Blog
Earth Witch Seeds: Biologisch En Vegan
3 min

Earth Witch Seeds: Biologisch En Vegan

3 min

Earth Witch Seeds is het enige Amsterdamse 100% biologisch en vegan gecertificeerde zadenbedrijf. De zadenbank produceert geneeskrachtige en recreatieve variëteiten van de hoogste kwaliteit. Hiertoe combineert ze landrassen van overal ter wereld met bejubelde variëteiten in haar faciliteit in de Emerald Triangle.

Earth Witch Seeds is in 2018 opgericht als het eerste Amsterdamse zadenbedrijf dat uitsluitend biologisch en vegan gecertificeerde zaden aan de man brengt. De zadenbank veredelt traditionele en originele F1-hybrides van geneeskrachtige en recreatieve genen op meesterlijke wijze in haar eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in het Californische Mendocino - het hart van de Amerikaanse cannabisproductie.

EARTH WITCH SEEDS - HET BESTE VAN DE NATUUR

Earth Witch Seeds heeft jarenlang verschillende landrasvariëteiten uit diverse landen verzameld en geïsoleerd. Dit voor het veredelen van geneeskrachtige hoogwaarde cannabis in zaadvorm. En op een niveau dat de Europese markt voorheen nog nooit gezien had.

Voor het veredelen van cannabiszaden is Earth Witch Seeds werkzaam op verschillende wereldcontinenten. Dit om de zeldzaamste oerkenmerken te bemachtigen. Denk aan THCV, een geneeskundig waardevolle cannabinoïde, bekend om zijn eetlustopwekkende, botstimulerende, anti-epileptische en antidepressieve eigenschappen. De zadenbank heeft al fenotypes geïsoleerd met soms wel 1,7% THCV, middels een geavanceerde chromatografische vloeistoftechniek.

Earth Witch Seeds staat trots achter de beweging voor medicinale cannabis en is toegewijd aan de voortgang van hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek. De filosofie van de zadenbank is dat alle patiënten ter wereld toegang moeten krijgen tot de geneeskrachtige cannabisplant!

Denk erom dat Earth Witch Seeds 100% biologische en vegan zaadjes verkoopt. Ze zijn dus alleen verkrijgbaar als "regular" zaden. Hier bij Zamnesia zijn we apetrots op Earth Witch Seeds als toevoeging aan ons assortiment.

TOP 5 STRAINS VAN EARTH WITCH SEEDS

MARULA - EARTH WITCH SEEDS (REGULAR)

Marula (Earth Witch Seeds)

De maroelaboom groeit in Zuid-Afrika, delen van West-Afrika en Madagaskar. Inheemse dieren, zoals vogels, olifanten en bavianen, maar ook mensen, genieten van de vruchten ervan vanwege de roes. Earth Witch Seeds heeft Marula veredeld uit eerbied voor deze heilige boom.

Door een sterke indica uit Mendocino County te kruisen met een lijn uit het noorden van Mozambique is deze 75% indica-plant begiftigd met een fantastisch terpenen-profiel. Daarbij heeft ze tevredenstellende zoete smaken van kersen en suikerspin. De strain is geschikt voor binnen en buiten en levert buitenshuis hoge opbrengsten op van wel 1000g/plant!

PUMPKIN PUNCH - EARTH WITCH SEEDS (REGULAR)

Pumpkin Punch (Earth Witch Seeds)

Earth Witch Seeds heeft jarenlang nauw samengewerkt met gemeenschappen in West-Indië. Nu heeft de zadenbank eindelijk toestemming gekregen Europese cannabisgebruikers te voorzien van een kruising van de ouderplant Lambsbread. Dit is een legendarische sativa uit de reggae-scene van de beginjaren '70. Aan deze speciale Jamaicaanse genen heeft EWS een pre-'98 Bubba Kush toegevoegd, afkomstig van haar eigen Noord-Californische faciliteit.

Het resultaat? Pumpkin Punch, een 60% sativa die de tropische fruit- en pompoensmaak van de originele Jamaican Pumpkin Punch behoudt, gemixt met florale en kruidige tonen en een vleugje honing. Deze dame levert bovengemiddelde opbrengsten op. Daarbij imponeert ze met een behoorlijk korte bloeiperiode van slechts 60 dagen. Verwen je smaakpapillen met een strain die net zo verbazingwekkend is als een tropische vakantie!

GARLIC HAZE - EARTH WITCH SEEDS (REGULAR)

Garlic Haze (Earth Witch Seeds)

Garlic Haze combineert nogal vreemde smaken tot iets wat je beslist niet wilt missen! Deze soort van EWS is afkomstig van een antieke Californische indica, genaamd "Garlic Bud", een plant waarvan de oorsprong in nevelen gehuld blijft. Ze mixt haar knoflookachtige kruidentonen met de citroenige aroma's van een ouderwetse kloon van Lake County California, die beroemd is om haar limoneen-rijke terpenen-profiel.

Deze uitgebalanceerde kruising (50% indica, 50% sativa) laat je smaakpapillen niet alleen juichen met een eclectische, verrassend goede smaakcombinatie. Haar aromatische en extreem harsrijke toppen zijn namelijk ook geschikt voor hasjproductie. Bovendien heeft ze een nogal korte bloeiperiode (63-67 dagen). Daarbij beloont ze je met goede opbrengsten, zowel bij binnen- als buitenkweek.

SOUR MANGOS - EARTH WITCH SEEDS (REGULAR)

Sour Mangos (Earth Witch Seeds)

Sour Mangos is momenteel een van de delicaatste kruisingen uit Californië. Daarbij is ze het resultaat van vele jaren toegewijd veredelingswerk. Earth Witch Seeds slingert deze exclusieve variëteit nu op de Europese cannabismarkt. De 65% indica en 35% sativa komt voort uit een oude indica-plant uit het noorden van ons land die is gekruist met een verbazingwekkende sativa-dominante kruising uit de Emerald Triangle - het gebied in Noord-Californië waar veel van 's werelds beste cannabis vandaan komt.

Sour Mangos trekt alles uit de kast met een citroen- en zoete snoepjessmaak. Hier voegt ze een verfrissend verzuurd smaakje aan toe, wat deze strain extra genietbaar maakt. Alsof dat nog niet genoeg is, trakteert ze je ook op een heldere indica-high. Daarbij biedt ze een geweldige fysieke stone die niet al te sterk is. Op die manier ben je nog in staat van alles te doen - al wordt het allemaal duizend keer leuker! De ideale strain voordat je gaat fietsen, wandelen of surfen!

WITCHY WONDER - EARTH WITCH SEEDS (REGULAR)

Witchy Wonder (Earth Witch Seeds)

Earth Witch Seeds heeft Witchy Wonder veredeld met een oer-sativa uit West-Indië, geïsoleerd door de genetische veldwerkers van de zadenbank, diep in een plaatselijk regenwoud. Deze hebben ze gekoppeld aan een oude indica uit Noord-Californië die dateert van de beginjaren '80, met speciale ouders die lijken op de Afghaanse/Pakistaanse variëteiten die de huidige gemeenschap nog steeds liefheeft.

Deze exclusieve mix van genen komt nu tot leven in een verbazingwekkende 80% indica. Dit met een verbazingwekkend smaakprofiel van kushy, zure en tropische fruitsmaken, plus florale en houtige ondertonen. Kwekers zijn gek op de korte bloeiperiode van deze dame (56 dagen) en haar meer dan redelijke opbrengsten. Ze is ook schimmelbestendig. Hierdoor is ze een goede keus voor kweek in ons natte Nederland.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken