Blog
Onze top 10 redenen waarom cannabis legaal zou moeten zijn
3 min

Onze Top 10 Redenen Waarom Cannabis Legaal Zou Moeten Zijn

3 min
Legislation News

We weten allemaal dat wiet legaal zou moeten zijn en hier is onze top 10 met redenen waarom.

Als je geluk hebt, woon je misschien ergens waar cannabis gelegaliseerd is. Maar vrees niet als dat niet zo is, want verandering is op komst. De wereldwijde, publieke opinie over de aard van marihuana is langzaam maar zeker aan het veranderen. Dankzij een voortdurende stroom van onderzoek, ontdekken we niet alleen dat cannabis minder schadelijk is dan velen vrezen, maar dat het ook een aanwinst kan zijn voor de mensheid.

Met dit in gedachte, bieden we je hier onze top 10 met redenen waarom marihuana legaal zou moeten zijn.

10. Het Verbod Werkt Niet

Ongeacht wat de overheden van de wereld proberen, is er niets dat de illegale productie en verkoop van cannabis gestopt heeft. Het is al bijna 75 jaar verboden en toch is het gebruik van cannabis steeds gestegen.

9. Het Handhaven Van Het Verbod Kost Biljoenen

Geschat wordt dat alleen de VS al 42 biljoen dollar per jaar uitgeeft aan het handhaven van het cannabis verbod. Dit geld kan vast beter worden besteed.

8. De Drug Is Geen Springplank

Bepaalde onderzoeken suggereren dat cannabis een springplank is naar hardere drugs, maar een artikel in Science America wijst erop, dat deze studies een relatie aantonen en geen oorzaak. Personen die overstappen op hardere drugs, gebruiken ook tabak en alcohol en, zoals onderzoek al aantoont, is het risico, dat alcohol de springplank is, groter dan cannabis. Wanneer je dit combineert met het feit dat de grote meerderheid van de mensen regelmatig alcohol drinkt, en dat de meeste mensen ook zullen toegeven weleens wiet te hebben geprobeerd, maar toch niet overstappen op hardere stoffen, kan je zelf een idee krijgen over hoe onjuist het begrip is dat cannabis een springplank zou zijn.

Bron: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1746-1561.2012.00712.x/abstract

7. Gereguleerde Marihuana Stopt De Geldstroom Naar De Georganiseerde Misdaad

Waar zie je liever de biljoenen Euro's, die aan wiet worden besteed, naartoe gaan? In de economie en belastingen, waar ze opnieuw kunnen worden geïnvesteerd in onze maatschappij, of de handen van internationale bendes, die het zullen gebruiken om geweld en ellende te bevorderen? Wanneer cannabis wordt gereguleerd, zal dit verzekeren dat mensen van veilige bronnen kunnen kopen; er worden banen gecreëerd en ook zal het geld niet in de verkeerde handen vallen. We weten dat we liever het geld uit de cannabisverkopen zien terugvloeien in onze scholen, ziekenhuizen en openbare voorzieningen, dan een verdacht, crimineel zwart gat.

6. Legalisatie Zal Cannabis Minder Toegankelijk Maken Voor Kinderen

In tegenstelling tot wat wordt geloofd, zal legalisatie ervoor zorgen dat wiet moeilijker toegankelijk is voor minderjarige gebruikers. Waar eerst iedereen met een briefje van €20,- wiet kon kopen, zal je na regulatie een identiteitskaart nodig hebben. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Colorado, waar cannabis voor recreatief gebruik op staatsniveau is gelegaliseerd. Sinds deze legalisatie is het gebruik door middelbare schoolstudenten afgenomen.

5. Het Risico Op Misbruik Van Cannabis Is Heel Laag

Ongeacht hoe anti-cannabis actievoerders het verpakken; een cannabis verslaving is extreem zeldzaam. Huidige trends suggereren dat 1 op de 11 verslaafd zal raken. Dr. Drew Pinsky, een medisch verslavings-specialist beweert echter dat een cannabis verslaving "zeer ongewoon" is en dat het 1 op de 11 cijfer waarschijnlijk uit zijn verband is gerukt. En ook al was het waar, dan is het nog steeds minder verslavend dan alcohol of tabak.

Zelfs in onderzoek, dat is geïnitieerd door het Amerikaanse Congress, werd ontdekt een eventuele verslaving minder ernstig was dan een alcohol- of nicotineverslaving, als het al voorkwam.

Bron Dr. Pinsky: https://www.huffingtonpost.com/sunil-kumar-aggarwal/cannabis-depedency-drug-war-bad-science_b_4675961.html **

Bron: https://www.nap.edu/openbook.php?record_id=6376

4. Het Is Veiliger Dan Alcohol

Dit spreekt eigenlijk voor zich. Wiet zal je niet omtoveren in een irritante, luidruchtige en mogelijk gewelddadige dronkaard en het is ook nog eens veel veiliger voor het lichaam. En toch trekken vele mensen hun neus op voor deze "illegale" drug terwijl ze zich zonder moeite vol gieten.

Bron: https://www.mpp.org/media/marijuana-vs-alcohol.html

3. Er Is Niemand Overleden Aan Een Overdosis Cannabis

In de gehele geschiedenis van de mensheid is er niet een overlijden gemeld, die het directe gevolg was van het gebruik van cannabis. Kan hetzelfde worden gezegd voor gifstoffen als alcohol? Absoluut niet. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat de consumptie van alcohol verantwoordelijk is voor 3,3 miljoen sterfgevallen per jaar. En toch is dit legaal?

Bron: https://www.who.int/substance_abuse/facts/alcohol/en/

2. Cannabis Is Een Effectief Medicijn

Wil je weten hoe effectief het is? Nou, het is aangetoond dat farmaceutische organisaties de drijvende, monetaire kracht zijn achter het gevecht om cannabis illegaal te houden. Waarom? Omdat ze bang zijn. Bang dat mensen het gaan gebruiken als alternatief op hun vele pillen, zodra het legaal is. Daarnaast is het een plant, die ze niet kunnen patenteren.

Aandoeningen die verlicht kunnen worden door marihuana zijn onder andere: MS, chronische pijn, HIV, kanker, epilepsie, eetstoornissen, stress, angst en nog veel meer.

Let op: We leggen de nadruk op "kunnen". We kunnen, en zullen, geen medisch advies bieden. Doe je eigen onderzoek naar de wetenschappelijke bevindingen en mogelijke medische toepassingen voor cannabis, er zijn er genoeg.

1. Vrijheid Van Gedachten

De oorlog tegen drugs is een oorlog tegen de vrijheid van de gedachte. Als volwassenen is het ons fundamentele recht om vrij te kiezen welke stoffen we introduceren in onze lichamen. Ja, sommige stoffen hebben negatieve effecten, maar dat rechtvaardigt de strafbaarstelling niet. Zo mogelijk zou het moeten pleiten voor eerlijke educatie over drugs en de effecten op lichaam en geest. Gezondheidsaspecten zijn geen solide redenen om het verbod te rechtvaardigen; veel legale activiteiten zijn gevaarlijk en zouden onder dezelfde redenering moeten worden verboden. Met name in het geval van cannabis, met diverse, bewezen, medicinale toepassingen en slechts marginale risico's, is het verbod een fundamentele aanval op onze basisvrijheid.


Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken