Blog
Een aantal onverwachte gevolgen van de legalisatie van cannabis
3 min

Een aantal onverwachte gevolgen van de legalisatie van cannabis

3 min
Nieuws Wetgeving

Dankzij legalisatie is legitiem onderzoek mogelijk. Het is niet verrassend dat hetgeen wat eerst werd beschouwd als belachelijke beweringen van luie stoners, nu statistische feiten blijken.

INTRO

In de meeste landen op de wereld was het al duizenden jaren een medicijn, onschadelijk recreatief materiaal, multifunctionele industriële bron en gerespecteerd hallucinogeen middel. Uitsluitend glorie kon worden gevonden, tot aan de vroege twintigste eeuw toen een verbod, gedreven door sinistere, zakelijke hebzucht en duistere overheidsdiensten, werd opgelegd op de grote vriend van de mensheid, de cannabisplant. De leugens die tijdens vier generaties zijn gegroeid, worden inmiddels doorbroken en ontmaskerd als farce en grove ongelukkige historische dwaling. Dankzij legalisatie is legitiem onderzoek mogelijk. Zeer geloofwaardig, eigentijds bewijs door middel van statistische feiten maken korte metten met de "evil weed" mythes.

LEGALISATIE

   

Wat is die geur? Die zoete cannabis geur? Dat is de geur van rechtvaardigheid. Het is niet verrassend dat wat eerst werd beschouwd als belachelijke beweringen van luie stoners, nu statistische feiten blijken. Wereldwijd is de oude vastberadenheid tegen cannabis aan het verdwijnen, omdat de mythes verdwijnen door legalisatie. Positieve data stapelt zich op nu medicinale cannabis in steeds meer landen op de wereld wordt geïntroduceerd en legitiem, collegiaal getoetst onderzoek ontkracht algemeen bekende mythen. Het is bemoedigend dat de eens bevooroordeelde media nu verslag doet van de positieve aspecten van legale medicinale en recreatieve cannabis, zoals in Colorado, waar meer dan 6 miljoen belasting werd opgehaald in het eerste jaar van legalisatie, terwijl de industrie meer dan 15.000 banen heeft gecreëerd.

 

Legalize cannabis

 

MINDER ZIEKTEVERZUIM

 

Sick leave

 

In het demografische gebied waar veel medische cannabisgebruikers toebehoren, is er een daling van 8-15% in het ziekteverzuim in staten waar medische marihuana legaal is. In deze enquête werden gebruikers niet direct benaderd, maar de resultaten zijn vergeleken met staten waar medicinale cannabis niet legaal is en de cijfers waren daar onveranderd. Dit suggereert dat het gebruik van cannabis door werknemers de productiviteit verhoogt en de kosten voor ziekteverzuim worden verminderd, in staten waar cannabis legaal is.

ANEKDOTISCHE VOORKEUR

   

Cannabis staat bekend als een effectief klinisch alternatief voor het beheersen van aandoeningen als angst, chronische pijn, depressie, verschillende vormen van psychose, misselijkheid, slaapstoornissen en spierspasmen. Interessant genoeg wijst een analyse van de voorgeschreven recepten tussen 2010-2014 van Medicare Part D in de VS erop dat het aantal recepten voor synthetische farmaceutica voor de behandeling van deze aandoening daalt in staten waar medische cannabiswetten worden geïmplementeerd. Het aantal recepten voor pijnstillers daalde bijvoorbeeld met 1800 doses per jaar, per arts. Dit komt neer op een besparing van 165 miljoen dollar voor Medicare in dezelfde periode. Hoewel dit bewijs anekdotisch is, moet ook worden vermeld dat de recepten niet daalden voor andere, regelmatig voorgeschreven, medicijnen, zoals insuline of antibiotica.

 

Medical Marijuana

 

SCHADE GEMINIMALISEERD

Painkiller deaths

 

Wanneer redelijke medicinale en recreatieve cannabis wetten worden geïntroduceerd, is er binnen een jaar een afname te zien van 25% in het aantal sterfgevallen door voorgeschreven pijnstillers. Pijnstillers op basis van opiaten zijn zeer verslavende en gevaarlijke stoffen. Aan een overdosis cannabis is echter nog nooit iemand overleden. Er is een afname te zien in financieel lijden door het betalen van boetes. Het minimaliseren van trauma en het stigma van een gevangenisstraf voor het individu zelf en hun families is een positieve stap richting een zorgzame, open-minded samenleving.

EFFICIËNT GEBRUIK VAN PUBLIEKE BRONNEN

In Colorado daalde het aantal rechtszaken voor cannabis gerelateerde overtredingen van 11.000 naar minder dan 2.100 zaken. Daarnaast is ook meer politietijd vrij omdat er minder jacht hoeft te worden gemaakt op lichtzinnige overtredingen en er zitten minder gevangen vast voor cannabis misdrijven.

Met minder overdoses door receptgeneesmiddelen is er een afname te zien in acties van hulpdiensten en ook wordt er minder uitgegeven aan afkickprojecten om verslaving aan geneesmiddelen te behandelen.

 

Rehabilation loadingg

LEEFTIJD EN CANNABIS GEBRUIK

 

Teen use cannabis

 

Cannabis is big business en dat betekent big money voor advertenties en marketing. Het romantiseren van cannabis kan gevaarlijk zijn voor de jeugd. Legalisatie betekent dat cannabis geen taboe meer is, wat geleid heeft tot een afname in het gebruik onder tieners in staten waar cannabis legaal is. Het wegnemen van de "verboden-vrucht" factor en de jeugd te voorzien van kennis zorgt voor een cultuur van verantwoordelijk cannabis gebruik onder jong-volwassenen. Dit zou kunnen komen door het feit dat cannabis meer als een medicijn wordt gezien dan een recreatieve drug.

Aan de andere kant is er een statistische toename te zien in het gebruik door mannen van middelbare leeftijd.

Of dit daadwerkelijk een toename in gebruik reflecteert of dat gebruik, dat eerder vanwege het stigma werd ontkend, nu wordt toegegeven, is niet duidelijk.

Er zijn een aantal dingen die we zeker weten: Cannabis legalisatie verandert het economische en sociale landschap. Op welke manier dit gebeurt, is een proces voor de lange termijn. Een duidelijk plaatje moet nog ontstaan, terwijl we wachten tot er genoeg gegevens zijn verzameld en beoordeeld. Een ding is echter zeker: Mensen hebben al lang een symbiotische relatie met cannabis. Op de laatste 80 jaar na, is cannabis altijd aanwezig geweest en vertrouwd als betrouwbaar medicijn, industrieel wondermiddel, onschuldig recreatief speeltje en geestverruimend middel. De recente geschiedenis van cannabis bestaat uit leugens, corruptie, hebzucht en bizarre politici. Omdat steeds meer wordt erkend dat cannabis wetten wereldwijd aan vernieuwing toe zijn, klagen sommige staten en landen hun vertegenwoordigende organen aan voor het recht op cannabis legalisatie. Het opnieuw indelen van de drug zal zorgen voor een overvloedig en goedkoop voor te schrijven medicijn. Het lijdt geen twijfel dat cannabis wereldwijd gelegaliseerd zal worden in deze "brave new world", waarin cannabis haar rechtmatige troon zal bestijgen als onmisbare en nuttige plant voor de mensheid.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken