Blog
Colorado: Meer belastingopbrengsten uit cannabis dan alcohol
1 min

Colorado: Meer belastingopbrengsten uit cannabis dan alcohol

1 min
Nieuws Wetgeving
De zaken zien er zonnig uit in Colorado nu weer een belastingmijlpaal is bereikt, waardoor de legale cannabis industrie alleen maar sterker wordt.

Belasting is voor veel mensen vaak een onwelkom onderwerp. Niemand zit te wachten hun zuurverdiende centen te zien verdwijnen in het zwarte gat van de overheidsuitgaven, zelfs als het belangrijk is om de maatschappij gaande te houden. Als het echter gaat om cannabis en belasting, klinkt het altijd als muziek in onze oren als we horen dat er veel wordt binnengehaald. Het vertelt ons namelijk: Cannabis verkoop is populair en de opzet werkt; de verkoop levert geld op dat zal worden besteed aan onderwijs en het veiliger maken van de maatschappij; cannabis verovert een plekje als legale stof. Welke politicus zal deze gigantische belastinginkomsten willen opgeven?

Voor het eerst hebben de belastingopbrengsten uit de verkoop van cannabis in Colorado de opbrengsten van alcohol, een titanen industrie die bekend staat voor het creëren van veel belasting, overschreden. Om de zaken in perspectief te zetten: Cannabis heeft zoveel belasting opgebracht binnen de Amerikaanse staat, dat de overheid wellicht wettelijk verplicht zal zijn iets terug te geven. Ze hebben zelfs een belastingvrije feestdag ingevoerd om de opbrengsten terug te dringen!

Volgens de Colorado Department of Revenue, heeft de verkoop van marihuana ongeveer $70 miljoen dollar opgebracht in 2014 en 2015. Dat is een gigantische hoeveelheid geld en dit zal de infrastructuur, economie en algemene gezondheid binnen de staat ten goede komen. Alcohol bracht daarentegen slechts $42 miljoen in het laatje in dezelfde periode (maar dit is natuurlijk nog steeds een indrukwekkend bedrag!).

MOETEN WE ONS ZORGEN MAKEN?

Het is geweldig nieuws dat de cannabis industrie in Colorado steeds sterker wordt, maar moeten we ons zorgen maken? De alcohol industrie is een van de grootste tegenstanders van de cannabis legalisatie en pompt miljoenen dollars in anti-cannabis onderzoek en campagnes. Nu ze horen dat de cannabis industrie succesvoller is dan de alcoholindustrie, kan dit ervoor zorgen dat ze hun strijd opvoeren waarbij ze proberen de cannabis industrie tot stilstand te brengen.

Maar misschien hebben we dit fout. In elk geval in Colorado. Hoewel cannabis de alcohol verkoop verslagen heeft, zijn de alcoholverkopen in de staat ook nooit hoger geweest. Velen in de alcoholindustrie geloven in feite dat hun verkopen gestegen zijn DANKZIJ de cannabis legalisatie. Een slijterij eigenaar zei: "Als het vloed wordt, zullen alle boten stijgen."

Het is niet bekend waarom dit zo is, maar velen zijn ervan overtuigd dat er een natuurlijke synergie bestaat tussen de twee industrieën. Of dit goed of slecht is, mag je zelf bepalen. Een ding is echter zeker: Met zulke belastingopbrengsten gaat de cannabis industrie helemaal nergens heen.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken