Blog
EmmaSofia: Maak gratis & legale MDMA & Psilocybine pillen
1 min

EmmaSofia: Maak gratis & legale MDMA & Psilocybine pillen

1 min

De Noorse non-profit organisatie EmmaSofia wil zowel MDMA als psilocibyne van medische klasse beter beschikbaar maken. En ze willen jouw hulp.

De laatste paar jaar, zijn er grote stappen gezet in het medisch onderzoek naar psychedelica. Het is echter geen gemakkelijke taak en wetenschappers, die onderzoek willen doen, moeten grote capriolen uithalen om dit voor elkaar te krijgen. Dit wordt verduidelijkt als je weet hoeveel moeite wetenschappers hebben om de drugs in kwestie te pakken te krijgen, omdat de voorraden van medische kwaliteit beperkt zijn.

EmmaSofia hoopt hier verandering in te brengen. EmmaSofia is een Noorse non-profit organisatie, die pleit voor het gebruik van zowel MDMA als psychedelica voor therapeutische toepassingen, maar ze proberen ook voor elkaar te krijgen dat de wetgeving rondom de verkrijgbaarheid wordt versoepeld. Ze geloven zo sterk in hun toepassingen dat ze de drugs zelf willen produceren, waarbij ze een gratis medische voorraad willen aanleggen voor wetenschappelijke onderzoekers, die moeite hebben het te vinden.

Om deze droom een realiteit te maken, startte EmmaSofia recent een Indiegogo campagne om zo via crowdfunding het benodigde geld bij elkaar te krijgen voor een lab. Helaas hebben ze hun doel niet behaald, want ze verzamelden slechts $20.000 van de beoogde $300.000, maar ze hebben de moed nog niet verloren. Ze zoeken nog steeds naar fondsen om hun productielab op te starten. Hieronder valt een serie campagnes op Indiegogo met kleinere doelen, waardoor ze het geld beetje bij beetje bij elkaar willen krijgen.

Ondanks de groeiende hoeveelheid positief onderzoek, zijn veel mensen bezorgd dat psychedelica extreem gevaarlijk zijn en dus niet thuishoren in de wereld van farmaceutica. Veel zorgen en risico's, geassocieerd met psychedelica, hebben te maken met onzuivere en aangepaste drugs, maar ook het gebruik in mogelijk gevaarlijke situaties. Organisaties als EmmaSofia proberen langzaam het stigma rond het onderwerp weg te nemen en ook proberen ze te verzekeren dat de gebruikte voorraad hoogwaardig en veilig is. Zoals de zaken er nu voor staan is de vraag niet "of" door psychedelica geassisteerde therapie doorgang zal vinden, maar "wanneer". Er is geen ontkomen aan de groeiende hoeveelheid onderzoeken en de acceptatie van veilig drugsgebruik, gecombineerd met de daaruit voortvloeiende trend van een meer ontspannen drugsbeleid, zal ervoor zorgen dat psychedelische stoffen de komende decennia een algemeen hulpmiddel worden. De mensen bij EmmaSofia helpen ons dat moment sneller te bereiken!

Opmerking: We worden niet gesteund door, noch zijn we gelieerd aan EmmaSofia. We willen slechts dat ze hun doel, het creëren van een betere toekomst, bereiken.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken