Blog
Space Cake
2 min

Hoe Maak Je Spacecake?

2 min

Spacecakes zijn een geweldige alternatieve manier om je cannabis te gebruiken. Ze zijn lekker, krachtig en ideaal om te delen. Hier vind je alles wat je moet weten om zelf spacecake te maken!

Wat is spacecake?

Talrijke medicinale cannabisapotheken, net als vele coffeeshops in Amsterdam hebben een handje van het bakken van spacecakes, wat eigenlijk gewoon cakejes, muffins of gebakjes zijn. Het verschil tussen spacecake en gewoon gebak is uiteraard het THC-gehalte van de spacecake. Spacecake wordt meestal bereid met gebruikmaking van cannabisboter, dat is met wietbladeren en –toppen vermengde boter die in een pan verwarmd en daarna gezeefd is.

Een spacecake-ervaring is, net als bij andere eetbare wietproducten, intens met een zowel cerebraal als lichamelijk zwaar stoned gevoel dat erg lang aanhoudt. Het duurt overigens wel lang voordat de high intreedt, net zoals alle eetwaren enige tijd nodig hebben voordat ze op het lichaam beginnen in te werken, ongeveer een uur tot anderhalf uur. Verkijk je daar dus niet op en eet niet meer dan je nodig hebt.

Video: Hoe maak je Space Cake?


Wat heb je nodig

Om een spacecake te bakken, heb je de volgende ingrediënten nodig in de aangegeven hoeveelheden of in dezelfde proporties.

 • 8 gram cannabis of hasj
 • 8½ kopje melk (1 kopje ~ 250 ml)
 • 1 ¾ kopje bloem
 • 1 kopje suiker
 • 1 kopje ongezouten boter
 • 2 eieren
 • En alles waarmee je een gewone cake wat meer smaak wilt geven: chocoladevlokken, pindakaas, fruit (blauwe bessen en citroen zijn erg lekker), cacao voor een chocoladecake etc.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabisrecepten

Je hebt tevens nodig:

 • Een cakevorm
 • Een kom van gemiddelde grootte (om de ingrediënten in te mixen)
 • Een klein bord of een kleine kom
 • Iets om de cakevorm mee in te smeren, olie of iets dergelijks
 • Een oven
 • Een magnetron
 • Een tandenstoker

Aan de slag

Let op: Met deze manier van bereiden activeer je de cannabisboter en bak je tegelijkertijd de andere ingrediënten, twee vliegen in één klap dus. Als je ervaring hebt met het maken van cannabisboter, kun je naar wens een andere methode gebruiken.

 1. Verwarm de oven tot 200°C.

 2. Verwarm de boter in de kleine kom in de magnetron (~20 minuten) tot hij dermate gesmolten is dat je hem makkelijk kunt uitsmeren.

 3. Breek de wiet in kleine stukjes, met je hand of met een grinder. Voeg de boter toe en meng het goed door elkaar, zodat de boter verzadigd raakt met THC.

 4. Doe al je ingrediënten in de grote mengkom en meng de cannabisboter erdoorheen, zo lang totdat het beslag haast geen klontjes meer bevat. Als het beslag te zompig is, doe er dan wat bloem bij; als het te droog is, voeg dan wat melk toe.

 5. Smeer de cakevorm in (met olie of iets dergelijks) en doe de inhoud van de mengkom erbij.

 6. Als de oven is opgewarmd, zet dan de vorm in het midden van de oven.

 7. Ga 25 minuten lang iets leuks doen (genoeg tijd om even te roken).

 8. Controleer of de spacecake klaar is door er met een tandenstoker in te prikken. Hij zou er schoon uit moeten komen; as er nog iets van beslag aan kleeft, moet je de cake nog even in de oven laten en zo nu en dan nog een keer controleren.

 9. Haal de spacecake uit de oven en laat hem een half uur staan voordat je hem uit de vorm verwijdert en iets van topping erop doet.

 10. Geniet ervan!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken