Blog
De top 10 videogames die je high moet spelen
4 min

De top 10 videogames die je high moet spelen

4 min
News Top Lists

Een lijst met geweldige videogames die je echt een keertje high moet spelen voor een ervaring die niet van deze wereld is.

Videospellen en cannabis gaan hand in hand, net als ham en kaas. Of je nu je dagelijkse verantwoordelijkheden uit het hoofd wilt zetten, of jezelf graag onderdompelt in een fantasiewereld waar je kan doen en laten wat je wil; videogames zijn een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van je vrije tijd en wat past daar nou beter bij dan een vrolijk groen plantje? Of je nu in je eentje speelt of met vrienden, cannabis zal je gaming ervaring verbeteren en daarom hebben we deze lijst samengesteld; om jou te helpen het beste videospel te selecteren voor jouw rooksessie. De spellen in deze lijst vallen in verschillende genres en platforms, maar ze zijn stuk voor stuk leuk tijdverdrijf. De beste videospellen om high te spelen, zijn (in willekeurige volgorde):

FALLOUT 2 (PC)

Fallout 2

De meesten van jullie hebben vast wel wat van de nieuwere RPG's gespeeld, zoals Fallout 4 en Skyrim, maar dit is het echte werk. Fallout 2 is een van de beste roleplaying games ooit en is echt een hoeksteen van het genre. Een diep atmosferische post-apocalyptische omgeving? Check. Een meeslepend plot met maffe en unieke personages? Check. Veel missies, items en locaties? Check? De optie om een prostituee in het kruis te meppen met een voorhamer, terwijl je high bent op amfetaminen en beschermd wordt door een super-mutant met een laser geweer? Check? Het laatste voorbeeld is bedoeld om de eindeloze mogelijkheden aan te geven, evenals de humor in het spel. In Fallout 2 kan je bijna alles doen wat je wil en het spel kwam 15 jaar voor GTAV uit.

TERRARIA (PC)

Terraria videogames

Terraria, een action-adventure 2D openwereld-spel, is een verborgen juweeltje. Heel kort beschreven, is het een 2D versie van Minecraft. De speler begint in een procedureel gegenereerde wereld met niets anders dan een bijl, een kort zwaard en een pikhouweel. En dan moet je graven... en graven... en nog wat graven. Hoewel dit saai klinkt, verzamel je met het graven mineralen en andere materialen die je helpen bij het creëren van items en het bouwen van constructies waar je fantasie je enige beperking is. Met een enorme (onder) wereld om te ontdekken en een enorme hoeveelheid monsters, items en locaties, is dit spel een ideaal tijdverdrijf, zeker met behulp van cannabis, dus wees gewaarschuwd.

OSMOS (PC)

Osmos cannabis games

Als je zoekt naar een game om mee te chillen, kan je het zoeken staken. Dit sfeervolle puzzelspel lijkt speciaal gemaakt om high te spelen. Je doel is het absorberen van eencellige organismen die kleiner zijn dan jij door met ze te botsen. Je kan bewegen door materie uit te werpen, waardoor je zelf kleiner wordt. Droomachtige beelden, een elegante, op natuurkunde gebaseerde gameplay en een prachtige, minimalistische, elektronische soundtrack maken dit spel de ideale keuze voor een stoner.

MICRO MACHINES 2: TURBO TOURNAMENT (Sega Genesis)

Micromachine 2

Multiplayer pret op zijn best. Er zijn geen woorden nodig om deze serie videospellen te beschrijven en de tweede uit de serie is de persoonlijke favoriet van de schrijver. Wat is er nou niet leuk aan het racen met miniatuur speelgoedauto's in een real-life landschap, zoals een keuken of een laboratorium, terwijl je op hetzelfde moment wapens en power-ups moet verzamelen om de concurrentie te vernietigen? Het is een beproefd recept, maar een die enorm succesvol is. Bereid je voor op urenlang dikke pret.

SHADOW OF THE COLLOSUS (PS2)

Shadow of the Colossus

Je speelt Wander, een jonge man in een verboden land, die te paard door een uitgestrekt landschap moet reizen en 16 kolossen verslaan om het leven van een jong meisje te redden. Als het gaat om action-adventure games, valt dit spel op omdat er geen steden, kerkers, personages of vijanden zijn, behalve Wander en de kolossen. Het is meer een puzzelspel, omdat elke kolos een zwak punt heeft die moet worden geïdentificeerd en uitgebuit. Het spel is een prachtig, emotioneel en meeslepend avontuur en het is niet voor niets dat dit spel is gebruikt als een voorbeeld voor het concept van videospellen als kunstvorm.

HEROES OF MIGHT AND MAGIC 3 (PC)

heroes of might and magic 3

HoMM3 is ook al een klassieker en is een turn-based strategy game waarvan de gameplay is verdeeld in twee delen: Tactische land exploratie en turn-based combat. Je beheerst een aantal helden die een leger van wezens uit mythes en legendes tot hun beschikking hebben. Dit spel wordt geprezen door recensenten en is een verslavend spelletje waarmee je uren achter de monitor doorbrengt. Het beste deel is de multiplayer, omdat jij en je vrienden op een computer kunnen spelen en van beurt kunnen wisselen, wat natuurlijk een geweldig moment is om een pijp op te steken of nog een joint te draaien.

PLANTS VS. ZOMBIES (Multi-platform)

Plants vs zombies

Dit is absoluut het beste Tower Defense game op de markt. Punt. Je beheert een kleine tuin, waar je planten kweekt die jou moeten beschermen tegen de hersen-verslindende zombies. Deze surrealistische kijk op het genre zorgt voor een geweldige gaming ervaring als je stoned bent, met ontelbare uren bloemen-plantende, zombie-dodende hilariteit.

JOURNEY (PS3, PS4)

Journey

Journey is een indie blockbuster, waar je in een gewaad door een uitgestrekte woestijn dwaalt in de richting van een naamloze berg, die voorzien is van een heldere zuil van licht. Andere spelers kunnen op de reis worden ontdekt en elkaar helpen, maar de enige vorm van communicatie is een soort van muzikaal klokgelui. Dit spel heeft diverse "game of the year" prijzen gewonnen en is een audio-visueel meesterwerk. Dit spel is een waar kunststuk en gaat veel verder dan de typische dood/buit/herhaal spelmentaliteit, waardoor je achterblijft met een gevoel van eerbied en ontzag.

GRAND THEFT AUTO V (Multi-platform)

GTA 5 cannabis games

De lijst zou niet compleet zijn zonder deze game, zeker als je overweegt dat je in-game high kan worden met Chronic en ook in het echt van wat Chronic kan genieten. Dit spel is zelfs bekend bij mensen die geen interesse hebben in videospellen, vanwege het feit dat dit het snelst verkopende entertainment product is in de geschiedenis. Er werd 800 miljoen dollar verdiend op de eerste dag en 1 biljoen in de eerste drie dagen. GTAV is een open wereld actie-avonturenspel waarin je de drie belangrijkste personages bestuurt via een reeks van overvallen. Het is een van de meest gedetailleerde open werelden die er zijn en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

HEARTHSTONE (Multi-platform)

Hearthstone

Hearthstone, een gratis online collectible card game, is momenteel het meest populaire product van Blizzard Entertainment, met meer dan 50 miljoen spelers op de hele wereld. Je verzamelt kaarten waarmee je tegen andere spelers op het internet strijdt, in wat lijkt op een bijna perfecte combinatie van schaken en poker en vaardigheden en geluk. Voor het spel heb je alleen een muis nodig, dus je hebt altijd een hand vrij voor andere belangrijke zaken.

 

         
  Ante  

Geschreven door: Ante
Geniet van het warme Mediterrane klimaat met Ante. Ante is een biologische teler met een grote interesse in de kwekerij. Als hij niet aan het schrijven is, dan werkt hij aan het kweken van hybride planten die hij zijn eigen uitvinding kan noemen.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
News Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken