Blog
Hennep-Bier Grote Hit In Europa
2 min

Hennep-Bier Grote Hit In Europa

2 min

Zie het voor je: een zomerse namiddag op een terrasje met een lekker koud biertje in je hand. Stel je nu voor dat het brouwsel de rijke aroma’s en smaken van je favoriete cannabis heeft. Die fantasie is nu werkelijkheid!

We leven in fantastische tijden. Waarom, vraag je je misschien af? Hennepbier is in Europa terrein aan het winnen. Ja, dat heb je goed gelezen, cannabis en bier samengebracht tot een heilige eenheid. Voordat je naar huis gaat om wat cannabisbladeren in een bierglas te proppen en die onder te dompelen in je favoriete pilsje: het zit iets ingewikkelder dan dat.

Het bier bevat geen THC, maar is gemaakt van hennepextracten die het belangrijkste onderdeel waar je high van wordt niet bevatten. Het kan immers nooit een goed idee zijn om acht biertjes achterover te slaan en daar zowel dronken als high van te worden, en doordat THC ontbreekt is ook het illegale element van cannabis ook. Dit betekent dat iedereen zonder consequenties kan genieten van hennepbier, wat de deuren opent voor brouwers in heel Europa, niet alleen in Duitsland en Tsjechië, waar hennepbier de eerste stappen heeft gezet richting mainstream.

Gerelateerd artikel

Het Maken Van Cannabis Bier

Er zijn eerder verschillende pogingen gedaan om deze fantastische combinatie samen te brengen maar de meeste commerciële pogingen tot succes zijn gestrand. De eerste poging was in Berlijn in 1996. Turn was de naam van het brouwsel en helaas lukte het niet om aan populariteit te winnen. In 2001 was er het eerst echte succes met Cannabis Club Suds. Dit was geproduceerd door de Beierse brouwerij Weissenhole en maakte de weg vrij voor de standaard van hennepbieren die vandaag de dag beschikbaar zijn.

Wat zo geweldig is aan hennepbier is dat je ondanks het gebrek aan THC tóch alle eigenschappen krijgt die marihuanagebruikers over de hele wereld zo goed kennen en zo waarderen. Omdat hennepbier de aroma’s en smaak van cannabis behoudt doordat essentiële hennepolie is toegevoegd, zijn de vooruitzichten zeker veelbelovend. Het is belangrijk om te melden dat er dranken met THC beschikbaar zijn, maar voornamelijk in bepaalde staten van de V.S. Aan deze kant van de oceaan heeft het tot 2005 geduurd, toen Tsjechië besloot om een poging te wagen, voordat we de eerste echte mainstream-successen zagen. Sindsdien is het steeds populairder geworden, voornamelijk vanwege de versoepeling van de wetgeving rondom legale cannabis in de afgelopen jaren. Hennepbier wordt gezien als een ideale zakelijke kans en blijft groeien onder kleine en onafhankelijke brouwerijen die allemaal hopen er hun eigen draai aan te geven en hun eigen smaak te introduceren.

Gerelateerd artikel

Top 10 Populaire Toepassingen Van Hennep

Tsjechische brouwsels zoals Hemp Valley Beer en KonoPi (cannabier) hebben zich bij de eerder genoemde Cannabis Club Suds aangesloten als pijlers van de hennepbieren. Alhoewel ze in Europa vooral worden genoten op cannabisbeurzen zoals Cannafest in Praag, blijft hun populariteit groeien. Vanwege de legaliteit van deze bieren en omdat het negatieve stereotype van cannabis elke dag weer een beetje verder wordt afgebroken, gaat het mogelijk niet lheel ang meer duren voordat je wat hennepbieren ziet in het lokale café bij jou om de hoek! “Eén koud hennepbiertje graag, barman!”

 

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken