Blog
Een kijkje in het wisselende cannabis drugsbeleid op de wereld
1 min

Een kijkje in het wisselende cannabis drugsbeleid op de wereld

1 min
Nieuws Wetgeving

Bekijk deze infographic voor een heldere en beknopte uitleg over het wisselende drugsbeleid op de wereld en wat er nu wel en niet is toegestaan.

De cannabis wetgeving is wereldwijd razendsnel aan het veranderen. Dit is opwindend nieuws, maar kan best verwarrend zijn bij het maken van vakantieplannen of het zoeken naar een plekje om van de wonderen van cannabis te genieten. Dit is vooral het geval op plaatsen waar cannabis gedecriminaliseerd is of getolereerd wordt. Het weten van de verschillen is ontzettend belangrijk.

CANNABIS IN EUROPA

Een geweldig voorbeeld vinden we in Nederland. Mensen nemen aan dat cannabis legaal is in ons kikkerlandje, omdat we coffeeshops hebben waar je cannabis kan roken. Dit is echter simpelweg een tolerantie beleid, want cannabis blijft illegaal. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je wordt vervolgd als je wordt gepakt met een beetje cannabis voor persoonlijk gebruik, is cannabis niet legaal.

Een ander voorbeeld is de Tsjechische Republiek, waar cannabis is gedecriminaliseerd en waar in 2013 nieuwe medicinale cannabis wetgeving is doorgevoerd. De Tsjechische burgers mogen nu legaal tot vijf planten kweken, zonder angst voor strafrechtelijke vervolging, maar ze mogen het niet kweken voor de verkoop. Het Tsjechische drugsbeleid heeft de laatste paar jaar veel verandering doorgemaakt en er wordt nog steeds gepraat over volledige legalisatie in de toekomst. Het maakt de situatie voor gebruikers op dit moment behoorlijk verwarrend!

Dan is er nog Portugal, waar alle drugs volledig gedecriminaliseerd zijn. Dit betekent dat opgepakt worden met een persoonlijke voorraad drugs nooit strafrechtelijke vervolging betekent, maar in plaats daarvan wordt het behandeld als een gezondheidszaak. Harddrugs verslaafden worden gerehabiliteerd en geld wordt besteed aan preventie en voorlichting in plaats van opsluiting. Het maakt Portugal echter geen drugshemel en drugs kunnen niet legaal worden gekocht of gekweekt.

De situatie in Europa is maar lastig te begrijpen en je moet dus zorgvuldig te werk gaan als je erop uit trekt. Canada staat op het randje van cannabis legalisatie, dus het land let goed op hoe het in Europa gaat en wat de effecten zijn van de verschillende aanpakken op het drugsgebruik.

Vooruitlopend op de mogelijke verandering, heeft OMQ Law een zeer duidelijke en handige infographic gemaakt, waarin de verschillen tussen een aantal landen worden uitgelegd en ook wat de gevolgen zijn. Het is een geweldige manier om precies uit te vinden wat er aan de hand is op verschillende plaatsen en hoe we kunnen profiteren van een verandering in het drugsbeleid.

Marijuana Lessons for Canada: USA vs Portugal vs Netherlands

 

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken