Blog
Beste Cannabissoorten in Frankrijk
4 min

De Beste Cannabissoorten Voor De Franse Buitenkweek

4 min
Growing Seedshop

Cannabis is een taaie plant die bijna overal kan worden gekweekt. Als je je soorten zorgvuldig selecteert voor het variërende, Franse klimaat, zul je genieten van een zorgeloos project en rijkelijke oogsten met harsachtige toppen behalen.

HET KWEKEN VAN CANNABIS IN FRANKRIJK

Frankrijk strekt zich uit van Duinkerken in het noorden op een breedtegraad van 51° naar de Pyreneeën in het zuiden op een breedtegraad van 43° en heeft dus een zeer dynamisch milieu voor een relatief klein land. Het land kan worden verdeeld in vier klimaatzones, drie berggebieden, meerdere grote rivieren en vier kustlijnen.

De selectie van de te kweken cannabis zal variëren, afhankelijk van waar je woont. In het noorden ben je vrij beperkt als het gaat om gunstige omstandigheden voor het kweken van cannabis. In het zuidoosten durf je wellicht tropische hybrides te kweken. De berggebieden imiteren de thuisbasis van veel indica landrassen.

HET KWEKEN VAN CANNABIS IN FRANKRIJK

DE INTERMEDIARE ZONE

De Intermediare Zone Frankrijk Cannabis

Het noorden, midden en het gebied rondom Parijs worden gekenmerkt door koude winters en warme zomers, geregelde regenval en milde lentes. Kweken in het noorden kan uitdagend zijn, maar onthoud dat er veel kwekers zijn die goede resultaten behalen in Wales of zelfs Schotland, omgevingen waar het lastig kan zijn ook maar iets te kweken.

Het aantal uren daglicht is een belangrijke factor voor het kweken van cannabis. Er is meer dan twaalf uur ononderbroken daglicht nodig zodat cannabisplanten correct kunnen vegeteren. In het noorden is er niet genoeg functioneel daglicht voor cannabis tot halverwege april, maar zelfs dan is het nog behoorlijk koud.

Cannabis is vrij veerkrachtig en kan zelfs koude temperaturen weerstaan, maar zal zware vorst niet tolereren. Dit is waar lokale kennis van je microklimaat van pas komt. Cannabis zal langzaam groeien tot het warme lenteweer arriveert en de zon daadwerkelijk twaalf uur aan de hemel staat.

Als je in het noorden woont, zal je droom om monsterlijke, zuivere sativa's te kweken een droom blijven, tenzij je geavanceerde aanvullende verlichtingstechnieken inzet. Hybrides zijn meestal krachtiger en ideaal voor een noordelijk klimaat.

Indica dominante soorten met korte bloeiperioden, zoals Early Skunk of Himalaya Gold zijn ideaal in dit soort situaties. Ze groeien snel en hebben een hoge weerstand tegen ziekten. Autoflowering cannabis soorten zijn een goede keuze voor kortere zomers. Deze planten vegeteren slechts 2-4 weken en worden vaak in slechts zestig dagen volwassen. Royal Dwarf of Northern Lights XL Autoflowering zijn voorbeelden van cannabisplanten die een volle pot garanderen aan het einde van het seizoen. Als je de ruimte hebt, kan het overlappen van ontkiemings- en bloeiperioden je drie oogsten per seizoen opleveren.

AAN DE ATLANTISCHE OCEAAN

Cannabis Kweken Aan De Atlantische Oceaan

Het vochtige zeeklimaat, gelegen in het westen van Bayonne, geniet van warme zomers, met een verkoelend zeebriesje en milde winters. In deze regio worden al eeuwen druiven gekweekt en staat dus synoniem aan wijn van wereldklasse. Toevallig zijn de omstandigheden ook ideaal voor het kweken van superieure cannabis. Regelmatige regenval tijdens de seizoenen, een vochtige, milde lente en een zonovergoten zomer klinkt als een ideaal weermenu voor marihuana. Let alleen wel op je toppen tijdens de regen in de herfst. De kustlijn kan het zwaar te verduren krijgen als de herfststormen toeslaan.

De herfst is eigenlijk nog steeds te kort om indrukwekkende, tropische sativa's te laten floreren. 10 Graden naar het zuiden zal je echter geen problemen ervaren. Aan de gematigde kust haal je echter wel uitmuntende resultaten met krachtige, sativa dominante soorten die vermengd zijn met wat indica genen, zoals AK-47 of Sour Diesel.

HET MEDITERRANE KLIMAAT

Het Mediterrane Klimaat Frankrijk Cannabis

Het droogste klimaat vinden we in het zuiden van Frankrijk, waar het in de lente en herfst ook flink kan regenen. Voor de cannabis kweker moet dit als muziek in de oren klinken. Flinke regen tijdens de vroege vegetatieve fase zorgt voor een snelle groei van cannabisplanten, zodat ze klaar zijn om tijdens de zomer flink wat zon te ontvangen.

Een gemiddelde dagtemperatuur van 27°C betekent dat zonaanbiddende, hoogproductieve soorten als de klassieke Silver Haze kunnen worden gekweekt. Ook Lemon Thai Kush zal floreren in de zomerhitte en de productie van hars zal overuren draaien wanneer de maand oktober hint naar een frisse winter. Je moet niet vergeten de toppen regelmatig te controleren als er veel regen valt in de herfst; het is soms beter iets vroeger te oogsten om de regen te vermijden als je prachtige bloemen hebt staan.

SEMI-VASTELAND & DE BERGGEBIEDEN

Semi-vasteland & De Berggebieden Frankrijk Cannabis

In de Elzas vinden we ontzettend veel microklimaten. In sommigen wordt nog steeds wijn geproduceerd, terwijl anderen minder gematigd zijn en kampen hebt met een overwegend Alpenklimaat. De lager gelegen gebieden van Savoye regio kunnen de thuisregio's imiteren van de ouders van geweldige indica's, zoals Serious Kush of Aurora Indica, maar barre en onherbergzame weersomstandigheden komen vaker voor. De temperatuur valt niet in de ideale comfortzone voor het kweken van cannabis.

Voor het kweken in koudere klimaten, waar het weer onvoorspelbaar of te koud is, of waar de zomers te kort zijn voor het kweken van cannabis, is het kweken in een kas de beste oplossing. Kortere dagen kunnen worden aangevuld met kunstlicht om het kweekseizoen te verlengen en vroege sneeuwval heeft weinig effect op je kasplanten. Waar een kortere zomer de ontwikkeling van sommige soorten kan vertragen, kunnen autoflowering soorten een aantrekkelijke optie zijn voor een aantal kwekers.

ONTKIEMING

Ontkieming Cannabis Zaden Frankrijk

Je hebt je methode voor ontkieming gekozen en je bent klaar om te beginnen. Je turf of je jiffy potten zijn geweekt en klaar voor gebruik of je keukenrol is vochtig en er is een warm, donker plekje geselecteerd. Houd je rekening met de ritmes van de natuur en ontkiem je aan de hand van de temperatuur en het aantal lichturen? Of speel je met de natuur en gebruik je aanvullende verwarming voor een snelle ontkieming en aanvullende verlichting tijdens de vroege, vegetatieve fase om je planten te ondersteunen?

In de verschillende gebieden van Frankrijk is het ontkiemen aan het einde van april gebruikelijk, zodat je planten klaar zijn voor de warmte van mei. Begin april is gebruikelijk in de zuidelijke Atlantische gebieden en aan de Mediterrane kust, omdat het er warmer is en de dagen sneller lengen in het seizoen.

Je houdt zelf de controle als je eerst ontkiemt en dan binnen aan de vegetatieve fase begint met aangevulde omgevingsfactoren. Deze methode zal de opbrengst verhogen omdat er grotere planten kunnen worden gekweekt, maar onthoud dat de bloeiperiode gelijk blijft aan het einde van het seizoen. Maak planten twee weken voor het overplaatsen wat veerkrachtiger, omdat een shock soms kan leiden tot vertraagde groei of het te vroeg opwekken van de bloeiperiode.

Smart StartBekijk Product

SUPERIEURE FRANSE CANNABIS

SUPERIEURE FRANSE CANNABIS

De Koeppen-Geiger klimaat classificatie voor het grootste gedeelte van Frankrijk is Cfb, een warm, gematigd, vochtig klimaat. De zuidelijke kustgebieden worden geclassificeerd als Csa, een warm, Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De Alpen en delen van het binnenland worden geclassificeerd als Dfb, een vochtig sneeuwklimaat met gemiddeld lage temperaturen.

Met zorgvuldige selectie van soorten en gepaste methoden voor ontkieming, kan je overal in Frankrijk genieten van het kweken van cannabis. Misschien moet je hulpmiddelen gebruiken in gebieden waar het klimaat minder vriendelijk is, maar de enthousiaste kweker zal in staat zijn grote oogsten te behalen met harsachtige toppen.

Groei ze!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken