Blog
Mighty vs Crafty+
3 min

Mighty vs. Crafty+: Welke is voor jou geschikt?

3 min

De Mighty en de Crafty+ draagbare vaporizers zijn broertjes. De een is groot, de ander klein en ze hebben beiden hun eigen voor- en nadelen. Het is hoog tijd voor een duel om te bepalen welke broer de beste is.

De Mighty en de Crafty+ vaporizers, beiden gemaakt door Storz & Bickel, de beroemde Duitse fabrikant van vaporizers die verantwoordelijk is voor de Volcano, zijn een doorslaand succes en buitengewone voorbeelden van kwaliteit, functionaliteit en precisie-engineering. We weten namelijk al dat ze goed zijn, maar de vraag is welke voor jou geschikt is?

Dus, aan de slag.

WAT IS HET VERSCHIL IN FORMAAT?

Mighty vs Crafty+ : Formaat

Het eerste duidelijke verschil tussen deze twee vaporizers is het formaat, wat de namen al een beetje verraden. De Mighty is groot en lijvig terwijl de Crafty+ klein en discreet is. Het markeert het verschil in de bedoeling van elk design. De Crafty+ draait helemaal om discretie en gebruik onderweg en past gemakkelijk in je zak als hij niet wordt gebruikt. De grote massa van de Mighty is ontworpen met groepssessies in gedachte, wanneer je onderweg bent naar het huis van een vriend of een plekje op het platteland voor een sessie in de zon.

De Crafty+, met de afmetingen van 11cm H x 5,7cm B x 3,3cm D en een gewicht van 135 gram, past in de meeste zakken waar ook een telefoon in kan, hoewel hij ietsjes dikker is. De Mighty daarentegen, met afmetingen van 4cm H x 8cm B x 3cm D en een gewicht van 230g, heeft een grote hoody zak, rugzak of handtas nodig om discreet te kunnen worden vervoerd.

VERWARMINGSELEMENT, DAMPPAD EN DAMPKWALITEIT

Mighty Capaciteit Vulkamer

Sommigen zullen verbaasd zijn dit te lezen, maar de innerlijke werking van zowel de Mighty als de Crafty+ zijn praktisch hetzelfde. Ze bezitten beiden hetzelfde damppad, afmeting van de kruidenkamer en verwarmingselementen. Het enige echte verschil is dat de Mighty groter is; deze bezit een iets grotere koelunit.

Bij het testen, produceerde de Mighty inderdaad een ietwat koelere damp, maar het verschil was bijna te verwaarlozen. Ze produceren beiden een extreem hoogwaardige damp, waardoor het onwaarschijnlijk is dat dit de beslissende factor is tussen de twee.

BATTERIJ EN OPLADEN

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Mighty en de Crafty+ is de levensduur van de batterij. Beiden bezitten een ingebouwde batterij die niet kan worden verwijderd, maar de een gaat veel langer mee dan de ander.

Natuurlijk is het de Mighty die mag pronken met de meer monolithische batterij en deze is behoorlijk indrukwekkend. De Mighty kan 90-95 minuten voortdurend worden gebruikt, waardoor meerdere sessies mogelijk zijn voordat de stekker in het contact moet voor wat prik. Omdat de batterij een behoorlijk beest is, kan deze niet via USB worden opgeladen en hij komt dan ook met een traditionele stekker. Het opladen van een volledig lege Mighty duurt ongeveer 2 uur, maar de Mighty bezit wel een pass-through mechanisme, waardoor hij kan worden gebruikt tijdens het opladen. Binnen een paar minuten kan hij weer worden opgestart.

Mighty Vaporizer

Bekijk De MIGHTY

De Crafty+, met zijn veel kleinere batterij, kan grofweg 60 minuten worden gebruikt. De Crafty+ kan nog steeds een paar sessies mee voordat hij leeg is. Het opladen van de Crafty+ duurt ook ongeveer 2 uur, net als de Mighty, maar in tegenstelling tot de Mighty kan de Crafty+ wel via USB worden opgeladen. Deze USB functionaliteit is best handig omdat dit betekent dat de vaporizer kan worden opgeladen via een draagbaar batterijpack, ideaal als je op reis bent of ergens van de buitenlucht geniet.

Ook de Crafty+ bezit een pass-through functie, wat betekent dat hij kan worden gebruikt tijdens het opladen, maar niet direct. Als de batterij helemaal leeg is, moet er ongeveer 20 minuten worden opgeladen voor de pass-through functie actief wordt.

Gerelateerd artikel

STORZ & BICKEL Verdampers: Hoe Zijn Ze Met Elkaar Te Vergelijken?

GEBRUIKSGEMAK

Als het gaat om het gebruik van de Mighty en Crafty+ vaporizers, moeten we stellen dat beide enorm helder zijn, tot het punt waarop een beginner er een kan pakken en gebruiken, zonder enige kennis. Beiden kunnen gemakkelijk worden gevuld door de bovenkant eraf te draaien en beiden warmen automatisch op zodra ze worden ingeschakeld, waarbij ze ongeveer 90 seconden nodig hebben de temperatuur te bereiken.

De Crafty+ is echter voorzien van een zogenaamde "Super-Boost"; door driemaal achter elkaar op de aan/uit-knop te drukken, versnelt het proces en warmt het toestel tot 210°C op in slechts een fractie van de reguliere opwarmtijd.

Crafty+ Vaporizer

Bekijk de CRAFTY+

Het grote verschil zit hem in het beheersen van de temperatuur. De Mighty heeft een ingebouwd LED display en controleknoppen, zodat de temperatuur precies kan worden gemonitord en ingesteld op de unit zelf. De Crafty+ daarentegen, gebruikt Bluetooth die linkt naar een Web app op je smartphone. Deze app biedt dezelfde layout en controle als de Mighty, maar is gescheiden van de unit. Beiden zijn intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Ik heb nog nooit een probleem ervaren met de connectiviteit of gecompliceerde controles bij het gebruik van de Crafty+ temperatuurcontrole app.

PRIJS

Zowel de Mighty als de Crafty+ zijn dure gadgets en staan aan de top van de markt, niet alleen qua kwaliteit, maar ook als het om de prijs gaat. De Mighty kost €299,-, terwijl de Crafty+ €298,- kost. Als je reeds overweegt je spaargeld te besteden aan een van deze apparaten, zal een verschil van €1,- vast en zeker geen invloed hebben op je beslissing.

Gerelateerd artikel

Vapen Met Een Budget: De Beste, Betaalbare Vaporizers

SLOTOVERWEGINGEN

Crafty+ Vaporizer

Dus, welke is nou beter, de Mighty of de Crafty+? Nou, dat is een lastige beslissing. Beiden zijn geweldige vaporizers, die kunnen rivaliseren als het gaat om functionaliteit en kwaliteit. De echte vraag is eigenlijk waar je de vape voor wil gebruiken? Als je een persoonlijke vaporizer wil om onderweg te kunnen gebruiken, dan is de Crafty+ voor jou.

Als je een draagbare vaporizer zoekt voor thuis of een die zal uitblinken in groepssessies, zal de Mighty waarschijnlijk de beste optie zijn. Ze zijn beiden gebouwd met deze specifieke toepassingen in gedachte en ze klaren de klus bijna foutloos.

Mijn persoonlijke favoriet is de Mighty, omdat ik vaak sociaal gebruik, maar mijn collega-schrijver Lucas heeft liever de Crafty+, omdat de combinatie van discretie, draagbaarheid en kwaliteit beter bij zijn wensen past. Dus misschien moeten we niet uitvissen welke beter is, maar welke bij je behoeften past.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken