Blog
Cannabis Soort Recensie: Power Plant
4 min

Cannabis Soort Recensie: Power Plant

4 min

Power Plant heeft een goeie reputatie als een van Dutch Passion’s meest bewezen soorten. En er wordt zelfs gezegd dat dit een van de makkelijkste en snelste bijna pure Afrikaanse Sativa’s is die je kunt telen. Laten we eens kijken of dat zo is!

Dutch Passion bracht Power Plant voor het eerst op de markt in 1997, en werd erg gewild omdat het een plant is die makkelijk groeit en er verschijnen heel snel mooie grote toppen aan. En het geeft de sterkste highs die er bestaan. Toen Power Plant eenmaal voeten aan de grond had aan de Amerikaanse westkust, werd dit meteen een succes bij mensen die vaak pijn hadden, want zo’n type cannabis die helpt tegen pijn en je ook nog eens goed laat functioneren voor de rest van de dag is niet makkelijk te vinden. Is het echt zo goed als het klinkt? Laten we dat gaan bekijken!

DE MANIER WAAROP DE POWER PLANT GROEIT

Het is niet elke dag dat je een bijna pure Zuid-Afrikaanse Sativa tegenkomt. En dan in het bijzonder 1 waarvan wordt gezegd dat je er behoorlijk ruim van kan oogsten en de toppen een structuur hebben die beter is dan gemiddeld, en dat de plant ook nog eens binnen 7 weken al bloeit. Dat klonk ons zeer optimistisch in de oren, dus wij konden niet wachten om te zien of we net zulke goeie resultaten konden krijgen als die van de testers van de teler.

Om deze Power Plant te laten groeien, gebruikten we onze standaard aarde mix en hadden gauw 10 stevige, medium tot donker groene zaailingen onder de lampen, die rustig aan hun ding gingen doen. Ze herstelden snel na 1 keer gesnoeid te zijn, en we schakelde daarna over naar een 12/12 licht rooster om te zorgen dat ze binnen 6 weken gingen bloeien. Op dit moment waren ze ongeveer 60 cm (24 inch) lang.

 

Merk Dutch Passion
Type Sativa dominant
Bloeitijd: 8 weeks
Opbrengst binnen 500-600 g/m2
Hoogte buiten 100-150 cm
Beschikbaar als: Feminized zaden

 

De bloeiperiode verliep heel soepel. Onze Power Plants begonnen een paar dagen na deze eerste week al stampers te laten zien, zelfs al voordat de planten hun volledige lengte hadden bereikt. Power Plant heeft niet de klassieke kerstboom vorm; het is meer een soort van bosje met een hoop toppen, en hoe meer training je doet, hoe meer hoofd-toppen je zal hebben. Maar als je meer toppen hebt, moet je wel inleveren in grootte. Wij hebben maar 1 keer gesnoeid om grotere bloemen proberen te krijgen.

De ontwikkeling van de toppen was in een woord, explosief. In de derde week kon je duidelijk elke dag een verschil zien in dat de toppen steeds meer op gingen zwellen met ook steeds dikker wordende hars. Toen we er naar keken onder een microscoop, was alsof we een totaal nieuwe wereld binnen stapten waarbij je niet om de trichomen heen kon, en de dikke koppen werden zwaar gemaakt door de hars zodat hun stelen krom gingen hangen van het gewicht - heel erg mooi!

De toppen stopten ongeveer met groeien aan het einde van de zesde week, en in het midden van de zevende week begonnen ze een beetje te hangen, dus gaven we onze Power Plants even goed wat water en hebben we ze geoogst in week acht. Omdat de Power Plant eigenlijk bijna helemaal Sativa is, zijn we afgegaan op de kleur van de stamper en hoe de plant eruit zag in z’n geheel in plaatst van te wachten op een hoop amber in de kristallen.

Onze netto-oogst zat tussen de 65 en 84g per plant nadat het gedroogd was, het meeste kwam van de grote toppen. De restjes gingen in een container om er concentraat van te maken. Dus de kleinere, luchtigere toppen hebben we niet meegeteld. We waren meer dan content met onze uiteindelijke opbrengst, maar met iets meer geavanceerde training en een beetje meer aandacht zullen die getallen waarschijnlijk wat hoger liggen.

DE SMAAK EN AROMA VAN DE POWER PLANT

Na een langzaam droog- en uithardingproces, heeft de Power Plant een zachte en sterke smaak met een rijke aroma’s, die lang na blijven hangen om van te genieten, maar niet zo lang dat het irritant wordt. Eerst proef je de dominante aarde-smaak die ook een beetje scherp is, gevolgd door een peper-achtige bite. Er zijn ook wat meer zachte smaken aanwezig, zoals verse kruiden, maar je moet goed proeven om die subtiele smaken te herkennen.

Als deze plant groeit heeft de Power Plant al meteen een peperachtige aroma met een klein beetje scherpte, vooral als je de hele tijd met de planten bezig bent. De geur wordt sterker als de plant groeit, met uiteindelijk een heel sterke scherpe geur als de toppen zich aan het ontwikkelen zijn. Als je deze planten binnen laat groeien en je wilt niet dat mensen het ruiken, maak je filters dan schoon of koop wat nieuwe voordat ze gaan bloeien.

Als het eenmaal uitgehard is en klaar voor gebruik, ontwikkelt er zich een hout-achtige smaak aan de Power Plant, maar raakt z’n scherpte eigenlijk nooit echt kwijt. Het heeft een zware en doordringende rook, en een geur die bij je blijft. Niemand denkt aan iets anders als je dit ruikt - goede A-klasse wiet.

DE EFFECTEN VAN POWER PLANT

Power Plant ontleent haar naam aan haar geweldige sterkte, maar volgens Dutch Passion, bevat deze soort gemiddeld maar 15% THC. Toen ze uitkwam in 1997 vond men dat erg sterk maar tegenwoordig zit dat op z’n best in de middenklasse. Maar THC vertelt niet alles als het gaat om psygo-activiteit, dus wij deden onze rooktest zonder vooroordelen.

We brachten een aantal van onze vrienden samen, die allemaal frequent of dagelijks roken, waarvan er ook een paar roken om gezondheidsklachten te bestrijden. Een positieve kant was dat de meeste van ons vonden dat het een high gaf die meteen naar je hoofd stijgt en sterk genoeg is met een fijne dosis euforie die op een plezierige manier de gemoedstoestand verbetert zonder dat het teveel wordt. Power Plant heeft een beetje energie, maar niet teveel, en er was bij niemand van de groep sprake van paranoia of nervositeit. Degenen in het gezelschap die het roken medicinaal gebruiken vonden het fijn dat ze er helder onder bleven en dat hun pijn snel een stuk minder werd.

De minder goeie kanten? Je wordt er heel praterig van en krijgt er een droge mond van, verliest een beetje mentale focus en het gevoel van veel willen eten na het roken was er ook wel bij enkelen. Al met al, de meesten lieten weten dat ze Power Plant nog wel een keer wilde roken als ze het bij de hand zouden hebben en op zoek waren naar een high die vooral Sativa zou zijn. Maar als je echt even een trip wil maken, gaat Power Plant je die niet geven.

POWER PLANT: EEN KRACHT OM REKENING MEE TE HOUDEN

Power Plant is een Zuid-Afrikaanse soort gecreëerd door Dutch Passion, het is bijna helemaal Sativa met maar een beetje Indica erin gemixt voor snelheid, grootte van de toppen en mentale rust. Als je net begint met telen en je wilt een Sativa proberen is dit een perfecte keuze, maar zelfs mensen die al even meedraaien zullen haar rijkelijke oogst en functionele high kunnen waarderen. We waren aangenaam verrast door hoe makkelijk het te telen is en door de expansieve high. Voor ons is dit een blijvertje!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken