Blog
MP's In De UK Pleiten Voor Legale Medicinale Cannabis
2 min

MP's In De UK Pleiten Voor Legale Medicinale Cannabis

2 min

Politieke groepen dwingen het Verenigd Koninkrijk om medicinale cannabis te legaliseren. Ze vragen om een vermindering van onnodige straffen en verantwoordelijke regelgeving.

Het zijn behoorlijk spannende tijden voor de wereldwijde cannabis industrie en nu beoordeelt ook het Verenigd Koninkrijk of ze moeten legaliseren. De All Party Parliamentary Group probeert de Home Office te overtuigen cannabis opnieuw in te delen van Schedule one naar Schedule four; hiermee zou cannabis in dezelfde categorie vallen als steroïden en kalmeringsmiddelen. Patiënten zouden zelfs in staat zijn een beperkte hoeveelheid cannabis te kweken voor eigen gebruik. De huidige wet stelt dat medicinale cannabis geen medicinale waarde heeft en iedereen die wordt opgepakt met de stof kan worden belast met bezit, wat kan leiden tot een mogelijke gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en een ongelimiteerde boete. Erger nog, diegenen die cannabis produceren en leveren, kunnen worden veroordeeld tot maar liefst veertien jaar gevangenisstraf.

HET ONDERZOEK

De All Party Parliamentary Group vroeg Professor Mike Barnes om hulp bij het verzamelen van de mogelijke voordelen van medicinale cannabis. In mei 2016 schreef hij het verslag "Cannabis: The Evidence for Medical Use", waarin aanzienlijk bewijs werd gevonden dat cannabis de symptomen kan verlichten van:

- Chronische pijn: Komt voor bij 11% van alle volwassenen en 8% van alle kinderen. Het kan nadelige effecten hebben op het leven, waaronder werk, dagelijkse activiteiten, relaties, stemming, slaap en algemene gezondheid.

- Spasticiteit: Een invaliderend symptoom van een aantal neurologische aandoeningen, waaronder multiple sclerose, beroerte, traumatisch hersenletsel, dwarslaesie, motor neuronen aandoening en andere neurologische aandoeningen. Het wordt gekenmerkt door spierspasmen, met name in de benen maar ook in andere delen van het lichaam.

- Misselijkheid en overgeven: Meestal geassocieerd met chemotherapie.

- Angst: CBD vermindert angst terwijl THC meestal het tegenovergestelde effect heeft.

Hij vond ook gematigd bewijs voor de ondersteuning van:

- Slaapstoornissen: Bevordert slaperigheid, vermoeidheid en slaap.

- Slechte eetlust: Stimuleert de eetlust bij aandoeningen waar medicatie de eetlust kan verminderen.

- Fibromyalgie: Komt voor bij 2-8% van de bevolking, vaker bij vrouwen dan bij mannen (8:1). Het wordt gekenmerkt door een verhoogde pijnreactie bij druk. Andere symptomen zijn vermoeidheid, slaapproblemen en cognitieve problemen, voornamelijk met het geheugen.

- PTSS: Vermindert de hevigheid van traumatische herinneringen, waardoor de slaap verbetert en angst vermindert tijdens het ervaren van flashbacks.

- Symptomen van Parkinson: Er zijn ongeveer 125.000 mensen met Parkinson in het Verenigd Koninkrijk. Motorische symptomen verbeteren door het gebruik van cannabis, waaronder tremors, rigiditeit, bradykinesie (traagheid van beweging), terwijl het ook kan helpen met slapen en pijn.

DE POLITIEK

In de VS zijn er nu ongeveer 24 staten, die het gebruik van cannabis om medische redenen toestaan, naast elf Europese landen en Canada. End Our Pain, een pro-medicinale cannabis groep, heeft ontdekt dat 68% van de mensen graag zou zien dat artsen cannabis mogen voorschrijven. Peter Carrol, directeur van de organisatie, zei: "We schatten dat meer dan een miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk cannabis gebruiken om medische redenen." Er is aangegeven dat meer dan de helft van alle MP's cannabis wil legaliseren voor patiënten die medische zorg nodig hebben. Zowel de Green Party als de Liberal Democrats vragen al een tijdje om legalisatie van medicinaal gebruik van cannabis en eerder dit jaar hebben de Liberal Democrats dit nog wat opgevoerd en ook opgeroepen tot legalisatie van recreatief gebruik.

HET PLAN

Naar aanleiding van dit verslag werd het Verenigd Koninkrijk verzocht het beleid van de VS over te nemen. Ze verzoeken dat uitsluitend personen van 18 jaar en ouder cannabis kunnen kopen van gecertificeerde dispensaria. Thuiskweek zou legaal zijn voor persoonlijk gebruik of kleinschalige, gecertificeerde sociale clubs, maar het promoten, de branding of het adverteren van cannabis producten is verboden. De prijs, kracht en verpakking van verkochte cannabis zou door de overheid moeten worden gecontroleerd. In dit voorstel wordt gevraagd om toezichthouders om de markt te overzien; gesuggereerd wordt dat dit wordt vormgegeven zoals Ofgem (reguleert gas en elektra) en Ofwat (reguleert water en riolering).

Het verslag vermeldt ook dat de prijs en kracht van cannabis moet worden gereguleerd op zo'n manier dat krachtiger producten ook duurder zijn; ze willen dat cannabis gebruikers hun gewoonten in toom houden. Gehoopt wordt dat het legaliseren van de drug ook meer dan een biljoen Britse ponden aan belasting gaat opleveren en de schade aan gebruikers in de gemeenschap wordt verminderd.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken