Blog
Hoe Maak Je Zelf Wietlolly's?
3 min

Hoe Maak Je Zelf Wietlolly's?

3 min

Laat je zoete dromen uitkomen met onze lolly's met cannabis. Je hebt slechts enkele simpele ingrediënten nodig en een suikerthermometer.

Lolly’s. Iedereen is er dol op. Dit klassieke snoepje bestaat al sinds 1920. Dankzij liedjes van Shirley Temple, The Chordettes en Lil' Wayne genieten lolly's een onsterfelijke status.

Nou, ook de cannabis gemeenschap geeft een nieuwe draai aan lolly's. Hoe? Door ze te verrijken met wiet natuurlijk! Hier introduceren we deze populaire snoepjes met cannabis. Daarnaast vind je hier ook recepten om zelf lolly's met wiet te maken.

Wat zijn wietlolly’s en waar koop je ze?

Wat zijn wietlolly’s?

Wietlolly’s zijn snoepjes met marihuana. Ze bevatten dus psychoactieve bestanddelen, zoals THC. Misschien vind je dat vanzelfsprekend. Het is echter belangrijk om onderscheid te maken tussen echte wietlolly’s en henneplolly’s. Henneplolly’s bevatten helemaal geen THC, dus die zijn bijna overal ter wereld legaal. Daardoor zijn ze makkelijker verkrijgbaar dan psychoactief cannabissnoepgoed. Maar henneplolly's wekken geen high op.

Wietlolly’s zijn daarentegen meer zeldzaam. Als je geluk hebt, vind je ze in de coffeeshop. Een alternatief is ze zelf te maken.

Het goede nieuws is dat dit vrij simpel is. We leggen precies uit hoe je dit aanpakt. Twee keer zelfs!

Dus, maken wietlolly’s je high?

Maken wietlolly’s je high?

Het antwoord is ja. Net als bij andere edibles, zet de high langzaam in en blijft enkele uren hangen. Wees voorzichtig, vooral als je de edible voor het eerst gebruikt. Het is verstandig eerst enkele likjes te nemen en dan 45–60 minuten te wachten. Vervolgens besluit je wat te doen. Zodra je weet wat de effecten zijn van een specifieke batch, kun je besluiten meer te nemen.

Gerelateerd artikel

Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Cannabis Edibles?

Natuurlijk maakt de gebruikte strain voor de lolly's ook verschil. De effecten verschillen namelijk per soort en sommigen zijn buitengewoon geschikt voor edibles. Het voordeel van het maken van je eigen lolly's is dat je precies weet wat erin zit.

Hoe maak je wietlolly’s?

Zelf je eigen cannabislolly’s maken, is super simpel en ontzettend leuk! Er bestaan meerdere manieren (afhankelijk van jouw voorkeur en de beschikbare ingrediënten). Hieronder bespreken we de twee belangrijkste methoden. Duik in de recepten en vertrek naar luilekkerland.

Eerste methode: cannabis tinctuur

Hoe maak je wietlolly’s met cannabis tinctuur

Bij dit recept gebruik je een cannabis tinctuur. Een tinctuur is een concentraat dat is gemaakt van gedecarboxyleerde wiet, geweekt in alcohol. Dit is een perfecte optie als je begint met toppen. Daarnaast is het veganistisch. In dit artikel vind je instructies om zelf een cannabis tinctuur te maken.

Ingrediënten

 • 2–3tl cannabis tinctuur
 • 200g suiker
 • 120ml lichte maïssiroop
 • 60ml gefilterd water
 • 1tl smaakstof (wees creatief!)

Overige benodigdheden

 • Fornuis
 • Suikerthermometer
 • Steelpan
 • Spatel
 • Lollyvormpjes *
 • Lollystokjes

*Naar wens kun je kleine vormpjes gebruiken voor harde snoepjes. Je kunt het stokje dan achterwege laten. In geval van nood werken siliconen bakjes voor ijsklontjes ook.

Instructies

 1. Meng de suiker, maïssiroop en het gefilterde water in een steelpan op middelhoog vuur. Blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost.

 2. Breng het mengsel aan de kook en zet de suikerthermometer erin (niet roeren zodra het mengsel kookt).

 3. Laat het mengsel koken en houd de suikerthermometer in de gaten. Als de temperatuur 149°C is, haal je de pan onmiddellijk van het vuur.

 4. Laat het mengsel iets afkoelen. Als de suikerthermometer 121°C aangeeft, roer dan het cannabis tinctuur en jouw favoriete smaakstof door het mengsel.

 5. Giet het mengsel in de lollyvorm. Wees voorzichtig; het is nog heet!

 6. Laat je lolly’s helemaal afkoelen op kamertemperatuur (ongeveer 30 minuten). Tijdens het afkoelen worden ze hard.

 7. Haal de lolly’s uit de vormpjes en bewaar ze in een luchtdicht bakje. Geniet!

Methode twee: hasj

Hoe maak je wietlolly’s met hasj

Heb je hasj in plaats van een tinctuur? Gebruik dan dit recept. Weet wel dat dit recept niet veganistisch is, want je gebruikt gelatine en boter.

Gerelateerd artikel

De 5 Beste Manieren Om Hasj Te Maken

Ingrediënten

 • 2g+ hasj (afhankelijk van hoe sterk je de lolly’s wilt maken!)
 • 150g kristalsuiker
 • 120ml lichte maïssiroop
 • 75–85g poedermix voor gelatine dessert (smaak naar keuze)
 • 55–60g ongezouten boter

Overige benodigdheden

 • Lollystokjes
 • Bakplaat of lollyvormpjes
 • Grote schaal
 • Fornuis
 • Metalen garde
 • Steelpan
 • Suikerthermometer
 • IJsschep

Instructies

 1. Verdeel de lollystokjes gelijkmatig over een non-stick bakplaat of leg ze in je lollyvormpjes zodat ze klaar zijn voor gebruik.

 2. Giet de mix voor gelatine in een grote schaal.

 3. Verkruimel de hasj in de schaal met het gelatinepoeder. Roer goed.

 4. Doe de suiker, maïssiroop en boter in de steelpan op laag vuur. Blijf roeren en zet de suikerthermometer in de pan.

 5. Wacht tot het mengsel vloeibaar is en aan de kook komt. Als je het kookpunt bereikt, stop je met roeren. Zet het vuur wat hoger.

 6. Houd de suikerthermometer in de gaten en verhit je mengsel tot 140°C. Zet de hittebron uit.

 7. Met de ijsschep schep je het mengsel voorzichtig (!) op de lollystokjes.

 8. Laat je lolly’s afkoelen en hard worden (ongeveer 30 minuten).

 9. Bewaar in een luchtdicht bakje en geniet!

Wiet en lolly’s: de perfecte combinatie?

Wiet en lolly’s: de perfecte combinatie?

Het komt niet vaak voor dat iets zowel discreet als speels is. Maar die omschrijving past heel goed bij wietlolly’s. Je hebt nu een leuke, onopvallende manier om te genieten van cannabis edibles. De smaak van de lolly's is heerlijk en ze smelten langzaam weg, dus je kunt rustig genieten. Bovendien smeren ze je keel en bieden uitkomst als je even niet wilt roken. Welke smaak is jouw favoriet? Wij prefereren de groene.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken