Blog
Kun Je Met Een Tabakspijp Wiet Roken?
2 min

Kun Je Met Een Tabakspijp Wiet Roken?

2 min

Tabakspijpen zien er stijlvol en romantisch uit, maar ze zijn verre van ideaal om mee te blowen. In dit korte artikel ontdek je waarom tabakspijpen niet bepaald bedoeld zijn om je favoriete soorten wiet mee te roken. Lees snel verder!

In dit artikel gaan we eens kijken of je wiet ook uit een klassieke tabakspijp kunt roken. Nu is het belangrijk om op te merken dat er veel wietpijpjes zijn die als ‘tabakspijpen’ op de markt worden gebracht. Deze zijn natuurlijk uitermate geschikt om wiet mee te roken. Voor alle duidelijkheid hebben we het hier specifiek over het soort pijp dat enkel en alleen voor pijptabak is ontworpen.

Lees hieronder meer.

Is het mogelijk om wiet uit een tabakspijp te roken?

Is Het Mogelijk Om Wiet Uit Een Tabakspijp Te Roken?

Ja, maar we raden het niet aan. Tabakspijpen hebben een heel specifiek design waardoor ze geschikt zijn voor het roken van pijptabak, maar niet voor wiet (of sigarettentabak).

Als je echt alleen maar een tabakspijp bij je hebt, kan het in principe, maar vergeleken met andere rookmethoden is het niet bijzonder efficiënt of smakelijk.

Gerelateerd artikel

De 10 Beste Manieren Om Cannabis Te Roken

Redenen waarom mensen geen tabakspijpen gebruiken om wiet te roken

Wiet moet je dus niet in een tabakspijp roken, maar waarom eigenlijk niet? Een pijp is toch gewoon een pijp? Elke pijp werkt dan wel volgens dezelfde principes, toch verschilt het exacte design afhankelijk van wat je precies wilt roken.

Tabakspijpen hebben kleine mondstukken

Tabakspijpen Hebben Kleine Mondstukken

Ten eerste hebben tabakspijpen zeer kleine mondstukken. De reden hiervoor is dat tabaksrokers vaak kleine trekken uit hun pijp nemen. De inhoud brandt langzaam weg en de roker kan zo van vele kleine hijsen genieten.

Wiet komt meestal beter tot zijn recht als je minder, maar grotere hijsen kan nemen. In plaats van rustig de hele tijd aan een pijp te lurken, nemen veel blowers liever enkele grote trekken van hun wietpijpje. Zodra ze het effect voelen, leggen ze de pijp neer of geven ze hem door.

De bowl is groot

De bowl van tabakspijpen is meestal erg groot, zodat je er goed pijptabak in kan verdelen. Het is verleidelijk om deze grote bowls tot aan de nok toe te vullen met wiet, maar dit is eigenlijk zonde van je voorraad.

Wietpijpjes kunnen heel kleine bowls hebben, waar je soms maar net één hijs van kunt nemen. Bij een echte tabakspijp kan het een stuk lastiger zijn om de grootte van een trek in te schatten. Wanneer je de pijp te vol stopt, kun je niet alleen veel te stoned te worden, maar ook veel wiet verspillen. Dat maakt het best een uitdaging om een grote bowl wiet op de juiste manier te verbranden.

Geen screen

Tabakspijpen hebben geen screen (je kunt er wel een screen in doen als je dat hebt). Dit betekent dat brandende wiet via de steel in je mond terecht kan komen. Zelfs als dit niet gebeurt, raakt de steel snel verstopt. Roken zal steeds moeilijker gaan, tot het punt dat het onmogelijk wordt om een hijs te nemen. Al snel heb je pijpenragers nodig om de verstopping vrij te maken.

Het heeft een nare nasmaak van tabak

Het Heeft Een Nare Nasmaak Van Tabak

Een tabakspijp die regelmatig wordt gebruikt krijgt na verloop van tijd een zeer sterke smaak van tabak en teer. Deze diepe, donkere smaak is tamelijk onaangenaam als je er niet aan gewend bent. Daarom kan de smaak van je wietrook enigszins verpest worden als je door een gebruikte tabakspijp rookt. Soms is de nasmaak gewoon ronduit smerig.

Tabakspijpen zijn groot

Tabakspijpen zijn over het algemeen vrij groot, waardoor ze wat onhandig en moeilijker mee te nemen zijn. Ze zijn allesbehalve subtiel! Sommige wietpijpjes glijden moeiteloos in je broekzak, bij tabakspijpen kun je dat vergeten. Bovendien moet je er soms een beschermhoesje voor kopen om te voorkomen dat ze kapot gaan. Het zijn immers vaak kostbare voorwerpen.

Het is sociaal niet aanvaardbaar

Het Is Sociaal Niet Aanvaardbaar

In veel situaties is het niet sociaal geaccepteerd om in het openbaar te blowen, maar met een tabakspijp trek je zeker de aandacht. Dat geldt natuurlijk ook voor een normale wietpijp, maar tabakspijpen zijn nog groter en opvallender.

Dus wanneer je het liefst niet opvalt, zijn er betere manieren om te roken.

Tabakspijpen: kun je ze gebruiken om wiet te roken?

Tabakspijpen: Kun Je Ze Gebruiken Om Wiet Te Roken?

Als je andere opties tot je beschikking hebt, zijn deze waarschijnlijk beter. Ondanks dat is het wel mogelijk om met een tabakspijp te blowen. Dus ga gerust je gang als je niks anders voor handen hebt. Ideaal is anders, maar het zal het de klus klaren! Stop er, indien mogelijk, gewoon een screen in en zorg ervoor dat je de pijp niet te vol stopt!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken