Blog
Colorado Verwacht 1 Miljard Aan Marihuanaopbrengsten
1 min

Colorado Verwacht 1 Miljard Aan Marihuanaopbrengsten

1 min
Nieuws Wetgeving

De meest recente verkoopschattingen suggereren dat de legale marihuana-industrie in Colorado het volgend belastingjaar een miljard dollar kan bedragen.

Na de legalisatie van recreatieve cannabis wordt Colorado nauwlettend in de gaten gehouden door politici overal. En als er één ding is dat politici gemeen hebben, dan is dat hun wens om economische groei te zien. Met het oog op de eerste cijfers en schattingen die uit Colorado komen lijkt de legalisatie er zeer aantrekkelijk uit te zien voor de economie.

De nieuwe verkoopprojecten, die de 1 miljard dollar gaan bereiken, voorspellen een totaal van 612,8 miljoen dollar aan recreatief gebruik en nog eens 344,9 miljoen aan medicinale gebruik in het belastingjaar 2014-2015, dat in juli begint.

In november 2013 gaven de stemgerechtigden uit Colorado hun goedkeuring aan een 10% verkoopbelasting en een 15% verbruiksbelasting voor de verkoop van recreatieve marihuana – dit betekent dat ongeveer 103 miljoen dollar in de schatkist van de staat terechtkomt; geld dat goed besteed kan worden.

Maar in het begrotingsvoorstel dat op 18 februari gepresenteerd werd door de gouverneur van Colorado, John Hickenlooper, staat een detail dat de hele cannabisgemeenschap boos heeft gemaakt – hij wil namelijk 45,5 miljoen dollar besteden aan anti-drugs propaganda en verboden, dat is bijna de helft van de geschatte belastingopbrengst van marihuana. Bovendien stelt hij voor om extra belastingen op wiet te heffen, die gebruikt kunnen worden om “de volksgezondheid te beschermen en gebruik door jongeren te voorkomen”. Hij wil dus in feite bijna 50% van de belastingen gebruiken om het product te bestrijden dat de belasting oplevert – dat is toch je reinste waanzin!

Terwijl voorstanders van marihuana en oprichters van bedrijven zich dus uit de naad werken om een winstgevende marihuanamarkt te ontwikkelen en banen te creëren en voor een economische opleving te zorgen, zijn de gekozen bestuurders bezig om nieuwe tactieken te ontwikkelen om miljoenen dollars te verspillen aan een verkapte oorlog tegen wiet. Zelfs met lippenstift en make-up blijft een varken een varken.

Hickenlooper zei tegen de New York Times dat het roken van wiet je “sloom en onhandig maakt” – als dat inderdaad waar was, heeft hij er in ieder geval veel te veel van gerookt. De volgende verkiezing zal zeer waarschijnlijk aantonen hoe onhandig hij is.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken