Blog
Miljoenen cannabis zaden verspreid in het Verenigd Koninkrijk
2 min

Miljoenen cannabis zaden verspreid in het Verenigd Koninkrijk

2 min
Nieuws Wetgeving

Miljoenen wietzaden worden door het hele Verenigd Koninkrijk verspreid en op dit moment kan de wet daar niets tegen doen.

Het laatste jaar zijn er steeds meldingen gedaan over wilde cannabis planten, die opduiken op openbare plaatsen in het Verenigd Koninkrijk. En we hebben het niet alleen over het platteland. Er is onbeheerde cannabis gevonden op iconische locaties in het centrum van Londen, zoals de Tower Bridge, hoofdbureau van de BBC en The Shard. Dit fenomeen is grotendeels te danken aan een georganiseerde protest beweging en het beste nieuws is nog dat het technisch gezien legaal is, dankzij de structuur van de Britse cannabis wetgeving.

OP HET RANDJE

Als je erover nadenkt, is het natuurlijk hilarisch dat in een land, waar een maximum gevangenisstraf van 5 jaar staat op het bezit van marihuana, cannabis zo brutaal wordt gekweekt. Natuurlijk is dit de zwaarste straf, die niet vaak in de praktijk wordt toegepast. Het is veel waarschijnlijker dat je een tik op de vingers krijgt in plaats van een zware straf. Om deze reden is het waarschijnlijk geen verrassing als je hoort dat het in feite legaal is om cannabis zaden te kopen, verkopen en bezitten. Het is alleen illegaal om ze met opzet te zaaien en kweken.

Een Britse protestbeweging, met de naam "Feed The Birds", heeft dit letterlijk opgevat en heeft de taak op zich genomen om cannabis door het hele land te verspreiden, zonder daadwerkelijk de wet te overtreden. Cannabis zaden zijn extreem gezond, voor zowel mensen als wilde dieren. Ze bevatten een overvloedige hoeveelheid gezonde proteïnen en vetzuren, dus het verspreiden van zaden op openbare plaatsen, om de dierenpopulatie te ondersteunen, is helemaal legaal. De zaden, die niet worden opgegeten door vogels en eekhoorns, ontkiemen vaak, maar zonder actieve verzorging en teelt, kan niemand worden vervolgd.

EEN KRACHTIG VISUEEL PROTEST

De cannabis planten zelf worden vaak verwijderd door de autoriteiten, maar niet voordat foto's opduiken in de lokale kranten. Volgens de oprichter van Feed the Birds, die het alias "Hemingway" gebruikt: "We geloven dat de zaden die ontkiemen en groeien de ineffectiviteit van het verbod benadrukken, deels omdat cannabis van nature voorkomt in het Verenigd Koninkrijk, zoals al duizenden jaren het geval is, en deels omdat we vinden dat visuele protesten krachtig en suggestief zijn."

Het toont maar weer eens aan dat je, hoe hard je het ook probeert, niet iets kan uitbannen dat zo gemakkelijk vanzelf groeit. De boodschap is duidelijk: Cannabis groeide altijd al in het Verenigd Koninkrijk en dit zal zo blijven. Verbieden is zinloos.

UK_weed

DE PUBLIEKE OPINIE VERANDERT

Ondanks de agressieve houding van de wet, is de publieke opinie over de zaak langzaam aan het veranderen in het Verenigd Koninkrijk, waarbij veel inwoners nu het medicinaal en economisch potentieel waarderen. Dit is grotendeels te danken aan de legalisatie, die in de VS volop in beweging is, waar miljoenen dollars aan belastingen worden gegenereerd en zowel de misdaad als het gebruik onder adolescenten is gedaald.

Volgens Hemingway: "Persoonlijk denk ik dat cannabis nog steeds illegaal is omdat Britse politici geen 'zwak' standpunt inzake drugs willen hebben". En wij vinden ook dat Britse politici maar langzaam veranderen en de nadruk meer leggen op hun verschijning dan dat ze daadwerkelijk iets goed doen. Een goed voorbeeld hiervan is het partijtje moddergooien, dat op dit moment plaatsvindt voor de verkiezingen. Hopelijk zal de mening van politici veranderen, nu de publieke opinie dat ook doet.

Dit is waarom deze bewegingen zo belangrijk zijn. De visuele representaties die zij creëren, herinneren constant aan de futiliteit van het huidige drugsbeleid. Feed The Birds beweert dat ze elk jaar miljoenen en miljoenen cannabis zaden willen verspreiden, net op tijd voor de algemene verkiezingen. We waarderen hun moeite!


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken