Blog
Drugstesten
2 min

Is Het MDMA Of Niet? Ontdek Het Met Deze Kits

2 min

Als het gaat om drugs, is voorlichting het beste beleid. Daarom is het begrijpen van de factoren achter de kwaliteit van XTC zo belangrijk en de reden dat je het altijd moet testen.

De negatieve impact van XTC krijgt recentelijk veel aandacht en met reden: Vergiftiging neemt steeds meer toe. Dit komt niet echt als een verrassing, omdat de kwaliteit van XTC en Molly de laatste jaren achteruit holt. Ze worden nu versneden met allerlei vulmiddelen, vervangende en synthetische stoffen om de winstmarges te vergroten. Om deze reden is het nu belangrijker dan ooit alles te testen wat je van plan bent in te nemen. Er is geen reden dit niet te doen, want het is snel, goedkoop en gemakkelijk; daarnaast kan het je leven redden.

WAAR IS ALLE OPHEF OVER?

EZ Test Ecstasy

Het is niet alleen de media hype, hoewel ze het nieuws ongetwijfeld gebruiken om angst te zaaien, maar XTC-gerelateerde vergiftiging komt echt steeds meer voor. XTC en Molly zijn beiden stoffen die worden gebruikt om hun MDMA inhoud; de daadwerkelijke MDMA inhoud van deze drugs is soms echter ver te zoeken. De laatste jaren hebben we de zuiverheid van XTC en Molly zien dalen van grofweg 70-80% MDMA tot slechts 30%. Dit is een gigantisch verschil en er is inderdaad reden tot zorg. Als gevolg hiervan, is deze extreem populaire, recreatieve drug vervallen tot het mysterievlees van de drugswereld.

Gerelateerd artikel

Molly, MDMA En XTC: Wat Zijn De Verschillen?

Opgemerkt moet worden dat MDMA zelf het probleem niet is: In de zuivere vorm kan het gecontroleerd worden gebruikt voor therapeutische toepassingen. Als je het echter op straat koopt, zal er vaker wel dan niet weinig MDMA te vinden zijn. Recentelijk hebben we een analyse gedaan van de inhoud van een XTC pil en alleen in Nederland voldeed de hoeveelheid MDMA in de pil aan de verwachtingen.

In het meest recente onderzoek naar dit probleem, werd ontdekt dat een alarmerende hoeveelheid XTC nu badzout bevat, namelijk iets meer dan 40%. Dit is zorgwekkend omdat mensen zich dit niet realiseren. Ze verwachten dat de gekochte drugs zuiver zijn, of tenminste minimaal zijn aangepast. De realiteit is echter dat het vaak omgekeerd is. Je koopt vulmiddelen met een zeer kleine hoeveelheid van de daadwerkelijk drug.

XTC TESTKITS GEBRUIKEN: HET TESTEN VAN DE ZUIVERHEID VAN JE DRUGS

EZ Test MDMA

Uiteindelijk moet iedereen zelf zijn eigen beslissingen nemen. We weten allemaal dat het niet werkt als je iemand vertelt geen drugs te gebruiken. Voorlichting en je gezond verstand gebruiken, is dus essentieel. Als XTC regelmatig onderdeel uitmaakt van je weekend, is het verstandig dit te testen voor je het gebruikt. Het is niet iets waar je uitgebreide kennis of een laboratorium voor nodig hebt. Je kan het overal doen, in enkele minuten, met behulp van een goedkope kit voor eenmalig gebruik.

Test kits werken heel simpel. Je ontvangt een klein buisje met een reactieve vloeistof. Je verkruimelt wat je XTC, of pakt wat van je Molly en stopt dit in het buisje. Meestal heb je slechts 20mg nodig. Schud het buisje en wacht tot de vloeistof van kleur verandert. De verkregen kleur kan worden vergeleken met de bijgeleverde grafiek, waardoor je een goede indicatie krijgt van de zuiverheid van je drugs. Je moet wel een klein beetje opofferen, maar dit is de moeite waard, gezien het feit dat je anders vergiftiging riskeert. Er zijn twee tests verkrijgbaar; een vertelt je de zuiverheid van je XTC, de ander geeft informatie over de versnijdingsmiddelen.

HOE WERKEN DEZE TESTEN?

ALGEMENE DRUGSTEST (DOPE OR NOPE)

Algemene Drugstest (Dope Or Nope)

Met de Dope or Nope-drugstest, kun je snel en makkelijk achterhalen wat voor drug(s) je in handen hebt. Open simpelweg de ampul, doe er een sample in en sluit de ampul. Snel daarna verandert de oplossing in de ampul van kleur. Met behulp van de kleurgrafiek kun je vervolgens achterhalen welke drugs er in je sample zitten. Je kunt hiermee zelfs mengsels van meerdere middelen achterhalen.

De Dope or Nope-test kan niet alleen MDMA detecteren, maar ook diverse andere middelen. Dit is de complete lijst:

 • Ketamine
 • Cocaïne
 • Efedrine
 • Methylfenidaat
 • Heroïne
 • Mescaline
 • Methamfetamine
 • Amfetamine
 • XTC (MDMA)
 • Oxycodon
 • Methadon

Je kunt met deze kit echter niet achterhalen welke andere stofjes of verontreinigingen er precies in je drugs zitten; je kunt alleen detecteren wat voor drug(s) je in handen hebt. Je kunt dus niet aantonen of je middel zuiver is. Wil je weten of er nog andere stofjes in je drugs zitten, gebruik dan de EZ Test Ecstasy. Met de Dope or Nope blijft de oplossing helder als er geen drugs in je sample zitten. In dat geval is het raadzaam om je drug weg te gooien. In het beste geval gebeurt er niets, maar in het ergste geval ga je er dood aan. Dan is de keus snel gemaakt!

Onthoud dat XTC en Molly geen zuivere stoffen zijn; erop vertrouwen dat dit wel het geval is, is onverstandig. Let op je veiligheid. 

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken