Blog
Kroatië Op De Voorgrond Van Medicinale Cannabis
2 min

Kroatië Op De Voorgrond Van Medicinale Cannabis

2 min
Nieuws Wetgeving

Kroatië schrijft medicinale marijuana geschiedenis. Nieuwe progressieve cannabis wetten en de allereerste zending van legale cannabis vanuit Amerika naar Europa heeft Kroatië op de voorgrond gebracht van medicinale cannabis.

Kroatië is een klein land, maar het maakt grote stappen in de richting van de legalisering van cannabis voor medische toepassingen. Het was nog maar een paar maanden geleden dat we schreven over de manier waarop de Kroatische minister van Volksgezondheid aangekondigd had dat medicinale cannabis in de apotheken van het land beschikbaar zouden zijn tegen het einde van 2015. Kroatië is nu snel op weg naar de voorhoede van progressieve cannabis wetten.

DE SNELLE STAPPEN VAN KROATIË NAAR MEDICINALE CANNABIS LEGALISATIE

Terug in 2014, voerde Kroatië een commissie in die belast was met het bestuderen van het gebruik en de medische voordelen van medicinale marijuana. Het doel van het project was om te beslissen of het land het gebruik van medicinale cannabis zou legaliseren.

Medische deskundigen in de commissie keken naar wetenschappelijk onderzoek naar cannabis en de huidige wetgeving voor marijuana in andere landen. De commissie concludeerde dat er genoeg bewijs was om de legalisering van medicinale cannabis aan te bevelen.

Dit was slechts de eerste stap van Kroatië om het medicinale marijuana gebruik te legaliseren. Vanaf toen, vorderen de zaken snel.

Slechts een paar maanden later, stelde Kroatië nieuwe wetten op en werd daarmee het eerste Balkanland dat het gebruik van medicinale cannabis legaliseerde.

Met die nieuwe wetten, is het nu mogelijk voor artsen in Kroatië om cannabis producten voor te schrijven zoals cannabis thee of zalven voor die patiënten die in aanmerking komen.

Met hun snelle handelen en toepassen van medische cannabis wetten zonder grote vertragingen, samen met een positieve houding ten opzichte van de potentiële gezondheidsrisico van cannabis, onderscheidt Kroatië zich van andere landen.

Het is duidelijk dat er nog een weg te gaan is voor een bredere legalisering van medisch cannabisgebruik in Kroatië. Roken van cannabis toppen is nog steeds niet toegestaan en de lijst van gezondheidstoestanden die in aanmerking komen is nog steeds vrij klein.

Een van de uitdagingen van de weg naar legalisering van cannabis, was hoe Kroatië medicinale cannabis kon krijgen. Het land zelf heeft geen producenten van cannabisproducten, dus moesten ze elders zoeken.

Afgelopen 10 juni markeerde een historisch moment toen het dorp Groznjan de aankondiging maakte van de allereerste levering van legale cannabis uit een medisch cannabis bedrijf in Canada. Voor de medicinale cannabis scene van Kroatië, was dit een echte mijlpaal. Het was ook de eerste keer dat een bedrijf wettelijk een cannabis product verscheepte naar de EU, dat actieve THC en CBD bevatte.

De komst van de zending maakt het niet alleen mogelijk voor Kroatië om medicinale cannabis beschikbaar te maken voor patiënten. Samen met hun nieuwe wetten, vertegenwoordigt het de grote stappen van het land op weg naar de voorgrond van medicinale cannabis.

Kroatië laat zien hoe de legalisering van cannabis als medicijn geen vertragingen vereist. Het is te hopen dat andere landen het voorbeeld van Kroatië om de legalisering van medicinale cannabis te versnellen zullen volgen.

 

         
  Georg  

Geschreven door: Georg
Georg, gevestigd in Spanje, is een geek die veel tijd besteedt aan zijn computer maar ook aan zijn tuin. Met een vurige passie voor het kweken van cannabis en het onderzoeken van psychedelica, is Georg helemaal thuis in alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken