Blog
ICBC Berlin Cannabis
4 min

Hoe De Duitse Geest en Humor De Cannabis Markt Zal Vormgeven

4 min
Nieuws Wetgeving

Er zijn enkele plekken waar de Duitse cultuur en cannabis op elkaar in beginnen te werken. Duitsers accepteren dit niet alleen makkelijk, ze vinden het vaak nog lollig ook. Niet te vergeten het feit dat veel Duitse bedrijven zich al op de markt bevinden en die dat gedoe maar al te grappig vinden.

Cannabishervormingen komen in Duitsland goed op stoom. Ondanks het vermeende stigma staan de Duitsers op het punt de wereld te verrassen. Ze zijn ook klaar om wiet als geen andere cultuur te omarmen. Als er iets duidelijk werd op het ICBC afgelopen April was dat het wel. De eerste legitieme cannabis business conferentie in Berlijn maakte dat tot feit.

De conferentie werd bezocht door veel Canadezen en Amerikanen. Er waren echter ook heel veel Duitsers aanwezig. Hun reacties op de conferentie waren gemengd en doorgaans behoorlijk grappig. Ze zijn ook van mening dat al dit gedoe over de Duitse markt een beetje grappig is. Ondanks alle vooroordelen op dit gebied hebben Duitsers best wel gevoel voor humor. Ausländer die goed opletten kunnen dit zelfs waarnemen.

Dat begint eerlijk gezegd al in de eerste plaats met de houding van de overheid tegenover de marktontwikkeling. Tenminste, volgens de Bpharm website werd het tenderbod voor de eerste tien vergunningen al een week voordat iemand ervan wist, vrijgegeven. Het werd ook, hoewel men zich duidelijk op het buitenland richt, alleen in het Duits gepubliceerd. Dit is vooral in het voordeel van Duitse bedrijven, die reeds gevestigde internationale contacten hebben. Dat is met grote zekerheid waarschijnlijk de reden dat de Duitse overheid er voor koos het nieuws over het tenderbod vrij te geven op het moment dat ze dit deden. Ze wisten dat buitenlandse topproducenten in Berlijn aanwezig zouden zijn.

Om het helemaal compleet te maken kwam de enige Duitser beambte met ervaring over reguleringen die gepland stond om een toespraak te houden niet opdagen. De officiële reden? Zijn tandartsafspraak was slecht gepland. De ware reden? Zou dat misschien geweest kunnen zijn om al die nijdige Duitsers te vermijden? Per slot van rekening dient alles wat met regelgeving en tandartsen te maken heeft als de pest vermeden te worden. Zo denken Duitse hersentjes nu eenmaal.

Dit is misschien een slecht voorbeeld van Duitse "humor". Het is echter wel een manier om te laten zien uit welke hoek de wind waait op deze markt.

Niettemin, degene die planten groeien met een hoog THC gehalte zijn niet de enige met aspiraties op dit moment.

DE MERCEDES-BENZ ONDER DE VAPORIZERS

Storz und Bickel weten als geen ander hoe je kunt lachen om de Duitse stereotypes. Dit met inbegrip van zowel misverstanden over nationale humor als wiet op zich. Het bedrijf werd opgericht voordat verdampen hip werd. Vanaf het begin heeft het bedrijf een typisch Duitse houding aangenomen wat betreft zowel technologie als buitenlandse markten. 90% van hun afzetgebied was in het buitenland. Het bedrijf begon hoe dan ook, zelfs in Duitsland, een zeer conventionele wetenschappelijke reputatie op te bouwen. Ze sleepten zelfs prijzen in de wacht met extractie en verhitting. De Volcano werd de favoriete vaporizer voor een hele generatie stoners.

Storz and Bickel Vaporizers

Het bedrijf opereert momenteel op de medicinale markt en tevens de markt voor portable vaporizers. In Deutschland houdt dit tevens in dat hun producten als medische apparatuur beschouwd wordt. Ze zijn zoekende naar een binnenlandse markt waar hun producten gedekt kunnen worden door een gezondheidsverzekering.

Dit geeft ze een deal waar ze hard om kunnen lachen.

Ook om de vraag wat hun basismotivatie is om de markt te betreden. Als je met hun medeoprichters spreekt leek het achteraf allemaal heel eenvoudig. "We wisten dat er bewijzen waren" zijn ze geneigd te zeggen. Hoewel hun eerste markt hoofdzakelijk buitenlands was.

DE TECHNOLOGIE ACHTER MEDICINALE WIET

Storz und Bickel is niet het enige gevestigde Duitse bedrijf wat zich momenteel in een interessante positie bevindt. Ongeacht wie de kweekvergunningen krijgt. VTA is een ander Duits bedrijf wat een belangrijke plaats inneemt op het gebied van cannabis-extracties. Dat kwam door een technologie die al uitgevonden en op de markt gebracht was. Root Sciences is een Amerikaans bedrijf gevestigd in Canada. Ze hebben deze technologie verenigd als een belangrijk onderdeel van hun strategie. Momenteel distribueren ze het extractieapparaat van VTA wereldwijd. Het bedrijf zelf wil het merk positioneren in de extractie- en distilleer-business.

Bedrijfsvertegenwoordigers die hun uitrusting gedurende de ICBC demonstreerden waren goedgeluimd en vertoonden zelfs sporen van "humor". Ze bezaten ook een soort trots waar veel om gelachen werd. Ze begrijpen dondersgoed dat de Duitse markt gaat bloeien. Met hun technologie bevinden zij zich in het epicentrum. Wereldwijd.

Prestatie en wetenschappelijke gegevens zijn voor de meeste Duitsers niet lachwekkend. Dat verwachten ze ook van hun machines. Prop dat allemaal in hetzelfde vertrek met een stel Duitsers en je hoort hoogstwaarschijnlijk een hoop Germaans gegiechel.

WAT IS DE POSITIE VAN DE HENNEPKWEKERS HIERBIJ?

Duitse hennepkwekers bevinden zich momenteel in een fascinerende positie. In feite is het kweken van hennep nooit verdwenen. Net als in Oostenrijk wordt industriële hennep hier al heel lang geproduceerd. Het wordt gebruikt voor speciale toepassingen zoals stoffen, touw en olie. Dit heeft ertoe geleid dat producenten zich hier legaal hebben kunnen vestigen. Industriële hennep werd in Europa al gebruikt om CBD olie te produceren. Het resultaat was een product met een lager CBD-gehalte.

Cannabis Groei Duitsland

Hoe dan ook, dat plaatst de kwekers in een interessante positie. Er zijn een behoorlijk aantal gevestigde kwekers in Berlijn. Ze zagen er niet allemaal even vrolijk uit op het ICBC. Maar veel van hen waren desondanks toch waarneembaar erg opgetogen.

Veel van hen wilden niet al te drastisch van koers veranderen. Sommigen leken zelfs geïnteresseerd te zijn in de laatste ontwikkelingen. De meesten waren erg terughoudend om openlijk enig enthousiasme te vertonen over het lopende tenderbod. Realistisch gezien zullen tenminste enkele van hen een kans maken op deze tender als ze een partnerschap aangaan met een buitenlands bedrijf.

WORDT MEDICINALE BUITENKWEEK TOEGESTAAN?

Om kort te zijn waarschijnlijk niet. Er werd dan ook niet veel om gelachen.

Verboden Buiten Groei

Er spookt momenteel slechts één grote vraag door de hoofden van Duitse hennepkwekers. Die is, hoeveel speelruimte, zo niet overgangstijd de Duitse overheid hen zal gunnen. Dat begint al met de toegang tot kapitaal om de bestaande kweekoperaties radicaal te veranderen. De Duitse overheid zal waarschijnlijk de mogelijkheid om binnen te kweken eisen. Daartoe heeft het al de mogelijkheid. Canadese bedrijven importeren momenteel al medicinale gewassen die binnen gekweekt zijn. De beschikbaarheid van grond en de kweekseizoenen zorgen ervoor dat men de voorkeur geeft aan het binnen kweken voor medicinaal gebruik. Dat geldt tevens voor het beheersen van de zuiverheid van de gewassen.

Maar één ding werd kristalhelder na al die vragen over toekomstige ontwikkelingen en strategische partnerschappen op het ICBC. Medicinale hervormingen zijn een feit in Deutschland. De Duitsers kunnen niet wachten om hun stempel, zo niet humor, te drukken op dit stukje mondiale medicinale geschiedenis.

 

         
  Marguerite Arnold  

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken