Blog
Is Italië het volgende Europese land dat cannabis legaliseert?
1 min

Is Italië het volgende Europese land dat cannabis legaliseert?

1 min
Terwijl andere Europese landen gestaag vooruitgaan richting de legalisatie van cannabis, lijkt het erop dat Italië de meest brutale zet doet...

...waar wellicht een motie wordt aangenomen die het land een stap dichterbij de officiële legalisatie van cannabis zal brengen.

Het is fantastisch nieuws, zeker als je er woont. Het toont aan hoe Europa langzaam verandert en in de voetstappen treedt van de VS. In het voorstel in kwestie wordt marihuana gelegaliseerd, gereguleerd en belast en het heeft de steun ontvangen van 60 Italiaanse politici. De meeste steun komt uit de heersende centrum-linkse Democratische partij, maar het voorstel heeft ook veel steun ontvangen van de conservatieven, waardoor het een sterke zaak is van twee partijen.

Dankzij de overweldigende steun, zal een parlementaire groep binnenkort bijeenkomen om een wetsvoorstel te bespreken. Volgens Senator Bendetto Della Vendova, de vice-minister van Buitenlandse Zaken, die de leiding heeft over dit voorstel: "Met het oog op het falen van het verbod, zal de groep een pragmatisch, niet-ideologisch wetsvoorstel samenstellen, waarmee het gebruik van wiet wordt gereguleerd en dus winsten worden overgeheveld van de georganiseerde misdaad." Toen hij het over het succes had van het doorvoeren van de motie, zei hij: "Dit toont aan dat een pragmatische aanpak, gebaseerd op een rigoureuze kosten-baten analyse, ook in Italië in toenemende mate populair is in het politieke en culturele debat, niet alleen buiten het parlement, maar ook erin."

Marihuana is in Italië reeds gedecriminaliseerd, waarbij bezit vaak resulteert in een civielrechtelijke boete. Personen die het zoeken voor medische doeleinden, hebben echter geen veilige lokatie om te kopen, omdat de verkoop en het kweken van de plant illegaal blijft. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal de nieuwe wet dit afschaffen en hopelijk een kader stellen voor veilige en gereguleerde verkoop.

Alles verandert! Er zit langzaam vooruitgang in de Europese legalisatie beweging. Laten we hopen dat deze nieuwste ontwikkeling geen problemen ervaart!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken