Blog
Religie
2 min

Hoe start je je eigen religie?

2 min

We weten allemaal dat hallucinogenen een extreem uitgesproken en spirituele ervaring kunnen opwekken, maar heb je er ooit over nagedacht je eigen, op hallucinogenen gebaseerde, religie te starten?

Sinds de start van de beschaving (en waarschijnlijk al daarvoor), heeft het menselijk ras een overweldigend verlangen iets te aanbidden dat groter is dan zijzelf. Zij het God, geesten of de natuur; mensen hebben altijd, in welke vorm dan ook, een religie beoefend.

Als het gaat om psychedelica, geloof en filosofie, hebben hallucinogenen altijd de kracht gehad ons dichter bij spiritualiteit te brengen. Ze zijn een integraal onderdeel van vele religies, voornamelijk de sjamanistische. De geestverruimende aard van hallucinogenen leidt ons niet altijd langs het pad van de huidige religies, en vele psychonauten hebben hun eigen spirituele vrede gevonden door het gebruik. Een geweldig voorbeeld vinden we in een van de grootse, psychedelische filosofen van onze tijd: Tim Leary. Hij geloofde dat wij allemaal onze eigen God zijn en dat psychedelica ons dichter bij het universum brengen, en de spiritualiteit erin. Leary geloofde zo sterk in de kracht van psychedelica, dat hij zijn eigen religieuze organisatie startte, om het verband tussen LSD en spiritualiteit nog beter te kunnen onderzoeken.

Met dit in gedachte hebben we een gids samengesteld, zodat iedereen met dezelfde ideeën in zijn voetstappen kan volgen en een eigen, op hallucinogenen gebaseerde, religie kan starten.

Onze Eigen God

EEN STAPPENPLAN OM JE EIGEN RELIGIE TE CREËREN

1. Kies een centraal aandachtspunt

Alle religies beginnen met een centraal aandachtspunt. Het Boeddhisme bijvoorbeeld, begon in eerste instantie als een protestantse beweging binnen het Hindoeïsme, waarna het uitbreidde. Op dezelfde manier moet je vaststellen wat het centrale aandachtspunt, en de boodschap achter jouw religie, zal zijn, maar ook waar de invloed vandaan komt en hoe je de filosofieën waarschijnlijk zal vormgeven.

2. Stel een centraal geloofssysteem samen

Dit hoeft niet ingewikkeld of uitgesproken te zijn. Het centrale geloofssysteem in een, op hallucinogenen gebaseerde, religie kan bijvoorbeeld zijn dat je jezelf dichterbij de ware aard van het universum brengt, dankzij het gebruik van hallucinogenen. Je hoeft geen leerstelling te creëeren, of definiëren hoe gelovigen hun leven moeten leiden als je dit niet wilt.

3. Creëer wat rituelen

Creëer Rituelen

Zo'n beetje elke religie heeft bepaalde rituelen. Deze kunnen simpelweg de manier zijn waarop hallucinogenen moeten worden gebruikt en of dit groepsrituelen zijn en het samenstellen van een betekenisvolle ceremonie.

4. Denk na over ontwerp

Hoewel de kernfilosofieën, overtuigingen en praktijken enorm belangrijk zijn in je religie, moet je niet vergeten na te denken over de uitstraling. Het hebben van een goed ontworpen symbool, ceremoniële kleding, kunstuitingen en andere herkenbare aspecten kunnen veel toevoegen aan het gevoel van saamhorigheid bij je volgers.

5. Definieer je rol

Ben jij het opperhoofd van je religie, simpelweg een leidend filosoof of een gelijkwaardige gelovige?

6. Verspreid het woord

Verspreid Het Woord

Nu je de kaders van je religie hebt aangegeven, is het tijd om in actie te komen. Hopelijk heb je een paar geïnteresseerde volgers om mee te beginnen en met hen kan je je idealen en opvattingen verspreiden. Dit kan via het internet, op TV, in de lokale krant, flyers, open fora, wat je maar wil! Het is belangrijk dat je de interesse wekt van mensen en opvattingen hebt waar mensen in kunnen geloven. Het is ook belangrijk uit te leggen waarom het onjuist is jouw geloof niet te volgen. Dit hoeft niet direct te betekenen dat je andere meningen tegenspreekt, of jouw mening probeert op te dwingen aan anderen, maar probeer ze in plaats daarvan jouw religie te laten overwegen.

7. Word officieel erkend

Op een bepaald moment, als je genoeg volgers hebt, en je infrastructuur verder hebt ontwikkeld, zal je in staat zijn een officieel erkende religie te worden. Dit zal echter grotendeels afhangen van het land waar je woont. Om officieel te worden, moet je aan bepaalde criteria voldoen, dus sla de wet erop na en werk ernaartoe.

Dat is alles! Hoewel dit een korte uitleg is van wat je moet doen, zou het je de handvatten moeten bieden waar je wat mee kan, waarna je kan uitbreiden. Als je overtuigd bent van de spirituele aard van hallucinogenen, heb je nu een startpunt vanwaar je het woord kan verspreiden.

Disclaimer: Neem dit artikel met een korreltje zout. Bijwerkingen kunnen zijn: Cultstatus, martelaarschap, verbanning uit de samenleving, waanzin en nagestaard worden als je op straat loopt.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken