Blog
Hoe Kweek Je Magic Truffels Met De Truffel Kweekset?
3 min

Hoe Kweek Je Magic Truffels Met De Truffel Kweekset?

3 min
Producten Shroomshop

Kweek nu zelf thuis magic truffels van de hoogste kwaliteit met de Truffel Kweekset. Om deze opwindende selectie van drie verschillende soorten te kweken, heb je uitsluitend een beetje geduld nodig. Geniet van drie van de allerbeste exemplaren! Verkrijgbaar bij Zamnesia.

De Magic Truffel Kweekset van Zamnesia is een klantvriendelijke manier om moeiteloos magic truffels te kweken in je eigen huis. Elke set bevat drie kits. Elke kit is geënt met een andere truffel: Psilocybe mexicana sclerotia, Psilocybe tampanensis sclerotia en Psilocybe galindoi sclerotia.

De Mexicana is de zachtaardigste van het trio en wordt aangeraden voor beginners. Galindoi is de meest vrijgevige en produceert de grootste oogsten van de drie. Tampanensis is al sinds haar introductie populair en gaat net dat stapje verder als het gaat om de intensiteit en eindopbrengst. Door het kweken en het aanschaffen van meerdere kits, heb je de komende tijd een constante aanvoer van eersteklas truffels.

DE SOORTEN

Magic Truffle SOORTEN

Onze Mexicana kan worden herleid naar de late jaren '50 toen psychedelische schimmels voor het eerst werden onderzocht en gebruikt door westerlingen. Het is de mildste van de set, die toch favoriet gebleven is. Voor de beginnende psychonaut is Mexicana een weergaloze introductie in de wereld van magic truffels. Ervaren trippers genieten dagelijks van de beheersbaarheid en het gemak van de soort. De truffel kan overigens ook kant en klaar worden gekocht.

Galindoi is duidelijk de zwaarste producent van de smakelijke selectie. Galindoi sclerotia worden beschouwd als gemiddeld sterk en vallen dus fijn tussen de mexicana en tampanensis in. De truffels veranderen de waarneming, verhogen gevoeligheid en moeten dan ook op een vredige plek worden gebruikt. Dankzij het grote aantal krachtige visuele effecten, is de galindoi truffel al sinds haar introductie een allemansvriend. Het is verstandig uit de buurt te blijven van verkeer, omdat ze de wereld om je heen laat verdwijnen. Zelfs als je gewoon wandelt, wiebel je.

Tampanensis geeft een eigen draai aan de psilocybine ervaring. De truffels zijn intens en maken ook ruimte voor heldere gedachten en inzichten. Tampanensis truffels worden ook wel "stenen der wijzen" genoemd in Tampa, Florida, waar ze eind jaren '70 werden ontdekt.

VIDEO: HOE GEBRUIK JE DE TRUFFEL KITS?

Om de truffel kits te kweken, heb je niets meer nodig dan een goed plekje om je truffels te laten groeien en rijpen. Je hoeft de kit niet te activeren en je hoeft ook geen water toe te voegen. Nadat je hem ontvangen en uitgepakt hebt, hoef je alleen de volgende simpele stappen te volgen en wat geduld op te brengen!

Verwijder de drie kweeksets uit de Zamnesia verpakking. Elke set is voorzien van een kleine sticker, waarop een naam en een nummer te zien zijn. Het nummer staat voor de week waarin de kit geënt is. Truffels kunnen dertien tot twintig weken na enting worden geoogst. Zet de oogsttijden op je kalender. Hoe langer je wacht, hoe groter je truffels worden.

Zet de truffel kweekset op een rustig plekje, uit de buurt van direct zonlicht. Volledige duisternis is niet nodig. De ideale temperatuur om truffels te kweken, is 22-23°C. Zorg ervoor dat ze niet boven de 27°C uit komt. Vermijd schadelijke temperatuurschommelingen zoveel mogelijk.

Magic Truffel kweekset Bekijk Magic Truffel kweekset

Zorg ervoor dat het filter op het deksel niet geblokkeerd raakt. Je kunt de kits niet op elkaar stapelen of het deksel bedekken. Verwijder het deksel of het filter niet totdat de truffels helemaal rijp zijn. Ze zitten comfortabel in hun eigen, kleine, perfecte, truffelvriendelijke wereld.

Verwijder het deksel alleen als de truffels volledig volwassen zijn. Zoals reeds vermeld, hebben ze vanaf de enting dertien tot twintig weken nodig om de oogst te bereiken. 16 weken is de ideale groeitijd wanneer de truffels onder ideale omstandigheden worden gekweekt. Oogst het complete gewas in één keer.

De sclerotia kunnen voorzichtig worden afgeborsteld of afgespoeld. Vervolgens kunnen de truffels worden gescheiden om te worden gedroogd. Let goed op en wees geduldig. Sommige truffels kunnen heel klein zijn, met name de Mexicana. Bewaar ze in de koelkast.

Gerelateerd artikel

Magic Truffles VS Paddo's: En De Winnaar Is?

Het wordt sterk aangeraden het kweekproces direct na ontvangst van de kit op te starten. Begin je liever wat later of wil je de kweektijd vertragen? Dan kun je de kweeksets in de koelkast zetten bij een minimale temperatuur van 3-5°C. Op deze manier kun je de kits twee tot drie weken bewaren. Je riskeert wel beschadiging van het mycelium, dus ons advies is dat je direct na ontvangst begint met kweken.

HET CONSUMEREN VAN DE MAGIC TRUFFEL

HET CONSUMEREN VAN DE MAGIC TRUFFEL

Het eten van truffels op een lege maag maakt de ervaring meer intens. Als je iets eet voor de consumptie van psychedelica, kun je de intensiteit verlagen en kan er een zuiverend effect worden opgewekt.

De meest directe methode is het direct eten van de truffels. Dit kan best tegenvallen, omdat ze niet lekker smaken en goed gekauwd moeten worden. Grote stukken truffels wegspoelen met een drankje vermindert de effectiviteit drastisch. Soms verwerkt je lichaam deze grote brokken niet eens.

Als je de smaak of textuur niet lekker vindt, maar wel graag de effecten voelt, kun je dit probleem eenvoudig oplossen. Een truffel grinder en een aantal fijne recepten kunnen uitkomst bieden, terwijl het kokhalzen tot een minimum wordt beperkt.

Truffel GrinderBekijk Truffel Grinder

Als je goed gedroogde truffels vermaalt met een truffel grinder, heb je een fijn, veelzijdig poeder. Het lichaam kan dit snel opnemen en het is minder traumatisch voor de smaakpapillen. Je kunt het in capsules stoppen, met honing mengen, met water doorslikken of mixen met een drankje of voedsel. Poeder maakt alles veel gemakkelijker.

Gerelateerd artikel

5 Simpele En Eenvoudige Manieren Om Paddo's En Magic Truffles Te Consumeren

Thee, tincturen, chocolaatjes, snoepjes, drankjes en snacks; als je het kunt koken of drinken, kun je er truffel poeder aan toevoegen. Truffel brownies of thee met truffels zijn effectieve manieren om psilocybine binnen te krijgen.

WEES VOORBEREID

De set, setting, stemming, sfeer, het gezelschap, moment van de dag en de algemene gezondheid spelen allemaal een rol bij het vormgeven van de ervaring. Meditatie, een veilige en vredige plek, fijne muziek en goed gezelschap kunnen je verblijf in de truffel dimensie aanzienlijk verbeteren.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken