Blog
Film recensie: The Culture High
1 min

Film recensie: The Culture High

1 min
The Culture High is zeker niet foutloos, maar de documentaire is zeker interessant. We leggen het even uit.

The Culture High, door regisseur Brett Harvey, is een van de nieuwste documentaires, die probeert een zaak neer te zetten voor de legalisatie van marihuana, door nadruk te leggen op de gevestigde belangen in de gemeenschap, die de legalisatie zo moeilijk maken.

De documentaire draait om twee uur interviews, afgewisseld met voorbeelden uit het echte leven, waarbij de meningen van zowel beroemdheden als experts op het gebied van marihuana legalisatie naar voren komen. De interviews dekken de hele lading, van de directe invloed van het verbod, zoals farmaceutische interesses, politiek manoeuvreren en de misrepresentatie in de media, tot zaken die er invloed op hebben, maar niet zoveel aandacht krijgen, zoals de "industrie" van de rechtshandhaving en hun afhankelijkheid van het verbod om hun budgetten te verzekeren en minder verbonden problemen, zoals NSA spionage.

Hoewel er geweldige en interessante punten worden gemaakt, voelt het helaas alsof Harvey moeite heeft deze punten te verbinden, alsof interviews van het ene probleem naar het andere springen. Een aantal keuzes van de gasten voor de interviews kwamen bij ons ook vreemd over. De komieken, die hun mening mochten geven over de zaak, kwamen bij ons aan als simpele en afgezaagde tirades, in plaats van opgebouwde argumenten voor een informatieve en serieuze documentaire. Ondanks het feit dat regisseur Harvey beter wat meer van de "stoner paranoia" knop af kon blijven, zien we zeker wel wat hij probeerde te bereiken. En de interviews met voormalige wetshandhavers, economen en verslavingsspecialisten leveren een duidelijke zaak in het voordeel van legalisatie.

Hoewel "The Culture High" hier en daar zijn fouten heeft, is het over het algemeen een goede film. De weergave van de minder bekende punten in het argument voor legalisatie komt heel goed uit de verf en de delen die niet bestaan uit tirades zijn vaak goed doordacht en zeer relevant. Ondanks het gebrek aan subtiliteit, heeft "The Culture High" een duidelijke boodschap, ook al is die soms wat overduidelijk: Vecht voor legalisatie, neem niet aan dat het vanzelf gebeurt. Bepaalde aspecten van de gemeenschap hebben teveel belang bij het behoud van het verbod.

Om deze reden denken we dat "The Culture High" de moeite van het bekijken waard is. Als je cannabis door je aderen hebt stromen, zullen de meeste argumenten niet verrassend zijn, maar de minder bekende punten en de passie, die duidelijk in deze productie is gestopt, zullen dat meer dan goed maken.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken