De oorsprong van Nag Champa

Gepubliceerd op:
Categorieën : Blog

De oorsprong van Nag Champa


Nag Champa is een unieke mix van kruiden, die gebruikt wordt om die iconische wierookgeur te produceren. Het gebruik is zo wijd verspreid dat de geur nauw verbonden aan met wierook

Wierook wordt vaak gebruikt voor meditatie, yoga, religieuze rituelen en sjamanistische praktijken. Het kan enorm harmoniserend zijn en een serene, toegewijde stemming opwekken. Van alle verkrijgbare wierook, wordt Nag Champa wierook het meest gewaardeerd.

Wat is Nag Champa?

Frangipani

Frangipani

Die onmiskenbare Nag Champa geur wordt gemaakt met een combinatie van de Frangipani bloem en sandelhout, soms met de toevoeging van hars van de Ailanthus Malabarica boom, die de wierook van kleur en textuur voorziet. Wanneer Nag Champa wordt gebrand, produceert het een zeer zwaar, aards aroma, met lichtere ondertonen van sandelhout. Nag Champa is echter ook een populaire geur voor andere producten, zoals zeep, parfum en massageolie.

De oorsprong van Nag Champa

Nag Champa

Hoewel de exacte oorsprong van Nag Champa wierook niet helemaal bekend is, wordt verondersteld dat het voor het eerst in Nepal en/of India werd gemaakt, omdat dit de plaatsen zijn waar de ingrediënten het meeste voorkomen en waar Nag Champa traditioneel het meest wordt gebruikt.

Hoewel het nu ook commercieel wordt geproduceerd, werd Nag Champa vroeger (en nu nog steeds) gemaakt in de Boeddhistische en Hindoeïstische tempels in India en Nepal. Elke tempel heeft eigen recepten en variaties van de Nag Champa wierook, die uiteraard een goed bewaard geheim zijn.

Gedacht wordt dat Nag Champa in de Westerse wereld bekend werd nadat westerlingen India en Nepal bezochten, op zoek naar verlichting. Sindsdien is het de meest populaire en wijd verspreide wierook ter wereld.