Blog
Cannabis en sport prestaties
3 min

De Beste Cannabisstrains Voor Betere Sportprestaties En Een Sneller Herstel

3 min

Ondanks haar reputatie als een drug voor schoolverlaters en bankhangers maakt cannabis een hoop nieuwe vrienden. Endurance- en professionele sporters beginnen de voordelen in te zien van het gebruik van cannabis om hun concentratie en prestaties te verbeteren, en daarvan sneller te herstellen.

Vergeet de stereotypen van bankhangende stoners. Er is toenemend bewijs dat cannabis daadwerkelijk in staat is de sportieve prestaties te verbeteren. Het schijnt ook in toenemende mate een bruikbaar hulpmiddel in de sportgeneeskunde te zijn. Officiële onderzoeken zijn schaars en dun gezaaid. Er is echter in toenemende mate anekdotisch bewijs dat cannabis tijdens sportactiviteiten voor meer uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen en concentratievermogen zou kunnen zorgen. Het zou ook achteraf het herstelproces kunnen ondersteunen.

Langeafstandlopers bijvoorbeeld spreken nu openlijk over hoe het gebruik van de drug voorafgaand aan een wedstrijd hun uithoudingsvermogen verbeterd. Skiërs en snowboarders beschrijven in het openbaar hoe de drug hen helpt te focussen op het "nu", en hun angst op de pistes doet verdwijnen. Gewichtheffers maken gewag van pijnvermindering na een bijzonder beestachtige lift. Er is zelfs een discussie gaande over de mogelijke steun van de drug bij professionele sporters. Dit behelst tevens het beter aankunnen van de pijn na de wedstrijd dan met traditionele pijnstillers. Velen zijn van mening dat cannabis in staat zou kunnen zijn op te treden als een betere behandeling voor traumatische hersenbeschadiging bij de spelers.

WIET EN SPORTEN

Met name hardlopers beginnen nu gewoon geestdriftig over hun wietgebruik te praten. Marathonlopers zoals Avery Collins prijzen wiet de hemel in omdat het de prestatie verbetert en het genot verhoogt.

Chris Barnicle is een hardloper die in Los Angeles woont en cannabisgebruik promoot als onderdeel voor een gezonde levensstijl. Hij noemt zichzelf op zelfs op Twitter "de snelste stoner ter wereld".

Groepen wedlopers die voorstanders zijn van cannabis, en online communities, worden ook steeds algemener. Deze behelzen de meer plaatselijke wedstrijden zoals de Denver’s Run on Grass. Er bestaan ook landelijke online-groepen zoals NORML Athletics. De verschillende takken van de groepen voorstanders promoten het gebruik van cannabis als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Het is tevens zo, dat niet uitsluitend hardlopers tot het gebruik ervan over gaan.

Er zijn een aantal zeer bekende professionele sporters die nu beginnen met het bespreken van de impact van cannabinoïden op hun prestatie. Hiertoe behoren ook basketbalspelers zoals de NBA-kampioenen Jason Williams en Lamar Odom. Tevens football-sterren zoals Superbowl-speler Santonio Holmes, en boks weltergewicht-kampioen Nick Diaz behoren daar bij.

Pro-wiet sporters schrijven niet al hun behaalde successen toe aan het wietgebruik. Maar steeds meer van hen beginnen de positieve impact van bepaalde cannabisvariëteiten op zowel de prestatie als het herstel ervan aan te prijzen.

STRAINS DIE DE SPORTIEVE PRESTATIES KUNNEN VERBETEREN

Net als bij het ontdekken van de juiste cannabinoïde-medicatie zullen sportenthousiastelingen moeten experimenteren met de juiste strains. De stofwisseling is bij iedereen verschillend. Dat is ook het geval met de fysieke vereisten en de gevolgen van de verschillende sporten. Onderstaand volgt een opsomming van zeven strains die de sportieve prestatie kunnen verbeteren en de pijn na een krachtprestatie kunnen verlichten.

7. Casey Jones

Casey Jones, deze strain is feitelijk een mix van drie andere potente cannabis-strains. Train Wreck, Sour Diesel en Thai. De basis van deze strain is indica. Ze is daarmee speciaal geschikt voor de kwaaltjes en pijnen die optreden als je teveel getraind hebt.

6. Bruce Banner BX 2.0

Bruce Banner BX 2.0, deze sativa-dominante strain staat ook bekend als de "sterkste strain ter wereld", en niet alleen vanwege de reusachtige potentie. Ze heeft tal van prijzen in de wacht gesleept en bevat een potent THC-gehalte van 30%. Deze strain levert een gemiddelde opbrengst en heeft een bloeiperiode van 10 weken.

5. Lemon Haze

Lemon Haze, bekend als het "liefdeskind" van Lemon Skunk en Amnesia Haze. Net als de ouders krijg je van Lemon Haze een sterke head-high met een vleugje citroen. De effecten houden enkele uren aan voordat ze overgaan in een ontspannende afloop.

4. Sour Diesel

Sour Diesel, deze geliefde sativa-dominante strain zorgt voornamelijk voor een head-high. Fantastisch voor degenen die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie en alertheid. De smaak en aroma's zijn indringend. Deze strain vermindert tevens stress, chronische pijn, angst, spanning en migraine.

3. Bubba Kush

Bubba Kush, deze populaire indica-strain produceert omvangrijke compacte toppen die zwaar bedekt zijn met hars. Het is een mix van 90% indica en 10% sativa, daarom is Bubba Kush een krachtig ontspannende strain. Ze is ook voor patiënten die aan slaapstoornissen en spierpijnen lijden een goed hulpmiddel.

2. Durban Poison

Durban Poison, een ongeëvenaarde smaak met boventonen van drop en anijs. Deze sativa-dominante plant produceert niet alleen in een korte tijd (ongeveer 8-9 weken) een goede opbrengst, maar zorgt tevens voor een positieve high die lang aanhoudt.

1. OG Kush

OG Kush is een Californische klassieker met een weelderige smaak en aroma. Het resultaat van een kruising van Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush. OG Kush geeft gladjes, zoete en zure smaken af. Ze heeft een hoog (20%) THC-gehalte en de bloeiperiode is relatief kort. Kwekers kunnen een hoge opbrengst kwalitatieve toppen tegemoet zien. Deze strain is uitermate geschikt bij chronische pijn, angst, stress, slapeloosheid, migraine en krampachtige spiertrekkingen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken