Blog
DMT Gevonden In De Pijnappelklier Van Levende Ratten
1 min

DMT Gevonden In De Pijnappelklier Van Levende Ratten

1 min
Onderzoek Smartshop

De bron van natuurlijk voorkomende DMT in het lichaam staat al tijden ter discussie. Recent onderzoek heeft dit echter opgepakt en heeft de mogelijkheid ons deze drug, en de rol die het speelt in het lichaam, beter te laten begrijpen.

De bron van natuurlijk voorkomende DMT in het lichaam staat al tijden ter discussie. Recent onderzoek heeft dit echter opgepakt en heeft de mogelijkheid ons deze drug, en de rol die het speelt in het lichaam, beter te laten begrijpen.

DMT is een hallucinerende stof die in nevelen is gehuld. Veel geloven dat het wordt gemaakt in de pijnappelklier in de hersenen, maar tot voor kort was er weinig bewijs om dit te ondersteunen. Als gevolg hiervan wordt er al lang over gediscussieerd; het is zelfs afgedaan. Tot nu. Nieuw onderzoek heeft DMT gevonden in de pijnappelklier van levende ratten, waardoor tegenargumenten worden opgeschud en de weg open ligt voor meer gedetailleerd onderzoek.

DMT en wetenschappelijk onderzoek

DMT is, voorzover we weten, een van de sterkste hallucinerende stoffen. Daarnaast is het volledig natuurlijk en komt het van nature voor in het menselijk lichaam. Endeogene DMT (DMT die in het lichaam is aangemaakt), werd in 1965 ontdekt in menselijke bloed- en urinemonsters, door de Duitse onderzoekers F. Franzen en H. Gross. Hoewel hun resultaten grotendeels verworpen werden door critici vanwege de gebruikte methodes, bevestigden latere onderzoeken hun bevindingen grotendeels en meer ontdekkingen werden gedaan, zoals DMT dat in de lever van konijnen werd gevonden.

In de meer recente geschiedenis, schreef de leidende autoriteit van klinisch DMT onderzoek, Dr. Rick Stassman, een boek met de naam: "Eros and the Pineal: The Layman's Guide to Cerebral Solitaire." In dit boek schetst hij zijn vermoedens dat een natuurlijk enzym binnen de pijnappelklier verantwoordelijk is voor het afbreken van serotonine in krachtige hallucinogenen, zoals DMT. Hij veronderstelt zelfs dat het brein elke nacht tijdens de slaap DMT aanmaakt en dat dit de reden is waarom we dromen. Dit zou betekenen dat onze dromen letterlijk psychedelische hallucinaties zijn. Natuurlijk is deze theorie gebaseerd op een vermoeden, al is het door velen geaccepteerd, maar Strassman heeft maar weinig bewijs om dit te ondersteunen. Tot nu dan.

DMT, de pijnappelklier en ratten

Cottonwoord Research publiceerde dit jaar een verslag waarin staat dat ze niet alleen DMT hebben gevonden in de pijnappelklier van ratten, maar ze beweren ook dat dit de lokatie is waar het werd aangemaakt. Het is een doorbraak in de wetenschap van het bewustzijn en een geweldige zegen voor de veronderstelling van Dr. Stassman. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Biomedical Chromatography en is online beschikbaar.

Opgemerkt moet worden dat de pijnappelklier al lang wordt geassocieerd met spiritueel ontwaken, een idee dat niet alleen door Dr. Strassman is aangedragen. René Descartes, de beroemde Franse filosoof, denkt dat de pijnappelklier de "zitplaats van de ziel" is. Ook andere oude culturen, zoals de Grieken en de Egyptenaren hadden zo hun eigen kijk op de klier. In feite wordt de pijnappelklier door vele mythes omringd; gezegd wordt dat het de lichamelijke tegenhanger is van het derde oog, of Ajna chakra in de Hindoe filosofie.


Read more about
Onderzoek Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken