Blog
De Top 5 Kerstfilms Van 2024 Voor Stoners
3 min

De Top 5 Kerstfilms Van 2024 Voor Stoners

3 min

Met onze keus van de Top 5 Kerstfilms voor stoners van 2024 heb je gegarandeerd een perfecte avond wanneer je met een flinke hoeveelheid stash voor de buis hangt. Buiten waait de wind om het huis, dus blijf maar gezellig thuis, maak het je geriefelijk en steek er een paar op tijdens onze Top 5 Kerstfilms.

Neem deze Kerst geen genoegen met het vertrouwde Kerst-gewauwel op de treurbuis. Met onze Top 5 Kerstfilms van 2024 voor stoners lach je je een deuk en ben je niet voor de buis weg te slaan, terwijl je de Kerstdagen blowend doorbrengt.

De Kerstfilm heeft volgens ons een nare bijsmaak gekregen, maar de volgende vijf films zijn volgens ons best te pruimen als Kerstklassiekers zolang je ze blijft opsteken uit je Kerst-pretpakket.

5. GREMLINS

Video id: gd20j2Hb-0Y

Horrorfilms horen misschien niet zo bij de Kerst. Stel je de gemene gestoorde monsters voor die ooit schattige lieve kleine troeteldieren waren, zoiets als onschuldige Kerst-puppies, voordat ze bloeddorstig als een razende tekeer gaan, je zult verrast zijn.

Gremlins is een onvervalste originele Kerstfilm die humor vermengd met geronnen bloed en een gezonde hoeveelheid feeststemming tussen alle bloedbaden door.

De subtiele onderliggende boodschap van Gremlins is dat je nooit je Kerstinkopen moet doen op een oosterse zwarte magie markt.

Maar mocht het echt nodig zijn zorg dan in godsnaam dat je de Mogwai niet nat laat worden na middernacht, of je komt op het Kerstmenu te staan van een kudde vuile kleine Gremlins die zich sneller voortplanten dan konijnen en dat op een oneindig walgelijke manier.

Gremlins is het bekijken wel waard, al was het maar om "Stripe" even te zien de ergste van alle Gremlins. De film bevat tevens de beste speciale effecten uit de jaren '80 die niet door een computer gemaakt zijn, behalve Bladerunner natuurlijk.

Gerelateerd artikel

De Beste Kerstcadeaus Voor Stoners 2024

4. BAD SANTA

Video id: xQvaoRScND4

Billy Bob Thornton speelt de rol van de Anti-Santa verduiveld goed in de moderne Kerstklassieker Bad Santa. Wat een officiële kaskraker zou kunnen zijn is nu gekruid met een feestelijke uitstraling en veranderd in een gouden komedie door de grofgebekte, en vast en zeker politiek incorrecte Billy Bob. Er is niemand die de rol van de a-morele kwaadaardige figuur beter speelt.

Waarschijnlijk is Bad Santa de meest gestoorde Kerstfilm die ooit gemaakt is, maar hij pakt wel goed uit. Door van Santa een antiheld te maken is deze film enig in zijn soort. In de tweede film is jammergenoeg niets terug te vinden van de originaliteit en magie die de eerste Bad Santa zo fantastisch maakte.

Kijk nou maar gewoon naar de originele film deze Kerst, en elke keer dat je denkt, of iemand "fixing sandwiches", hoort zeggen zul je moeten giechelen.

3. SCROOGED

Scrooged is nog zo'n Kerstklassieker waarin een markant komisch optreden van een hoofdrolspeler te zien is. In dit geval is dat de Grootmeester van de komedies van het witte doek zelf: Bill Murray.

Deze bewerking van de klassieker van Charles Dickens is komedie van het zuiverste water. Dankzij Murray lach je je te pletter met zijn krankzinnige rol als de geplaagde televisiebaas die zijn Scrooge-achtige maniertjes moet afleren om het noodlot af te wenden.

Scrooged is heerlijke zwarte humor, en zeker geen typische Kerstfilm, maar 't is wèl een juweeltje. Het bevat nog genoeg paranormale activiteit waar Dickens het oorspronkelijke duistere verhaal mee bezielde, maar om de capriolen van Murray moet je toch lachen.

Als je nog geen fan van Murrays was, wordt je dat vast wel als je in een deuk ligt bij het zien van Srooged. Wanneer de scene in het deftige restaurant niet op je lachspieren werkt zou je de Kerstman volgend jaar een goed gevoel voor humor moeten vragen.

Gerelateerd artikel

Een Groene Kerst: 4 Feestelijke Recepten

2. PLANES, TRAINS & AUTOMOBILES

Steve Martin en de grote, wijlen, John Candy spelen de sterren van de hemel in deze vreemde hybride duo/road movie met een Kerstsmaakje. Als je ooit ver hebt moeten reizen om voor de Kerst thuis te zijn weet je precies hoe verraderlijk en vermoeiend zo'n Kerstreis kan zijn.

In Planes, Trains & Automobiles wordt de ergste nachtmerrie van iedereen die met de Kerst moet reizen werkelijkheid, en omdat Steve Martin dat allemaal overkomt is het echt hilarisch. Waarom is de ellende en het wanhopige gespartel van anderen zo grappig? De rol van de ongelukkige handelsreiziger, die de reisgenoot is van het slachtoffer, wordt vertolkt door John Candy. Candy doet dienst als de vrolijke grapjas, maar ook als de dreigende zwarte wolk, om er zeker van te zijn, dat Steve Martin's reis naar huis voor de Kerst, volledig in het honderd loopt, waardoor alles veel hachelijker en belachelijker wordt.

Het tweetal Candy en Martin speelt fantastisch samen, en deze film met doldwaze gebeurtenissen is werkelijk tijdloos. De kans is natuurlijk groot dat je Planes, Trains & Automobiles al eens hebt gezien maar de kans is ook groot dat dit rond de Kerst was, dus het is verplicht om weer eens te kijken, en als je hem nog nooit eerder hebt gezien trakteer jezelf dan op een goeie lachbui deze Kerst.

1. DIE HARD OF DIE HARD 2 - MAAKT NIET UIT WANT ZE ZIJN ALLEBEI ALTIJD MET DE KERST OP TV

Video id: CvHp7xJZ4_U

Bezaai de zalen met de lijken van boeven en schurken en en heb een "Joepie-de Poepie"-Kerst met het eenmansleger bestaande uit John McClane, vertolkt door Bruce Willis in de schier eindeloze reeks actie-franchise.

Onder Die Hard en/of Die Hard 2 valt moeilijk uit te komen gedurende deze periode op de buis. We raden je aan erin te berusten, en met de Kerst voor een paar uur in de wereld van John McClane te duiken.

De verhaallijn voor beide films is nogal simpel. Held, en super-cop John McClane wordt gehinderd om zijn Kerst lekker ouderwets met zijn familie door te brengen, omdat hij toevallig struikelt over hindernissen en gijzelingen, georganiseerd door vijandige internationale terroristen.

Echt geweldig! Alles loopt uit de klauwen in een mooi Kerstdecor.

Misschien hebben de schrijvers van South Park wel iets goeds te pakken met het blootleggen van een uitgebreid wereldcomplot. En misschien zijn wij wel verslaafd aan "her-herinneringen", en daarom zijn we van mening dat de beste Kerstfilms in de jaren '80 gemaakt zijn, met uitzondering van Bad Santa.

Hoe dan ook. Die Hard of Die Hard 2, het maakt niet uit welke de beste Kerstfilm is. Die Hard En Die Hard twee zijn allebei uitgelezen familiefilm,s en onze keus voor de nummer 1 van de Top 5 Kerstfilms van 2021 voor stoners.

Een waarschuwingsbericht voor onze lezers: Onze sympathie voor de Die Hard films geldt uitsluitend voor Die Hard en Die Hard 2. Dit geldt ook voor de Godfather-trilogie, deel 1 & 2 zijn de beste, en de rest is niets aan, al we zouden hier enkele krachttermen kunnen gebruiken, maar dat doen we maar niet.

Vrolijk Kerstfeest allemaal, en we hopen van ganser harte dat jullie van onze aanbevelingen voor stoner-films genieten.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken