Blog
Glasmaker EHLE
4 min

EHLE Glass: Handgeblazen, Hoogwaardige Bongs Sinds 1988

4 min

Als je een stoner in hart en nieren bent, ken je EHLE vast wel. De kans is groot dat je ooit weleens genoten hebt van de meesterlijke producten die ze maken. In onze reeks artikelen over baanbrekende ondernemers in de cannabisindustrie is het nu de beurt aan EHLE. Lees en ontdek waarom EHLE zo speciaal is.

EHLE: EXCELLENTE ROKERSBENODIGDHEDEN

Dit is een artikel van onze reeks blogs waarin we belangrijke en/of bijzondere spelers van de smart-, vape,- of cannabusiness in de schijnwerpers zetten. We doen dat zodat je meer te weten kunt komen over het beste van de industrie. Ditmaal richten we onze blik op EHLE - de beroemde glasinstrumentenfabriek uit Duitsland.

Laten we, zonder al te veel uit te wijden, eens kijken naar de geschiedenis van het bedrijf. Wat voor producten maken ze zoal? Ook bespreken we uiteraard onze favoriete EHLE producten die we in ons Zamnesia assortiment hebben opgenomen.

DE GESCHIEDENIS VAN HET BEDRIJF

De Geschiedenis Van Het Bedrijf EHLE

De familie Ehle kent een lange geschiedenis als glasblazers. Thomas Ehle is tegenwoordig de grote baas. Hij trad in de voetsporen van zijn vader, een glasblazer die in 1949 van Thüringen naar Limburg verhuisde. Vader had zijn broekzakken vol met geld gepropt en zat vol ideeën. Aldaar richtte hij de "Günther Ehle Glasinstrumentenfabrik" op. Thomas Ehle raakte al snel besmet met het "glasvirus" - een passie die hij nog steeds heeft. Hij volgde een opleiding tot glasblazer. In 1993 werd hij meester glasinstrumentontwerper.

Thomas Ehle nam zijn vaders bedrijf in 1988 over, omdat zijn vader jammer genoeg overleed. In die periode lanceerde hij zijn eerste serie waterpijpen - van ongekende kwaliteit. Vandaag de dag wordt zijn werk overal ter wereld geprezen en gewaardeerd. EHLE producten koop je omdat ze altijd van goede kwaliteit zijn wat betreft de functies en de ontwerpen. Hierdoor zijn de producten gewilde verzamelaarsobjecten.

Jarenlang waren er slechts twee mensen werkzaam voor het merk. Het was in die tijd dat EHLE bevriend raakte met het bedrijf "Burdich Laborbedarf GmbH". Ze werkten huis-aan-huis en hielpen elkaar weleens uit de brand. De vriendschap werd steeds hechter. Het was niet meer dan logisch dat de twee bedrijven fuseerden. Dat gebeurde in het jaar 2015. Thomas Ehle verklaart dat er sinds de fusie "een frisse wind door het bedrijf waait en veel nieuwe ideeën zijn ontstaan."

Het team is samengesteld uit ervaren glasblazers en enthousiaste leerlingen. De salesafdeling van EHLE zorgt ervoor dat alles gladjes verloopt en ze hebben altijd een luisterend oor voor de gewaardeerde klanten. De mensen die bij EHLE werken, doen dat vol enthousiasme en proberen aan al je wensen te voldoen.

PRODUCTLIJN

Productlijn EHLE

Wanneer mensen aan EHLE denken, denken ze aan glazen bongs. Daar is het glasbedrijf wereldberoemd mee geworden. Ze voeren echter een uitgebreide productlijn. Ze maken ook producten die niets met waterpijpen te maken hebben.

Hun basislijn bestaat uit de cilindervorm. Deze waterpijpen zijn verkrijgbaar met een rechte of gebogen hals, met een ijscilinder of een bol. Men levert ook grotere of gekleurde versies, speciale modellen en types met gematteerde decoraties.

Een andere productlijn bestaat uit de bong met een holle voet. Deze is verkrijgbaar in reactor- of shisha-stijl. De bong met de holle voet biedt iets meer inhoud en stabiliteit. Het rookgenot is derhalve iets groter dan met de basic modellen.

Een andere variant uit de productlijn is de 5mm dikke glazen bong. Deze bongs zijn gemaakt van extra dik en zwaar glas. Dat komt de stabiliteit ten goede. Bijna alle modellen uit hun productlijn zijn te bestellen als 5mm versie als je van extra dik glas houdt. Natuurlijk bieden ze tevens veel verschillende stijlen en vormen percolators, voor-koelers en asvangers, bong chillums en kleine pijpjes. Maar ook allerhande andere handige zaken voor liefhebbers van bongs.

Daar houdt het echter niet op. Ze hebben ook schitterende kleurrijke ARTline producten in het assortiment. Omdat dabbing momenteel zo populair is, bieden ze tegenwoordig eveneens alle benodigdheden daarvoor aan. Oil rigs, oliepijpen, domes, adapters, enzovoort. Het is zelfs mogelijk een bong aan te passen aan je speciale wensen mocht je dat willen.

Gerelateerd artikel

De Ultieme Gids Voor Dabben: Alles Wat Je Zou Moeten Weten

EHLE heeft een zeer uitgebreid assortiment producten, buiten het schitterende glaswerk dat ze produceren. Dit artikel is niet uitgebreid genoeg om ze allemaal op te noemen. Maar enkele zaken dienen vermeld te worden. Ze hebben E.Tips (daar komen we later op terug), gaasjes, steam rollers en actieve koolstof. Ze hebben zelfs hun eigen merk lange vloei.

UNIEKE KWALITEITEN

Maar waarom is EHLE zo'n baanbrekende onderneming? Waardoor onderscheidt dit bedrijf zich van andere bedrijven? Natuurlijk zijn de producten met Deutsche Gründlichkeit vervaardigd, er staat immers "made in Germany" op. Dat zegt genoeg. Daar zijn ze behoorlijk trots op, alsmede op het feit dat hun producten nog steeds in de werkplaats gemaakt worden waar het ooit allemaal begon. Daar worden ware stukjes vakmanschap tot leven gewekt. Al hun werk is een combinatie van de gedegen vakkennis van het team en moderne geavanceerde productietechnieken. Voor alle producten maakt men gebruik van borosilicaat glas. Dit glas voldoet aan de internationale DIN - ISO 3585 norm. Dat zorgt ervoor dat het eindproduct bijzonder hittebestendig is en aan een bepaalde materiaalsterkte voldoet. Alle producten worden stuk voor stuk met uiterste zorg gehard. Pas dan worden ze op de markt gebracht.

ONZE FAVORIETE PRODUCTEN VAN EHLE

Favoriete Producten Van EHLE

We willen je graag kennis laten maken met enkele voorbeelden van het gedegen ouderwetse vakmanschap van EHLE. Dit zijn Zamnesia's drie favoriete EHLE producten.

Zamnesia Pipe Bomb Glass Bong

Dit unieke glazen meesterwerk is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen EHLE en Zamnesia. Het is een stevige waterpijp met een rechte hals en een zeshoekige basis. De bong heeft een hoogte van 35cm, de diameter bedraagt 50mm en hij is voorzien van een inzetstuk met de standaardafmeting van 14,5mm. Tevens is de bong gemaakt van 5mm EHLE-glas. Het is een goed voorbeeld van de aloude kunst van meester-glasblazers. Deze in opdracht van Zamnesia geproduceerde bong is opgesierd met ons eigen kenmerkende logo. Dat van EHLE staat op de voet. Elk exemplaar is door de heer Ehle persoonlijk gecontroleerd en gesigneerd!

EHLE-X-Trakt Glazen Extractor

Ze maken bij EHLE zelfs geavanceerde BHO extractors. Met de EHLE-X-Trakt Glazen Extractor krijg je de meest zuivere extracten die er bestaan. De extractor is volledig van glas, zelfs het gaasje. Dit kunststuk is 30cm lang en heeft een diameter van 50mm. De extractor heeft een schroefdraad aan de voet, een kleine opening voor het gas, twee verbindingen en glijdt niet zomaar weg. De extractor is bovendien gecertificeerd door Dexso uit Oostenrijk, een merk dat geavanceerde extractors produceert.

EHLE Glazen E.Tips

Geen waterpijp, maar iets anders en zeer speciaals van EHLE. Deze tipjes van glas worden geleverd in een fraai vormgegeven metalen doosje. Er zitten drie verschillende maten in. De tips zijn gemaakt van het hoogwaardige borosilicaat glas (dat is immers het paradepaardje van EHLE). Zo wordt het roken van een joint een nog betere ervaring. Bovendien zijn ze duurzaam. Je kunt ze eenvoudig reinigen en keer op keer gebruiken.

EHLE - EEN HOOG AANGESCHREVEN KWALITEITSMERK

EHLE - Een Hoog Aangeschreven Kwaliteitsmerk

Zoals je ziet, is EHLE een van de beste producenten van glasproducten ter wereld! Ze onderscheiden zichzelf met buitengewone kwaliteit en producten die stuk voor stuk grondig geïnspecteerd worden. De mensen die werkzaam zijn bij EHLE hebben veel plezier in het werk dat ze doen. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met de specifieke wensen van de gewaardeerde klanten. Ze zijn werkelijk vakmeesters en daarom zou elke verzamelaar EHLE-glas in de collectie moeten hebben. Mocht je nog nooit van ze gehoord hebben, of is je nieuwsgierigheid gewekt door dit inspirerende artikel? Ontdek er dan meer over. De baanbrekende ondernemers van EHLE beheersen nog steeds op magistrale wijze de edele kunst van het glasblazen!

Gerelateerd artikel

Hoe Je Grondig Je Vieze Bong Of Pijp Schoonmaakt

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken