Blog
Beste Cannabissoorten In Frankrijk
6 min

De Beste Outdoor Cannabissoorten Om In Frankrijk Te Kweken

6 min

Wil je buiten cannabis kweken in Frankrijk? Het Franse klimaat varieert per regio, dus de sleutel naar succes zit hem in de selectie van je soort. Ontdek welke soorten je het best kunt kweken in de diverse Franse klimaatzones.

Cannabis is een taaie plant die bijna overal groeit. Maar verheug je je op grote potten vol buitengekweekte, harsachtige toppen? Dan moet je de beste soorten vinden voor jouw klimaat. Lees door voor alle informatie over de beste cannabissoorten om in Frankrijk te kweken.

CANNABIS KWEKEN IN HET FRANSE KLIMAAT

Frankrijk is een zeer dynamisch land. Het land kent een groot binnenland, drie berggebieden, verschillende grote rivieren en vier kustlijnen. We kunnen het land onderverdelen in vier klimaatzones waar de kweekomstandigheden sterk verschillen:

CANNABIS KWEKEN IN HET FRANSE KLIMAAT

1. De gematigde zone: deze zone omvat grote delen van Midden-, Noord- en West-Frankrijk en de stedelijke gebieden Parijs en Nantes.

2. De Atlantische regio: de vochtige kustlijn van Zuidwest-Frankrijk (ten westen van Bayonne) staat bekend om geweldige wijn. Ook de omstandigheden voor het kweken van hoogwaardige cannabis zijn er ideaal.

3. De mediterrane zone: kwekers in Zuid-Frankrijk kennen in feite de perfecte kweekomstandigheden. De zomers zijn warm en er valt wat regen in de lente en de herfst.

4. Semi-continentale en berggebieden: dit gebied ligt het dichtst bij het Europese binnenland in het oosten, waaronder het bergachtige gebied van de Franse Alpen. Er zijn talrijke microklimaten in deze zone. Sommige gebieden zijn geschikt voor wijn (en wiet!), maar er zijn ook gebieden waar de omstandigheden minder ideaal zijn.

WANNEER ONTKIEM JE WIETZADEN IN FRANKRIJK?

Het beste moment voor het ontkiemen van je wietzaden verschilt per regio. In de meeste delen van Frankrijk, ontkiem je het beste eind april. Zo kun je in mei naar buiten. Zit je echter aan de zuidelijke Atlantische of Middellandse Zeekust waar het klimaat milder is? Dan kun je begin april je zaden al ontkiemen.

Over het algemeen is het verstandig je zaden binnen op te starten. Zet ze onder een spaarlamp en houd een lichtschema aan van 18-20 uur. Een zonnige vensterbank werkt ook. Na ongeveer 3 weken zie je sterke planten. Ook is het buiten tegen die tijd voldoende opgewarmd. Tijd om je planten naar buiten te verhuizen. Met de Zamnesia Smart Start kit, gun je je zaden de best mogelijke voorbereiding.

HOE SELECTEER JE DE BESTE CANNABISSOORTEN?

HOE SELECTEER JE DE BESTE CANNABISSOORTEN?

Kweek je in het noorden, in de koudere regio's, of in de regio van het Centraal Massief waar het kweekseizoen erg kort is? Vermijd dan fotoperiode sativa's, want de bloeiperiode duurt te lang. Sommige langzame sativa's oogst je pas in november, waardoor ze het slachtoffer worden van kou en regen. Sativa's zijn ook een behoorlijke uitdaging als je kweekt in de Atlantische regio. De beste zaden voor deze regio's zijn snelbloeiende indica's, evenals autoflowering cannabis. In andere regio's van Frankrijk zijn de kweekomstandigheden ideaal en voldoet elke soort.

DE BESTE CANNABISSOORTEN OM IN FRANKRIJK TE KWEKEN

Hoog tijd om te kijken naar de beste buitenwiet voor het Franse klimaat. Voor elke klimaatzone doen we ook enkele aanbevelingen.

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR DE GEMATIGDE ZONE

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR DE GEMATIGDE ZONE

Dit gebied kent koude winters, hete zomers en een milde lente. Ook regent het regelmatig. Ver in het noorden kom je tot half april daglicht te kort om cannabis te kweken. Het is ook nog vrij koud. Je beste opties zijn autoflowers en snelbloeiende indica's. Je kunt deze soorten vroeg oogsten. Zo heb je de buit binnen voor het wisselvallige herfstweer zich inzet. Hieronder vind je de beste zaden voor de gematigde zone.

Blue Monster Automatic (Zamnesia Seeds)

Blue Monster Automatic van Zamnesia is een feminized autoflowering soort die in 7-8 weken verrukkelijke toppen produceert. Gerookt, smaakt deze prestigieuze mix van Cheese, Blueberry en ruderalis zoet en fruitig, afgewerkt met old-school Cheese aroma's. Dankzij haar compacte formaat doet ze het ook goed op het balkon. Het effect is goed afgerond. Eerst bemerk je ontspanning, maar dit verschuift geleidelijk naar een vrolijke euforie.

Blue Monster Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(97)
Ouders: Cheese x Blueberry x ruderalis
Genetica: Auto Hybrid
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Early Skunk (Sensi Seeds)

Skunk #1 staat bekend om haar kweekgemak en het is dan ook een vrij goede soort voor beginners. Sensi Seeds kruiste deze klassieker met de veerkrachtige Early Pearl. Het resultaat is Early Skunk. De bloeiperiode bedraagt slechts 55-65 dagen, wat haar perfect maakt voor klimaten met een kort kweekseizoen. Toch is de opbrengst indrukwekkend. Verheug je bij het roken op een "skunky" stone van topklasse.

Early Skunk (Sensi Seeds) feminized

(16)
Ouders: Skunk 1 + Early Pearl
Genetica: 65% Indica / 35% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Gemiddeld
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Purple Queen (Royal Queen Seeds)

Purple Queen van Royal Queen Seeds is een lust voor het oog. Haar prachtige, levendige violette kleuren trekken absoluut de aandacht. Maar dat is niet het enige pluspunt. Deze dame is ook nog erg gemakkelijk te kweken. Haar krachtige toppen rijpen in slechts 7-8 weken. Onder de juiste omstandigheden loopt de oogst op tot wel 700g/plant. Deze toppen zijn van topkwaliteit en bevatten 22% THC. Ze is dus erg krachtig en wekt een zalige, zeer ontspannende indica stone op.

Purple Queen (Royal Queen Seeds) Feminized

(29)
Ouders: Hindu Kush x Purple Afghani
Genetica: 75% Indica / 25% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 22%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR DE ATLANTISCHE KUST

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR DE ATLANTISCHE KUST

In deze regio zijn de zomers warm, de winters mild en er waait een koele zeebries. Het regent regelmatig, de lente is vochtig en mild en in de zomer schijnt de zon volop. Dit is natuurlijk ideaal voor het kweken van marihuana. Let alleen wel op de toppen in de herfst en voorkom dat schimmel je gewas verwoest. Je kunt met veel soorten uit de voeten, al is het waarschijnlijk verstandig langbloeiende sativa's te vermijden. Indica-dominante soorten zijn ideaal. Hier zijn onze aanbevelingen voor de Atlantische regio.

Hollands Hope (Dutch Passion)

Hollands Hope van Dutch Passion is ontwikkeld met het gematigde Nederlandse klimaat in gedachten. Dit betekent dat ze goed presteert onder minder optimale omstandigheden. De bloeiperiode bedraagt slechts 8 weken. Dit betekent dat je vroeg oogst en geen zorgen hebt over regen en stormen aan het einde van de zomer. Deze 100% indica verwent met een diep ontspannende stone.

Hollands Hope (Dutch Passion) feminized

(11)
Genetica: 100% Indica
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 15%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Sour Diesel (Royal Queen Seeds)

Sour Diesel van Royal Queen Seeds is een heuse cannabisklassieker. Ze is geliefd vanwege haar verrukkelijke smaak en krachtige effect. Haar genetische wortels liggen aan de Amerikaanse West Coast. Om die reden presteert ze erg goed aan de zuidelijke Atlantische kust van Frankrijk. Met 75% sativa-genen vraagt ze wat tijd om te rijpen. Gun haar een bloeiperiode van minimaal 12 weken. De beloning is de moeite waard, want de vette toppen stralen die typische "chemische" Sour Diesel geuren uit. Het effect is overigens heerlijk motiverend.

Sour Diesel (Royal Queen Seeds) feminized

(14)
Ouders: Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 19%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

8 Ball Kush (Barney's Farm)

8 Ball Kush van Barney’s Farm is gemaakt van uitmuntende genetica, die zich generaties lang hebben aangepast aan de ruwe omstandigheden van het Hindoekoesj-gebergte. Indica liefhebbers zijn dol op deze soort vanwege de rijke, aardse smaak en zware indica stone. Deze zuivere indica is bijzonder gemakkelijk te kweken. De toppen rijpen in slechts 50-60 dagen.

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR HET MIDDELLANDSE ZEEGEBIED

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR HET MIDDELLANDSE ZEEGEBIED

Deze regio is de droogste in Frankrijk. In de lente en herfst valt er gelukkig wel regen. Dit ondersteunt de snelle ontwikkeling van je cannabisplanten. Zo zijn ze klaar voor veel zonneschijn in de zomermaanden. De dagelijkse temperatuur loopt soms op tot 27°C, gewoon perfect voor je planten. Onder deze omstandigheden kun je vrijwel elk type cannabis kweken! Hier zijn de beste soorten voor het Middellandse Zeegebied.

Gelato (Zamnesia Seeds)

Gelato van Zamnesia Seeds is niet de zoveelste variatie op een ongelooflijk populaire soort. De breeders bij Zamnesia verrijkten haar met de genetica van de ultra-krachtige Wedding Cake. Deze versie bevat een ongelooflijke hoeveelheid THC, namelijk 26%. Haar effect is ontspannen en relaxt. In tegenstelling tot andere zware indica's, werkt ze je niet tegen de bank. Daarnaast duurt de bloeiperiode van deze 60% indica slechts 8-9 weken. Als het oogstmoment aanbreekt, oogst je tot 400g/plant.

Super Silver Haze (Zamnesia Seeds)

De eersteklas Super Silver Haze van Zamnesia Seeds is niet alleen qua hoogte opvallend. Deze Haze is ontstaan uit een kruising tussen Haze x Skunk x Northern Lights. Ze bevat 20% THC en staat bekend om haar krachtige, cerebrale high die zelfs doorgewinterde rokers op de proef stelt. Voor een Haze is de bloeiperiode met 8 weken verbazingwekkend rap. Aan het einde verwent ze met ruim 550g/plant.

Super Silver Haze (Zamnesia Seeds) feminized

(107)
Ouders: Haze x (Skunk x Northern Light)
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 20%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

Arjan's Ultra Haze 1 (Greenhouse Seeds)

Arjan's Ultra Haze 1 van Greenhouse Seeds is ook een spectaculaire Haze. Kwekers in een geschikt klimaat moeten haar simpelweg kweken. Deze bekroonde mix van Neville's Haze, Cambodian en Laos vraagt een bloeiperiode van 13-14 weken. Maar je geduld wordt rijkelijk beloond. Het eindproduct bevat "slechts" 16% THC. Toch is het spirituele effect ideaal voor meditatie, introspectie, reflectie en spirituele ontspanning. Sommigen noemen haar liefkozend de "goeroe" van cannabis. Een opbrengst van ruim 1kg/plant ligt binnen handbereik!

Arjan's Ultra Haze 1 (Greenhouse Seeds) feminized

(2)
Ouders: Neville's Haze x Cambodian x Laos
Genetica: 20% Indica / 80% Sativa
Bloeitijd: 13-14 weken
THC: 16%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR DE SEMI-CONTINENTALE EN BERGZONES

DE BESTE CANNABISSOORTEN VOOR DE SEMI-CONTINENTALE EN BERGZONES

Deze zone kent verschillende microklimaten. Enkelen zijn goed voor het kweken van wiet. Toch zijn er ook veel gebieden waar het buitenkweken een uitdaging is. De laaggelegen delen van de Alpen van de Savoy bootsen de thuisbasis na van klassieke indica's. Het klimaat is echter taai. Kies voor robuuste soorten die deze barre omstandigheden kunnen behappen. Laten we eens wat voorbeelden bespreken voor de semi-continentale gebieden en bergzones.

Erdpurt (ACE Seeds)

Erdpurt van ACE Seeds is gemaakt voor de Noord-Europeaanse kweker. De soort bestaat uit een kruising tussen twee taaie cannabissoorten: Erdbeer, een Zwitserse clone-only soort en Purpurea Ticinensis, ook een Zwitserse plant met een hoge weerstand tegen kou en schimmels. Plant je zaden en oogst al eind augustus. Zo blijf je het slechte weer voor als het kweekseizoen kort is. Het smaakprofiel is complex. Denk aan koffie, hasj en fruitige noten. De high is mild, maar heerlijk ontspannend.

Erdpurt (ACE Seeds) feminized

(1)
Ouders: Erdbeer x Purpuera Ticinensis
Genetica: 100% Indica
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 8%
CBD: 12%
Bloei soort: Fotoperiode

Pamir Gold (Dutch Passion)

Als er één soort is die fantastisch presteert in Alpine-omstandigheden, is het Pamir Gold van Dutch Passion. De breeders vertrokken naar de Himalaya om monsters te verzamelen. Deze zijn geperfectioneerd in de Zwitserse Alpen. De bloeiperiode duurt slechts 7 weken en de weerstand tegen schimmels is hoog. Rook haar en geniet van een sterke, lichamelijke stone die je niet vloert.

Pamir Gold (Dutch Passion) feminized

(1)
Genetica: 40% Indica / 60% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 13%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Snow Bud (Dutch Passion)

Een andere geweldige variant, afkomstig uit de Zwitserse Alpen, is de opvallende Snow Bud van Dutch Passion. Deze 60% sativa dankt haar naam aan haar ijzige toppen. Ze overschrijdt met gemak de 2m. In tegenstelling tot de meeste sativa's bedraagt de bloeiperiode slechts 7-8 weken. Dit maakt haar een ideale outdoor sativa voor korte zomers. Een hoogtepunt is haar prettige cerebrale effect. Je geniet de hele dag van een gelukzalige, melige toestand.

Snow Bud (Dutch Passion) feminized

(2)
Genetica: 40% Indica / 60% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 9%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

TIPS VOOR HET KWEKEN VAN CANNABIS IN FRANKRIJK

TIPS VOOR HET KWEKEN VAN CANNABIS IN FRANKRIJK

Volg deze tips en behaal optimale resultaten bij het kweken van buitenwiet in Frankrijk.

  • In Frankrijk, draait het allemaal om het kiezen van de juiste soorten voor jouw klimaatzone. Lees de beschrijvingen op jouw gekochte soorten voor het geschatte oogstmoment!

  • Autoflowers en snelle fotoperiodieke indica's zijn ideaal voor korte zomers en een regenachtige herfst.

  • Zuid-Frankrijk kent het perfecte klimaat voor het kweken van wiet. Je kunt allerlei cannabissoorten kweken, inclusief langbloeiende sativa's.

  • Gezien de kans op regen in de lente en de herfst, richt je je het beste op soorten met een hoge weerstand tegen schimmels. Sativa-dominante autoflowers met een korte doorlooptijd en luchtige toppen zijn hier wellicht de beste optie.

Happy growing!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken