Blog
Meer Medische Cannabis in Oude Graven
1 min

Meer Medische Cannabis in Oude Graven

1 min

Man begraven met volledig rijpe vrouwelijke cannabisplanten op oude begraafplaats langs de Zijderoute in China. Wetenschappers hebben het over medisch en ritueel gebruik in oude culturen.

Er zijn cannabisplanten opgegraven in nòg een graf uit de oudheid in noordwest China. Een skelet van een man van middelbare leeftijd is onlangs gevonden, begraven en met hele cannabisplanten overdekt. Hij leefde ongeveer 2.400 tot 2.800 jaar geleden in Turpan, een oase in de woestijn langs de Zijderoute. Dertien vrouwelijke cannabisplanten waren diagonaal op het lichaam van deze man gerangschikt, misschien was hij een sjamaan.

 

Turpan archaeology

 

Er zijn hier in Turpan en andere archeologische locaties in noordwest China eerder dit jaar al enkele stukken van cannabisplanten gevonden. Het expeditieteam groef zaden, fijngemaakte bladeren, steeltjes en stukjes stof op. Er is voldoende archeologisch bewijs betreffende omvangrijke cannabisteelt en gebruik voor verschillende doeleinden in de Euraziatische gebieden. De veredeling van de cannabisplant begon duizenden jaren geleden, echter tot op heden hebben we geen inzicht in de mogelijke toepassingen die in de oude culturen van de wereld bekend waren.

EEN BETER INZICHT VAN CANNABISGEBRUIK IN OUDE CULTUREN

De leider van het archeologisch team, Hongen Jiang, zegt dat deze vondst ons goed zou kunnen helpen inzicht te verkrijgen in de verschillende manieren waarop deze plant in oude en prehistorische culturen gebruikt werd. Er werd bijvoorbeeld geen hennepweefsel of zaad gevonden hier in Turpan. In plaats daarvan werden er voor de eerste keer hele cannabisplanten gevonden, als een lijkwade over het lijk gedrapeerd. Dit suggereert iets anders dan de stukjes stof en zaden die eerder op archeologische plaatsen werden gevonden. Deze vondst in China toont ons nieuw belangrijk bewijs. Van bijna alle planten in dit graf waren de toppen verwijderd. Misschien had de overledene alles wat hij nodig had voor zijn reis en hielden de familieleden de rest van deze waardevolle oogst voor zichzelf? De resterende bloeiende toppen van zijn lijkwade waren bedekt met trichomen wat betekent dat de planten op het juiste moment geoogst waren. Hierdoor

vermoeden onderzoekers zowel medische als psychoactieve doeleinden voor deze plant in Turpan. Dit is niet moeilijk voor te stellen omdat er een paar jaar geleden een lekkere voorraad geknipte vrouwelijke cannabistoppen in een nabijgelegen oud graf werd gevonden.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken