Blog
Nutella met cannabis: Een simpel recept
1 min

Nutella met cannabis: Een simpel recept

1 min

Iedereen is toch zeker dol op Nutella? Nou, waarom combineer je dit niet met cannabis om een overheerlijke chocolade traktatie te maken?

Of je Nutella nou op brood smeert, op pannenkoeken, over ijs, of gewoon met een lepel eet; de chocoladepasta met hazelnoten is bij velen een favoriete lekkernij. Dus we dachten dat het een geweldig idee was om in de keuken te duiken en manieren te bedenken waarop we onze liefde voor cannabis konden combineren met onze liefde voor deze chocoladetraktatie.

We hebben twee recepten voor je. Het eerste is snel en simpel. Het tweede is iets meer werk, maar loont ook meer. Wat je nodig hebt, ongeacht welk recept je wil proberen, is cannabis olie. Hoe je dit zelf maakt, lees je hier.
Opmerking: Je kan hazelnoot olie gebruiken in plaats van olijfolie, om die super nootachtige smaak te behouden!

RECEPT 1: UIT DE WINKEL

Dit is het gemakkelijke recept en kost niet veel tijd en moeite.

Ingrediënten:

  • Potje Nutella uit de winkel
  • Met cannabis geïnfuseerde olie

Werkwijze:

  1. Doe de Nutella in een mengkom.

  2. Roer er een dosis cannabisolie in voor elke portie Nutella. Je moet ervoor zorgen dat het goed gemengd wordt in de chocolade.

  3. Bewaar in de koelkast en geniet ervan!

RECEPT 2: ZELF DOEN

Dit recept is nog steeds eenvoudig, maar is iets meer werk dan het vorige. In dit recept maak je je eigen hazelnootpasta helemaal zelf.

Ingrediënten:

  • Geroosterde hazelnoten
  • Cannabis olie
  • Cacao poeder
  • Vanille bonen pasta
  • Optioneel: Extra suiker

Opmerking: Als je geen geroosterde hazelnoten kan vinden, kan je de rauwe zelf roosteren. Om dit te doen, moet je de schil verwijderen en ze 10 minuten in een voorverwarmde oven (op 180 graden Celsius) plaatsen. Je kan de noten ook eerst roosteren en daarna de schil verwijderen, als je dat handiger vindt.

Werkwijze:

1. Plaats je noten in een blender (ja, erg grappig).

2. Maal de noten ongeveer 20 minuten, waarbij je af en toe stopt om de noten opnieuw te verdelen. Uiteindelijk moet je eindigen met een gelijkmatige notenboter/pasta.

3. Doe de gemalen noten over in een kom en roer er een dosis cannabis olie doorheen voor elke portie. Over het algemeen zijn 2 eetlepels een portie.

4. Roer je cacaopoeder en vanilleboon pasta erdoor. Er is geen vastgestelde hoeveelheid, dus je moet langzaam te werk gaan, door steeds te testen of je de gewenste smaak hebt bereikt. Je kan ook suiker toevoegen als je het zoeter wil hebben, maar hazelnoten bevatten al veel natuurlijke suikers.

5. Zodra je alles gelijkmatig hebt gemixt, bewaar je het mengsel in de koelkast om van te genieten wanneer het jou uitkomt.

Als zelf noten roosteren teveel gedoe is, kan je ook rauwe hazelnoten gebruiken om de boter te maken, maar het zal niet zolang vers blijven in de koelkast.

Dat is alles! Je weet nu hoe je een favoriete traktatie kan combineren met je groene vriendjes! Eet het met een lepel, of gebruik het als ingrediënt bij het koken. Iedereen zal er dol op zijn!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken