Blog
Hoe Maak Je Cannabis Limonade?
4 min

Hoe Maak Je Cannabis Limonade?

4 min

Leuk, hoe mensen tegenwoordig zo creatief zijn met recepten voor cannabis edibles. In dit artikel lees je uitgebreid wat je allemaal nodig hebt om stap-voor-stap "cann-o-nade" te maken. Dat is met cannabis verrijkte limonade.

Omdat cannabis niet zo'n taboe meer is en de wetten minder streng zijn dan een jaar of tien geleden worden mensen steeds creatiever met de verschillende consumptiemethoden van dit magische kruid. Van brownies en koekjes tot gummiesnoepjes, liefhebbers hebben nu met wiet verrijkte limonade ontdekt. Of "cann-o-nade", zoals ze het noemen.

Dit unieke en verfrissende drankje lest als geen ander je dorst op een warme dag. Maar ga je er niet aan te buiten. Net als met alcoholische versnaperingen is dit drankje zo sterk dat de effecten wel drie tot vier uur kunnen aanhouden. Het duurt ruim 45 minuten voordat de eerste merkbaar zijn.

In dit artikel bekijken we stap-voor-stap wat je nodig hebt om thuis op je gemak cann-o-nade te maken.

WAT JE NODIG HEBT

De cannabis die je nodig gaat hebben voor het maken van de limonade dient een tinctuur te zijn. Een tinctuur is eenvoudig gezegd een cannabisconcentraat waarvan de plant is gedrenkt in alcohol. Dat extraheert de cannabinoïden.

Hier volgen de ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van de tinctuur (50ml):

 • Graanalcohol met een alcoholpercentage van 90% (of de sterkste alcohol die je voorhanden hebt)
 • Cannabis: 3-4g toppen, 8-10g bladeren, 0.5-1g hasj, of 5g knipafval
 • Blender
 • Pot met deksel
 • Zeef of vergiet
 • Trechter
 • Kaasdoek
 • Bruine medicijnflesjes met een pipet
 • Maatbeker

Om te beginnen, moet je alle cannabis fijnhakken en voor decarboxylatie zorgen. Voor de leek, dit betekent dat de cannabis 30-35 minuten tot 115°C verwarmd moet worden. Doe de cannabis na het decarboxyleren in de pot en giet er 50ml alcohol bij. Doe het deksel er stevig op en mix vervolgens al schuddend de boel stevig door elkaar.

Laat het mengsel vijf dagen trekken zodat de cannabinoïden door de alcohol geëxtraheerd worden. Vervolgens kun je het mengsel filteren boven de maatbeker. Gebruik hiervoor de kaasdoek zodat al het overbodige plantaardige materiaal eruit gefilterd wordt.

Nadat je dat hebt gedaan, giet je het eindproduct in de medicijnflesjes. Gebruik hiervoor de trechter. Voor het verder bereiden van de limonade heb je drie theelepels tinctuur nodig.

Video: Maak je eigen cannabis tincturen

Cannabis Limonade Maken - STAPPENPLAN

De andere ingrediënten en zaken die je nodig hebt om de limonade te maken, zijn:

 • 1,35l koud water
 • 450ml vers citroensap (8-10 citroenen)
 • 225g suiker
 • Grote kruik of kan
 • Maatbeker
 • Citruspers

De eerste stap in dit proces is het persen van de citroenen die je hebt. Dat kan met een elektrische citruspers, zo bespaar je wat tijd. Maar als je van ouderwets handwerk houdt, kun je een handmatige gebruiken. Als dat gepiept is, giet je het citroensap in de limonadekan. Je kunt gerust de pulp toevoegen als je dat wilt. Zorg er dan wel voor dat er geen pitjes in je limonade komen.

Als tweede gaat de suiker erbij. Als het mengsel nog te wrang is, doe je er nog een paar eetlepels suiker bij. Mocht het te zoet zijn, dan kun je het sap van een halve citroen en een klein snufje zout toevoegen.

Tijdens de derde stap voeg je de tinctuur toe. Daarom is het zo handig dat je je tinctuur in medicijnflesjes hebt gedaan; met het pipet kun je zeer nauwkeurig doseren. Vervolgens roer je alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten goed oplossen en vermengd worden. Zet de limonade minstens drie uur in de koelkast.

Video: Hoe Maak Je Cannabis Limonade?

MAAK ROZE LIMONADE

Wil je wat extra flair toevoegen aan dit reeds waanzinnige drankje, dan zou je kunnen overwegen de limonade roze te maken. Dat doe je als volgt.

Ingrediënten:

 • 85g suiker
 • 180ml water
 • 120ml citroensap, versgeperst
 • 60ml cranberrysap
 • 3 theelepels cannabis tinctuur

Als eerste moet de suiker met een kopje water in een kleine steelpan aan de kook gebracht worden. Wel even roeren, dan lost de suiker beter op. Vervolgens laat je dit tot kamertemperatuur afkoelen, waarna je het afdekt en in de koelkast kunt zetten.

Wanneer het genoeg is afgekoeld, giet je de siroop, het citroensap, de tinctuur, het water en cranberrysap in een grote limonadekan. Nu even roeren. Mooi. Dat is gelukt en de roze cann-o-nade is klaar om geserveerd te worden.

TOP 3 STRAINS VOOR CANNABIS LIMONADE

Natuurlijk mag je helemaal zelf weten wat voor soort wiet je gebruikt als je cann-o-nade gaat maken. Toch zijn er enkele specifieke strains die bijzonder geschikt zijn. Ze leveren een legendarische smaak en zorgen ervoor dat het drinken van limonade een onvergetelijke ervaring wordt.

ORIGINAL BRUCE BANNER

De Original Bruce Banner is vernoemd naar het alter-ego van de Hulk en niet zomaar. De kruising, waarvan de oorsprong terug te leiden is naar OG Kush en Strawberry Diesel, heeft een THC-gehalte van maar liefst 25-32%. De high wordt omschreven als "snel opkomend" en "krachtig." Toch is hij zeer prettig in balans. Deze soort bevat veel limoneen en is dan ook uitstekend voor smakelijke limonade.

Eenmaal tot je genomen, ervaar je de effecten van zowel de indica als de sativa invloed. Wanneer de effecten merkbaar beginnen te worden, begint dat met een ontspannende fysieke high. Vervolgens gaat deze na verloop van tijd over in een creatieve, euforische gemoedsgesteldheid. Original Bruce Banner wordt bijzonder graag gebruikt door mensen die baat hebben bij de medicinale voordelen van cannabis.

Bruce Banner 3 (Zamnesia Seeds) Feminized

(101)
Ouders: OG Kush x Strawberry Diesel
Genetica: 35% Indica / 65% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 27%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

GG#4

In tegenstelling tot de vorige soort is GG#4 een indica-dominante strain. Ze heeft een THC-gehalte dat op kan lopen tot 26%. Omdat de soort afstamt van Chocolate Diesel, Sour Dubb en Chem Sis word je er zowel lichamelijk als geestelijk heerlijk relaxed van. De zorgen van de dagelijkse beslommeringen verdwijnen als sneeuw voor de zon. De soort heeft een ingewikkeld smaakprofiel en aroma en is rijk aan terpenen en flavonoïden. Als je haar toevoegt aan recepten, verdwijnt ze niet naar de achtergrond. Ze is juist een aanvulling voor je maaltijd of drankje.

Er is nog meer goed nieuws te melden over GG#4. De strain bevat namelijk enkele kenmerken die je ook ziet bij sativasoorten. Om te beginnen, is het een uitgelezen soort voor een avondje ontspanning, maar de high is ook vrolijk en opgewekt. Net als Original Bruce Banner zoeken medicinale cannabis gebruikers graag hun toevlucht tot GG#4 voor het behandelen van slaapstoornissen en depressieve klachten.

Gerelateerd artikel

De Oorsprong Van GG4 Cannabis En De Top 3 GG4 Variëteiten

STRAWBERRY COUGH

Deze cannabis heeft een aardbeienaroma. Daarmee voeg je een subtiele smaak toe aan je roze limonade. Deze bijzondere strain is ontwikkeld door Dutch Passion. Tegenwoordig is Strawberry Cough een van de meest algemeen commercieel verkrijgbare soorten. De sativa-dominante soort wordt beschouwd als een van de "lekkerste" die er te koop zijn. Na een enkele hijs glijdt alle angst van je af.

Het THC-gehalte valt met 11-12% gemiddeld te noemen. Het fruitige aroma maakt echter veel goed, je smaakpapillen worden aangenaam verrast. Strawberry Couch is zeer eenvoudig te kweken en geeft gebruikers een glimlach op hun gezicht.

Strawberry Cough (Dutch Passion) feminized

(8)
Genetica: 20% Indica / 80% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 14%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Elk van deze drie strains kun je gebruiken voor het bereiden van je zelfgemaakte cann-o-nade, het nieuwste brouwsel dat je kunt toevoegen aan je steeds groter wordende lijst van cannabis edibles. Proost!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken