN WEG

Thuis verantwoordelijk en met mate wiet gebruiken

Thuis verantwoordelijk en met mate wiet gebruiken is niet iets om bang voor te zijn. Met cannabis als een van de veiligste drugs is het niet meer dan logisch dat je het thuis wilt gebruiken. Met logica en onze adviezen is het mogelijk veilig je wiet te bewaren en het risico op ontdekking te minimaliseren. Combineer dit met gepaste voorlichting en je creëert een veilige omgeving voor het consumeren van cannabis.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken