Blog
LSD of 25I-NBOMe?
2 min

LSD of 25I-NBOMe? Het Herkennen Van De Verschillen

2 min

25I-NBOMe en LSD lijken ontzettend veel op elkaar, maar verschillen enorm als het gaat om de effecten en algemene veiligheid. Breng je gezondheid niet onnodig in gevaar en leer hoe je de verschillen herkent.

Het verbod zorgt voor veel problemen en een daarvan is de zwarte markt. Je kan op het eerste gezicht nooit zeker weten wat je koopt en omdat dealers vindingrijk zijn, is het belangrijker dan ooit je stash te testen. Een prachtig voorbeeld is LSD, want dit wordt op de markt vaak vervangen door de veel goedkopere en gevaarlijkere 25I-NBOMe, terwijl de koper daarvan niet op de hoogte is. Het is dus ontzettend belangrijk dat je in staat bent de verschillen te herkennen.

MAAR EERST: HET PROBLEEM MET HET VERBOD

In tegenstelling tot de populaire, publieke opinie, heeft de oorlog tegen drugs eigenlijk het tegenovergestelde effect dan oorspronkelijk de bedoeling was. Hoewel verondersteld wordt dat deze poging, om het publiek veilig te houden van gevaarlijke drugs door belastering en opsluiting, succesvol is dankzij het gebruik van macht en bedreiging, is het in feite op alle fronten een ellendige en gênante mislukking.

Allereerst zijn veel van deze stoffen zijn namelijk onjuist geclassificeerd, hoogstwaarschijnlijk vanwege het feit dat hun onbenutte, therapeutische potentieel een enorme bedreiging vormt voor het huidige, kapitalistische, medische paradigma. Daarnaast kiezen veel mensen er nog steeds voor de bestaande en aanhoudende markt te gebruiken en ervan te profiteren, ondanks het feit dat gigantische hoeveelheden moeite, geld en mankracht worden ingezet in een poging elke vorm van illegaal druggebruik en/of -handel te onderdrukken. Dit brengt ons op het ziekelijk ironische feit dat deze strategie eigenlijk veel meer schade en verwoesting veroorzaakt dan dat het kwetsbare mensen daadwerkelijk beschermt.

Gerelateerd artikel

Waarom Je Altijd Je Drugs Zou Moeten Testen

Tegenwoordig lijkt bijna elk muziekfestival te worden vergezeld van vreselijke nieuwsberichten, waarin wordt vermeld dat meerdere bezoekers zijn overleden omdat ze producten hebben gekocht en gebruikt die achteraf niet bleken te zijn wat ze hadden gedacht. De producten waren ofwel besmet met foute ingrediënten of zijn in een te hoge dosering gebruikt door onwetende en onschuldige personen. Legalisatie en strikte regulering is de enige oplossing voor dit ongelukkige dilemma.

EEN TOENEMENDE TREND: 25I-NBOMe IS GEEN LSD

A Rising Trend 25I NBOME Not LSD

Een voorbeeld van deze situatie vinden we in de opkomende distributie van 25I-NBOMe als vervanger voor LSD. Het probleem ontstaat wanneer dealers bewust 25I-NBOMe verkopen als zijnde LSD aan onwetende klanten. LSD is onderzocht en wordt al jarenlang gebruikt door ontzettend veel mensen en tot nu toe is er niemand overleden door de giftigheid van de stof. Hetzelfde kan echter niet worden gezegd over 25I-NBOMe.

25I-NBOMe werd in 2003 gesynthetiseerd en is nog niet echt geclassificeerd, waardoor het meestal een "teststof" wordt genoemd. De drug is echter wel verantwoordelijk voor een aantal sterfgevallen, die daadwerkelijk het resultaat waren van de giftigheid en dosering. 25I-NBOMe kan invloed hebben op vasoconstrictie (vernauwing van de bloedvaten) en negatieve bijwerkingen zijn onder meer: Perifere gevoelloosheid en zwelling van de ledematen, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Terwijl LSD valt in de categorie indool/tryptamine valt, wordt 25I-NBOMe feitelijk aangemerkt als fenethylamine. Beide stoffen kunnen worden geconsumeerd via vloeipapier, wat de waarschijnlijkheid op verwarring en bedrieglijke marketing verhoogt.

Hoe herken je het verschil tussen 25I-NBOMe en LSD?

Gelukkig zijn er diverse manieren waarop deze stoffen van elkaar kunnen worden onderscheiden, zodat je kan identificeren wat je daadwerkelijk inneemt.

Een manier om het verschil te bepalen, maar waarbij je inname niet echt voorkomt, is het verschil in smaak. LSD heeft ofwel een ietwat metallic smaak of helemaal geen smaak. 25I-NBOMe zal daarentegen echter bitter smaken.

Beide stoffen kunnen ook worden getest onder een blacklight/UV-lamp. LSD zal oplichten onder dit soort lichtbronnen, terwijl 25I-NBOMe niet oplicht.

Een meer accurate en redelijk goedkope manier om de stoffen te testen en de veiligheid te garanderen, is het gebruik van een EZ test, speciaal ontworpen om LSD en andere indolen te testen. Dit betrouwbare stukje techniek is absoluut onmisbaar als je grote evenementen bijwoont of je in andere omstandigheden bevindt waar je producten koopt van onbekende dealers waar je geen vertrouwensband mee hebt opgebouwd. Eerlijk gezegd, loont het de moeite deze mogelijk levensreddende technologie altijd te gebruiken, ongeacht waar je je drugs hebt gekocht en zelfs als je je huisleverancier vertrouwt. Bevoorradingsketens kunnen namelijk schommelen en bestaan vaak uit zoveel schakels dat het onmogelijk is te bepalen of, wanneer en hoevaak een product is verdund, versneden en besmet.

De EZ Test LSD and Indoles is extreem gebruiksvriendelijk, simpel en levert solide resultaten zodat je met een gerust hart aan je psychedelische trip kan beginnen. Plaats een klein beetje van de gekochte stof met de reagens in de bijgeleverde ampul en schud voorzichtig. De resultaten zijn binnen enkele minuten duidelijk.

Uiteindelijk zijn volwassenen natuurlijk vrij hun eigen beslissingen te nemen, maar op veilig spelen, zal altijd lonen.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken