Blog
Is Cannabis Een Schatkist Van 3 Miljard Dollar?
1 min

Is Cannabis Een Schatkist Van 3 Miljard Dollar?

1 min
Nieuws Wetgeving

Volgens een recente analyse, zal het legaliseren van de productie en verkoop van cannabis voor de detailhandel in de Verenigde Staten jaarlijks meer dan 3 biljoen dollar aan belasting opbrengen. Wauw! Dat is niet misselijk!

Je vraagt je wellicht af waar dit gigantische bedrag plotseling vandaan komt? Het antwoord, lieve vrienden, is NerdWallet. NerdWallet is een persoonlijke, financiële site, die een jaarlijkse meevaller voorspelde van 3,1 biljoen dollar voor staatsregeringen die marihuana zouden legaliseren.

De onderzoeker leverde een economische analyse per staat en leek elk stukje beschikbare, bestaande data te ontleden, waarbij rekening werd gehouden met de hoeveelheid gebruikte marihuana (voor personen van 25 en ouder), de grootte van de marihuana markt en staats- en lokale belastingen. Uit hun onderzoek leidden zij af dat Californië het meest te winnen had bij legalisatie. Ze voorspelden dat de gouden staat meer dan 519 miljoen aan belasting per jaar zou binnenhalen, terwijl de Big Apple (New York) kon rekenen op een tweede plek met 248 miljoen dollar, niet slecht voor een tweede plek toch? Andere reuzen zouden Florida, Texas en Illinois zijn, waarvan de verwachting is dat ze kunnen rekenen op meer dan $100 miljoen dollar per jaar.

NerdWallet baseerde haar cijfers op een vast belastingtarief van 15% (momenteel ingesteld in Colorado) en voegde staats- en lokale belastingen toe aan dit cijfer. De site heeft niet de belastingopbrengsten afgetrokken in de 23 staten die medisch marihuana gebruik toestaan. In aanvulling op dit overzicht, hebben ze ook de verminderde overheidsuitgaven op wetshandhaving niet berekend, waarvan men zou kunnen aannemen dat dit een substantieel effect heeft op de algehele berekening (natuurlijk positief).

Met behulp van de Nationale Enquete over druggebruik en gezondheid van de Substance Abuse en Mental Health Services Administration, was NerdWallet in staat om de marihuana verkopen in elke staat meer accuraat te bepalen, waardoor ze ook het aantal marihuana rokers van 25 en ouder konden ontdekken. NerdWallet berekende het gemiddeld aantal wiet gebruikers in elke staat en paste dit percentage toe op de Amerikaanse populatie, waarna ze konden schatten dat de totale marihuana markt maar liefst $14 biljoen waard is.

NerdWallets vaste belastingtarief van 15% (realistisch gezien) hoeft niet perse overeen te stemmen. Dit komt omdat belastingtarieven enorm variëren per staat. Dat gezegd hebbende, zou de legalisatie van marihuana zonder twijfel lucratief zijn.

Nu zoveel te winnen is bij legalisatie van marihuana, lijkt legalisatie voor de hand te liggen. Maar de vraag van $3 biljoen ligt nog op tafel: Zullen alle 50 staten cannabis legaliseren?


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken