Blog
Psychedelica Als Hulpmiddel Voor Groei En Spiritualiteit
3 min

Psychedelica Als Hulpmiddel Voor Groei En Spiritualiteit

3 min

Psychedelische drugs zijn een krachtig hulpmiddel. Onder de juiste omstandigheden, bieden ze de sleutel voor groei en het losketenen van je geest, waardoor psychedelica meer ...

... toepassingen hebben dan het traditionele, recreatieve gebruik.

Psychedelica zijn heel veelzijdige drugs. Ze kunnen geweldige inzichten en ervaringen bieden, maar ook een lichtere, recreatieve bedwelming. Dit hangt helemaal af van hoe je ze wil gebruiken. Als je wil chillen, naar muziek wil luisteren en verloren wil raken in een georkestreerde reis, dan kunnen psychedelica werken als een sensorische stimulans. Wil je graag onder invloed raken en de dag giechelend besteden, dan zijn psychedelica je graag van dienst. Als je onderuit wil zakken en je bewustzijn ontdekken, dan kunnen psychedelische stoffen de sleutel zijn om je geest te ontsluiten. Het komt allemaal neer op motivatie en omgeving, wat de reden is dat deze veelzijdigheid mogelijk is.

Hoewel psychedelica recreatief kunnen worden gebruikt, hebben ze naast dit basale gebruik nog meer te bieden. Indien correct gebruikt, kunnen psychedelica helpen om verborgen waarheden in onszelf te onthullen, maar ook om onwelkome inzichten te confronteren. Ze bemiddelen voor de geest, terwijl deze welkome en onwelkome onthullingen ontdekt, en ze stellen je in staat deze aan te pakken, waarbij je het goede in jezelf verwerkt en je demonen verslaat. Psychedelica kunnen je ook dichter bij (de) God(en) brengen en de goddelijkheid van de kosmos. De psychedelisch gebruiker, die aan zijn reis begint met een plan en respect, kan allerlei dingen over zichzelf leren, terwijl de grenzen van de bewuste geest worden vervaagd, waardoor je als persoon, maar ook op spiritueel vlak, kan groeien.

EEN GIDS VOOR PSYCHEDELISCHE GROEI: KIJKEN NAAR DE FACTOREN

Vanwege de aard van psychedelica, is er geen vaste gids die je kan volgen om jezelf te ontwikkelen. Om dit te doen, moet je weten wat de factoren zijn die je reis beïnvloeden en deze accepteren en gebruiken om jezelf te leiden. Dus hier zijn ze:

De inhoud van je onbewuste geest

De inhoud van je onbewuste geest, ook wel de instelling genoemd, geeft jou de inhoud voor je reis. Dit kan van alles zijn en draait om jou als persoon, gevormd door de ervaringen, normen, waarden, remmingen en ambities in je leven tot nu toe. Sommigen kunnen onplezierige waarheden zijn en jouw reacties hierop kunnen je trip sturen, waarbij de fundering wordt gelegd voor mogelijke groei. Het beoordelen en accepteren van deze delen van jou zullen je helpen vooruit te komen. Als je je hiertegen verzet, kan het ongemak verhogen, groei remmen en resulteren in onbevredigende resultaten. Hierbij wordt niet bedoeld dat je moet reageren op oncomfortabele gedachten, maar ze erkennen in plaats van ontkennen kan enorm helpen.

De setting

Hiermee wordt jouw lichamelijke setting in de wereld bedoeld. Het gebruik van psychedelica op een locatie waar je je veilig voelt kan een heel andere ervaring opleveren dan het gebruik op een onveilige locatie. Een inspirerend ritueel, of een prachtige, serene, natuurlijke omgeving, kan je richting spiritualiteit leiden, terwijl jezelf bevinden op een locatie met persoonlijke betekenis je kan helpen je focus naar binnen te verplaatsen.

Motivatie

Het belang van motivatie moet niet worden onderschat. Motivatie zal je reactie op bovenstaande beïnvloeden. Als je simpelweg pret wil hebben, zullen de inzichten, geboden door bovengenoemde punten, waarschijnlijk worden verdoezeld en genegeerd. Als je op zoek bent naar een diepe, betekenisvolle reis, zal het je helpen je gedachten in jezelf te beoordelen.

Eerlijkheid

Het heeft, simpel gezegd, geen zin tegen jezelf te liegen als je op zoek bent naar groei. Je kan namelijk niet groeien als persoon als je de waarheid over jezelf niet accepteert.

Doorpakken

Psychedelica bieden geen kortere route naar groei, ze ontgrendelen alleen de mogelijkheden ervoor. Na een trip, maak je waarschijnlijk een periode van verbazing mee, waar al deze nieuwgeleerde inzichten en kennis vers zijn. Je moet deze verwerken en ernaar handelen om zelf een beter persoon te worden, zij het door veranderingen in je levensstijl of meer innerlijke beslissingen. Zonder doorpakken, zal je waarschijnlijk terugvallen op hoe je was voor je nieuwe inzichten accepteerde. Hierdoor kan je uiteindelijk slechter af zijn, omdat je nu waarheden over jezelf weet die in tegenspraak zijn met de terugval.

Het vinden van discipline

Over het algemeen is men het eens dat werken aan zelfgroei het beste werkt met behulp van de kaders van een spirituele discipline. Hoewel het niet essentieel is, kan het helpen je te leiden, de aandacht te vestigen op doelen, je normen en waarden opnieuw vast te stellen en ook fungeert het als middel voor verandering. Daarnaast zal het ontdekken van jezelf, met als doel je spirituele bevindingen te benutten, vaak leiden tot meer ontdekkingen.

Dat is alles. Met al het bovenstaande zou je in staat moeten zijn de eerste stappen te zetten naar het ontdekken van de dieptes van je ziel en de oneindige mogelijkheden van het universum. Het klinkt misschien allemaal vaag, maar het correcte gebruik van psychedelica kan je laten zien wie je echt bent. En als je al die bagage kwijt bent, kan je de kwaliteit van je leven enorm verbeteren. Onthoud alleen wel dat psychedelische stoffen niet fungeren als kortere route naar zelfontwikkeling, maar eerder een hulpmiddel. Als je diep van binnen alleen maar een recreatieve trip wil, dan is dat alles wat je krijgt.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken