Blog
Record aantal Amerikanen ondersteunen legalisatie
1 min

Record aantal Amerikanen ondersteunen legalisatie

1 min
Volgens een poll door CBS News, is de steun voor de legalisatie van marihuana onder haar kijkers nog nooit zo hoog geweest.

Het recreatieve gebruik van cannabis is nu meer dan een jaar legaal in Colorado en de gemeenschap daar is niet ingestort, zoals veel anti-cannabis activisten wel dachten. Het gaat in feite geweldig. Meer staten beginnen te volgen in hun voetstappen en de gemiddelde Amerikaan begint zich af te vragen of marihuana daadwerkelijk een voordeel zou kunnen zijn.

Dit zien we terug in een recente poll van CBS News, die nog nooit eerder zulke positieve resultaten had behaald van haar kijkers. De landelijke stemming liet zien dat een meerderheid van 53% voorstander was van de volledige legalisatie van cannabis en 43% was ertegen.

De verdeling van de kiezers is waarschijnlijk voorspelbaar. De meerderheid van de voorstanders zijn jonge mensen, mannen en democraten (linkse politieke supporters). Van de mensen die tenminste een keer in hun leven marihuana hebben geprobeerd, stemde 74% voor, terwijl slechts 35% van de stemmers die nog nooit gebruikt had voor stemde.

En dat niet alleen, maar het lijkt erop dat meer en meer Amerikanen de wetenschap achter marihuana beginnen te erkennen, want 51% gelooft dat alcohol schadelijker is dan marihuana. Slechts 12% denkt dat marihuana schadelijker is dan alcohol en 28% is van mening dat beiden ongeveer even schadelijk zijn.

Meer bemoedigend was de poll voor medicinale marihuana, waarin maar liefst 84% van de ondervraagden dacht dat het mogelijk moet zijn dat medische marihuana door artsen in het hele land kan worden voorgeschreven.

Voor ons in Europa is dit geen gigantisch nieuws, maar het is geweldig om de aanhoudende trend van steun te volgen in de VS. Als dit zich de komende jaren voortzet, zal Europa ook na gaan denken over veranderingen. Amerika is het proefkonijn en zodra ze zichzelf bewezen heeft, zullen anderen volgen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken