Blog
Verschillen Molly, MDMA En XTC
1 min

Molly, MDMA En XTC: Wat Zijn De Verschillen?

1 min

Ecstasy (ook wel XTC of E genoemd), Molly en MDMA zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar klopt dat wel? Zamnesia duikt in deze drie substanties en bespreekt de verschillen en overeenkomsten. Ook hebben we tips voor hoe je de middelen kunt testen.

Als je graag feest, heb je waarschijnlijk ook al eens XTC gebruikt. Voor velen is het een standaard ritueel die onmisbaar is in het weekend. De meeste mensen nemen aan dat ze MDMA gebruiken, maar dat is niet altijd het geval: Wat als XTC verkocht wordt kan van alles zijn.

Gerelateerd artikel

Wat Kun Je Tegen Een Dinsdag Dip Doen?

HOE ZIT DAT DUS MET MOLLY EN MDMA? ZIJN ZE NIET HETZELFDE?

Het antwoord is ja en nee. MDMA zou het enige hoofdingrediënt moeten zijn in Molly en XTC, maar vaker wel dan niet zit er helemaal geen MDMA in. Zowel Molly als XTC zijn veranderd in drugs cocktails, oftewel het "verrassingspakket" in de drugswereld; je weet nooit wat je zal krijgen.

Molly bestaat uit een wit poeder of kristallijne stof en verondersteld wordt dat het hoofdingrediënt MDMA is, maar ook een variatie andere stoffen. Deze kunnen bestaan uit steengruis, speed, meth, heroïne, chemische meststoffen, rattengif en andere algemene vulstoffen, die allemaal de drugsdealer helpen zijn winst te verhogen. Hetzelfde kan worden gezegd van XTC, maar die vinden we vaak in een pil of capsule, in plaats van in poedervorm.

Om je een idee te geven hoe onwaarschijnlijk het is dat de door jou gebruikte drug daadwerkelijk MDMA bevat: Een rapport van de DEA in Amerika ontdekte dat slechts 13% van alle in beslag genomen Molly daadwerkelijk MDMA bevatte. En dat is behoorlijk zorgwekkend, omdat de meeste mensen zich niet afvragen wat ze slikken.

WEET WAT JE GEBRUIKT

WEET WAT JE GEBRUIKT

In feite betekent dit dus dat, als je van plan bent MDMA te nemen, je jezelf moet verzekeren dat je het echte werk krijgt. Natuurlijk moedigen we het gebruik of de aanschaf van illegale drugs niet aan, maar als je toch besluit dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je je bron kent en vertrouwt. Als je je eigen voorraad niet kan meenemen naar een feestje, vraag dan tenminste de dealer naar de inhoud van de pil of het poeder. Als ze je vertellen dat het Molly of XTC is, vraag dan naar de MDMA inhoud. Een betrouwbare bron weet precies wat er in zit.

Er zijn trouwens ook goedkope, snelle en effectieve drugstest kits verkrijgbaar, waarmee je precies kan zien wat je gebruikt. Als je bezorgd bent, en je stash of toekomstige aankopen wil testen, kan je een zuiverheidstest aanschaffen in onze webshop.

EZ Test Ecstasy Bekijk EZ Test Ecstasy

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken