Blog
Obama herhaalt wederom dat hij medicinale marihuana steunt
2 min

Obama herhaalt wederom dat hij medicinale marihuana steunt

2 min

In een CNN cannabis special van Sanjay Gupta, die deze maand werd uitgezonden, heeft President Barack Obama wederom zijn steun uitgesproken voor medische marihuana en drugshervormingen...

... ondanks zijn recente tegenstrijdige berichten over het onderwerp.

Als het gaat om het uitspreken van de waarheid over de relatieve veiligheid en het medisch potentieel van marihuana, zijn er maar weinig die het publiek zo hebben overtuigd als Dr. Sanjay Gupta. Dr. Gupta is een neurochirurg, en correspondent voor CNN, die in eerste instantie fel tegen marihuana was. Hij veranderde van gedachten, toen hij harde, wetenschappelijke bewijzen onder ogen kreeg. Tegenwoordig onderzoekt hij het ware verhaal en informeert het volk, zodat rationele, wetenschappelijk onderbouwde redeneringen de stigma's rond het onderwerp kunnen afbreken.

In zijn meest recente uitzending over marihuana, had Dr. Gupta het genoegen om Barack Obama te interviewen over de huidige staat van het marihuana beleid in de VS. In het interview, herhaalde Obama nog eens dat hij een wetenschappelijk onderbouwd beleid ondersteunt en ook het gebruik van marihuana voor medicinale doeleinden. Meer en meer staten legaliseren marihuana voor medische doeleinden en een wetsvoorstel, waarin marihuana opnieuw wordt geclassificeerd van Schedule I naar Schedule II drug, is ingediend bij het congress.

Dit is echter nog niet alles! Niet alleen is Obama voorstander van medicinale marihuana, hij wil ook verandering zien in de manier waarop drugs en drugsverslavingen worden behandeld: "Weet je, ik denk dat ik nog even naar de details moet kijken, maar ik wil best zeggen dat ik niet alleen denk dat zorgvuldig voorgeschreven medicinale marihuana gepast is, en dat we de wetenschap moeten volgen in tegenstelling tot de ideologie, maar ik vind ook dat we beter af zijn als we deze problemen met drugsmisbruik behandelen volgens het model van de publieke gezondheid in plaats van het model van opsluiting."

Bij het vergelijken van zo'n model met tabaksgebruik en de afnemende cijfers van gebruik in de VS, zei hij: "Weet je, we redden elk jaar tienduizenden, honderdduizenden levens. We hebben niemand opgesloten; we hebben er alleen voor gezorgd dat ze goed geïnformeerd waren en als iemand een verslaving heeft, hebben we verzekerd dat hulp makkelijk bereikbaar is."

TEGENSTRIJDIGE BERICHTEN UIT HET WITTE HUIS

Ondanks het positieve nieuws, heeft Obama recentelijk zeer duidelijk gemaakt dat de legalisatie een lage prioriteit zou moeten hebben in het grote geheel (en we vertelden hem dat hij het fout had!). Daarom, hoewel zijn uitspraken over het onderwerp wel zwaar zullen wegen, zal het niet waarschijnlijk zijn dat hij er zelf wat aan gaat doen.

Tom Angell, voorzitter van Marijuana Majority, zei: "Als de President meent wat hij zegt over het volgen van de wetenschap, dan is er geen twijfel mogelijk en moet hij het wetsvoorstel, om marihuana uit de Schedule I klasse te halen, ondersteunen. Deze klasse is namelijk gereserveerd voor stoffen zonder medische waarde. En, omdat het tegenwoordig zo moeilijk is ook maar iets door het Congress te krijgen, zou hij zelfs meer moeten doen dan dat. Hij zou zijn macht moeten gebruiken onder de Controlled Substances Act om marihuana opnieuw administratief te classificeren. Het enige dat hem tegenhoudt is zijn eigen terughoudendheid om door te pakken op zijn beweerde principe om de wetenschap het beleid te laten bepalen."

Ongeacht of Obama besluit direct betrokken te raken of niet, indiceert het feit, dat meer en meer staten overwegen zowel medicinale als recreatieve marihuana te legaliseren, dat we voorbij het keerpunt zijn om het verbod in de VS te beëindigen. Obama hoeft helemaal niets te doen, want de mensen regelen het zelf wel!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken