Blog
Waarom Jongeren Zich Zorgen Moeten Maken Over Cannabislegalisering
2 min

Waarom Jongeren Zich Zorgen Moeten Maken Over Cannabislegalisering

2 min

In een recent interview, vertelde President Obama de wereld dat cannabis waarschijnlijk door het congress opnieuw zou worden geclassificeerd.

Hij maakte ook de grimmige opmerking dat de legalisatie van cannabis onderaan de lijst prioriteiten van jongeren zou moeten staan. In plaats daarvan zou de hedendaagse jeugd de nadruk moeten leggen op banen, klimaatverandering, de economie en oorlog en vrede. Punt is, dat al deze "meer belangrijkere" aandachtspunten nauw verbonden zijn met de legalisatie van cannabis.

Dus, meneer Obama, dit is waarom de jongeren van tegenwoordig zeer bezorgd zouden moeten zijn over de legalisatie van cannabis:

DE ECONOMIE EN BANEN

Economy

Legale cannabis heeft de mogelijkheid miljoenen in het laatje te brengen aan belastingopbrengsten en verkopen. Kijk maar naar Colorado, waar marihuana helemaal gelegaliseerd is. Alleen al het laatste jaar heeft Colorado $50 miljoen aan omzetbelasting binnen geharkt en dan hebben we het nog niet over de neveneffecten gehad, zoals toegenomen werkgelegenheid dankzij deze nieuwe en groeiende industrie, toegenomen verkoop van parafernalia, minder politiekosten en de vele andere randeffecten.

Het is zo succesvol, dat de staat haar belasting maximum heeft bereikt, waardoor de staat nu moet overwegen belasting terug te betalen aan haar inwoners. De overige belasting wordt allemaal opnieuw geïnvesteerd in het onderwijs en de infrastructuur, waardoor deze meer worden gestimuleerd. Stel je voor dat dit op nationaal niveau werd gedaan? De economische en sociale voordelen zouden enorm zijn. Dus Obama, vertel ons eens waarom legalisatie geen kernzaak is als het draait om economie en banen?

KLIMAATVERANDERING

Hemp

Bij de legalisatie van cannabis, hoort ook de legalisatie van hennep, een niet-psychoactief lid van de cannabis familie. Hennep heeft vele toepassingen en een ervan kan helpen klimaatverandering te voorkomen. Hennep kan worden gebruikt als koolstof negatief bouwmateriaal, een hernieuwbare bron van papier (waardoor veel ontbossing kan worden voorkomen), een niet giftige bron van brandstof en plastic en als een agent voor biologische zuivering (waarmee gifstoffen en zware metalen uit zwaar verontreinigde bodems kan worden verwijderd). Dit klinkt bizar, maar dat is het echt niet; al deze toepassingen zijn rendabel. Hennep heeft een gigantisch potentieel en voor het verbod, vanwege het verband met cannabis, werd het beschouwd als de toekomst voor de industrie en landbouwsector. Dit potentieel wordt nu opnieuw gerealiseerd en steeds meer boeren kweken het. Dit past ook weer bij de economie, omdat al deze punten op zichzelf een industrie zijn.

OORLOG EN VREDE

War_on_drugs

Aan dit punt kleven twee aspecten, die beiden draaien om de Oorlog tegen Drugs. De Oorlog tegen Drugs gaat verder dan cannabis, maar cannabis is wel een groot onderdeel ervan. Dit zien we in Mexico, waar gedacht wordt dat cannabis verkopen in de VS tot wel 40% van de omzet van de kartels opleveren. De ingrijpende legalisaties in de VS zorgden voor een grote klap in hun portemonnee. Dit zijn de kartels die, letterlijk, een oorlog voeren met de populatie en politie in Mexico, waarbij ze hun dominantie laten gelden met een campagne van angst en terreur. Er zijn al duizenden doden gevallen en is direct in verband gebracht met de, door de Amerikanen geleide, Oorlog tegen Drugs.

De Oorlog tegen Drugs was ook een van de belangrijkste redenen om Afghanistan binnen te vallen, waar zowel heroïne als cannabis worden gekweekt. Waarom? Omdat de zwarte markt vaak wordt gebruikt om opstand te financieren en de constante oorlog waar we mee te maken hebben. Door marihuana te legaliseren, elimineer je de meeste vraag waar de zwarte markt aan voldoet, waardoor deze markt geen bestaansrecht meer heeft.

Naast deze drie belangrijkste "prioriteiten", waar Obama het over heeft, zijn er nog vele andere kritieke zaken verbonden aan de legalisatie van cannabis. Het is bijvoorbeeld aangetoond dat cannabis van onschatbare medische waarde is, waarbij de levens van miljoenen mogelijk kunnen worden verbeterd. Het heeft ook de mogelijkheid om raciale vooroordelen te verlichten, die in alle rechtssystemen ter wereld voorkomen en het maakt een einde aan een winstgevende industrie van opsluiting op basis van het verbod.

De lijst gaat maar door. Elke dag is er meer bewijs dat suggereert dat de maatschappij in zijn geheel voordelen kan behalen van de legalisatie van wiet. Ze zijn op de ene of andere manier van invloed op iedereen, dus ja Obama, de legalisatie van cannabis moet absoluut een politieke prioriteit zijn voor de jeugd van vandaag.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken