Blog
Space Cake
4 min

Hoe Maak Je Spacecake: Een Eenvoudig Recept

4 min

Het bakken van spacecake is een geweldige kans om je kunsten als wietchef eens te laten zien. Met onze simpele, stapsgewijze gids maak je in no time een fantastische cake om naar wens van te genieten. En je hebt er maar een paar ingrediënten en hulpmiddelen voor nodig!

Als je dit artikel leest, heb je vast interesse in het zelf maken van spacecake. Je hebt het internet misschien al afgespeurd naar goede recepten, maar de meeste zijn ingewikkeld en langdradig en daar heeft niemand tijd voor.

Beste lezer, hier zit je goed! Hieronder vind je namelijk een eenvoudig te volgen recept voor spacecake waarmee je razendsnel van dit lekkers geniet. En als alles goed gaat, heb je een verrukkelijke traktatie om met je vrienden te delen.

Wat is spacecake?

Wat Is Spacecake?

De naam zelf is al veelzeggend. Maar als je het nog niet wist: spacecake is wiet, maar dan in de vorm van een cake, cupcake of brownie. En na het eten ervan zweef je meestal behoorlijk lang door de ruimte! Figuurlijk, natuurlijk.

Gelukkig is het bakken van spacecake niet ingewikkeld, ook als je niet zoveel ervaring in de keuken hebt. Je hebt bovendien zelf de controle over de smaak en inhoud ervan. Ook is het heel goedkoop, zeker in vergelijking met het kopen van edibles bij de coffeeshop.

Kun je spacecake met hasj maken?

Het korte antwoord is ja. Er bestaan veel verrukkelijke recepten voor spacecake met hasj. Hasj is niet noodzakelijk, maar maakt je eindproduct wel sterker. Bovendien smaakt het daarmee minder naar wiet, en lost hasj gelijkmatiger in boter op dan gedroogde toppen. Dit laatste betekent dat je later geen plantenresten uit je boter hoeft te vissen.

Je moet hiervoor natuurlijk wel je gedroogde wiet in hasj omzetten. Dat is een extra stap, maar je moeite wordt beloond. Houd er wel rekening mee dat hasj veel sterker is dan wiettoppen. Waarschijnlijk moet je er dus minder van gebruiken!

Gerelateerd artikel

Stapsgewijze Handleiding Om Thuis Dry Sift Hasj Te Maken

Hoe maak je spacecake?

Hoe Maak Je Spacecake?

Laten we er verder niet omheen draaien en doorgaan met ons recept, want daar kom je tenslotte voor. Hieronder vind je een stapsgewijze gids om zelf heerlijke spacecake te bakken.

Je zult ontdekken dat het proces helemaal niet ingewikkeld is. De meeste producten vind je bovendien vaak al in je keukenkastje of bij de lokale supermarkt. En uiteraard heb je een strain naar keuze nodig.

Ingrediënten

 • 8g wiettoppen of een gelijkwaardige hoeveelheid hasj
 • 175ml melk
 • 200g suiker
 • 225g bloem
 • 2 eieren
 • 225g ongezouten boter
 • 5g bakpoeder
 • Mespuntje zout

Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen om je spacecake extra verrukkelijk te maken. Denk hierbij aan stukjes chocolade, gemengd fruit, noten of zelfs pindakaas!

Benodigdheden

 • Cakevorm (of cupcakevorm als je liever meerdere cakejes maakt)
 • Middelgrote kom
 • Kleine kom
 • Oven
 • Magnetron
 • Anti-aanbakspray of boter/margarine
 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Garde of handmixer
 • Rubberen spatel
 • Luchtdicht bakje

Accessoires

Om een spacecake te bakken, kun je met bovenstaande ingrediënten en benodigdheden toe. Maar er bestaan ook bepaalde accessoires om je werk te vergemakkelijken.

Allereerst hebben we de MB2e MagicalButter machine. Je kunt dit apparaat als een staafmixer met een verwarmingselement beschouwen. Je kunt deze machine gebruiken om je boter met wiet te verrijken, terwijl het verwarmingselement de cannabis laat decarboxyleren om de cannabinoïden te activeren. Efficiënter kan bijna niet!

Dan hebben we de MagicalButter tray. Deze tray is een soort bakje voor ijsklontjes, maar, zoals de naam al doet vermoeden, dan bedoeld om je wietboter in aparte compartimenten te bewaren. Tegelijkertijd is het een handig hebbeding om accurater te doseren wanneer het moment daar is om de boter te gebruiken.

Nogmaals, deze hulpmiddelen zijn niet noodzakelijk als je een spacecake bakt, maar ze zijn wel degelijk handig.

Stappen

Hoog tijd om te leren hoe je een verrukkelijke spacecake bakt. We hebben dit proces in 10 stappen opgesplitst, en bespreken ook hoe je moet decarboxyleren en de boter met wiet moet verrijken. Als je echter een machine als de MB2e in huis hebt, kun je deze stappen overslaan en direct doorgaan naar stap 5, het maken van de spacecake. Door vooraf wietboter te maken, kun je ervoor zorgen dat je product geen overtollig plantenmateriaal bevat voor een optimale smaak en ervaring.

 1. Verwarm je oven voor op 110°C. Verdeel je vermalen of verkruimelde materiaal, of het nu wiet of hasj betreft, over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de cannabis ongeveer 30-40 minuten in de oven decarboxyleren. Schep het materiaal ongeveer halverwege even om, om alle actieve ingrediënten gelijkmatig te activeren.

 2. Haal de bakplaat uit de oven en verhoog de temperatuur naar 190°C.

 3. Doe je boter in een hittebestendige kom en verwarm het ongeveer 20 seconden in de magnetron, totdat je een smeerbare consistentie hebt. Als je geen magnetron hebt, verwarm de boter dan op laag vuur op het fornuis totdat deze een vergelijkbare consistentie heeft.

 4. Voeg je gemalen wiet of verkruimelde hasj aan de boter toe. Roer goed en neem je tijd.

 5. Doe de suiker en eieren in een middelgrote kom. Meng dit met een garde of een handmixer (het laatste gaat sneller). Voeg nu de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe. Vervolgens kun je de wietboter toevoegen, gevolgd door de melk. Als het beslag niet te klonterig is, heb je het goed gedaan. Is het te nat, voeg dan wat bloem toe. Bij een te droog beslag kun je wat melk toevoegen.

 6. Spray nu je cake- of cupcakevorm met wat olie in om te voorkomen dat de cake eraan plakt. Je kunt de vorm ook met boter of margarine invetten. Giet vervolgens je beslag erin.

 7. Zet de cake gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Voel je vrij om een joint te draaien, nu je toch moet wachten.

 8. Na ongeveer 20 minuten kun je de vorm uit de oven halen. Het kan voorkomen dat de spacecake nog niet gaar is. Je kunt dit controleren door er een satéprikker of breinaald in te steken. Als er geen restjes aan kleven, is de cake gaar. Zie je wel (vloeibaar) beslag, zet de cake dan nog even terug in de oven en controleer het na 5 minuten opnieuw.

 9. Als je cake gaar is en de prikker er droog uitkomt, kun je de cakevorm uit de oven halen. Zet de cake op een hittebestendig oppervlak en laat hem 30 minuten afkoelen. Hierna kun je de cake uit de vorm halen en naar wens decoreren.

 10. De laatste stap is natuurlijk van je creatie genieten! Deel je traktatie gerust met je vrienden, maar wees wel voorzichtig. Begin met kleine hapjes, vooral als je niet veel ervaring met edibles hebt. Je kunt de cake het beste bewaren in een luchtdicht bakje, zodat hij lekker vers blijft.

Spacecake: klaar om op te stijgen?

Spacecake: Klaar Om Op Te Stijgen?

Edibles moet je met respect behandelen. In tegenstelling tot blowen, duurt het even voordat de high opkomt als je wiet eet. Als de high echter eenmaal opkomt kan deze behoorlijk sterk zijn en lang aanhouden. Bij sommige mensen kan het effect zelfs wel twaalf uur duren. Begin dus voorzichtig en minimaliseer de kans op problemen. Veel plezier met het bakken en consumeren van je eigen spacecake!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken